Méniére szindrómások, szédülés, fülzúgásban szenvedőknek ajánlom szeretettel az én történetemet.

2017.02.08. 17:03

Betegségem története!

Először is szeretném megköszönni azoknak, akik ebben a 12 évben velem voltak, támogattak. Köszönöm azoknak a vendégeknek, akik itt maradtak velem, annak ellenére, hogy többször át kellett raknom az időpontokat, mert nem voltam képes kikelni az ágyból. Köszönöm Mindenkinek aki velem volt, próbált segíteni, és bízott bennem!

Az egész tortúra 2005-ben kezdődött. Arra ébredtem, hogy zúg a fülem, nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek, de 4 nap elteltével picit idegesítő volt, hogy a zúgástól süket vagyok, és már a beszédet sem hallom, inkább csak szájról olvasok. Így elmentem az sztk-ba az orr-fül-gégészetre. Egy süket szobás hallásvizsgálat után, be is utaltak a kórházba, 10 napos “ott-alvós” , nootropilos infúziós kúrára.

Különböző finomságok voltak ott. Először csináltak egy nyaki dopplert, hogy megnézzék a nyakamon az ereket, negatív., szemészet: pici pupilla tágító, ne csak a fülem zúgjon, legyek vak is alapon. Nem gondoltam, hogy a fény fájni tud., de!!! Szemészet Negatív. Szívultrahang negatív, Koponya MR- negatív. Csöndben megjegyezném klausztrofóbiásoknak nem biztos, hogy élmény… Viszont a hallásom vissza jött, így a 10 nap után haza engedtek, hogy ugyan nem tudják mi a probléma forrása, de már jól vagyok..

Jól is voltam. 2009.-ig . Akkor nem fülzúgásra ébredtem, hanem, hogy valaki elindította a szobát az ágyammal együtt. Repülgettem, nem mondom először tetszett, ingyen ringisipír, tök állat, de pisilnem kell…valahogy meg kellene állítanom a szobát.. De hogyan? Tegnap ittam volna? Nem emlékszem., de akkor vajon miért forog a szoba? Mivel csak nem nyughattam, kikúsztam a wcig.. Nem kellett volna. 2 órás hányás következett. Na ettől már megijedtem. Ráadásul a fülzúgás is vissza-vissza köszönt, megspékelve egy állandó kis enyhe szédüléssel, amit leginkább spicces állapothoz tudnék hasonlítani. Persze, ha nem iszol, ez azért annyira nem poén… Szóval, hogy folytassam a történetemet, el mentem a háziorvosomhoz, aki tovább küldött a fülészetre., megint. A Doktornő elég unottan megvizsgált, majd mondta, hogy ismételjük meg, a fent említett vizsgálatok mindegyikét, megfűszerezve egy otoneurológiai szédülés vizsgálattal. Na az az egyik kedvenc vizsgálatom volt. Reggel fél 8-ra volt időpontom. Éhgyomorra menjek, mert lehet rosszul leszek.. Nem tudom melyik a jobb, simán kaját hányni, vagy üres gyomorral savat, és epét… Bár de., talán egy fokkal jobb az ételtől való megszabadulás.. Szóval bementem egy inci-finci szobába. Lefektettek, majd hol a bal hol a jobb fülembe levegőt fújtak, hideget is, meg meleg levegőt is, és várták mikor múlik el a szédülés. Majd pont követés következett, ami ide-oda ugrált a falon. Majdnem hánytam, de végül egy negatív lelettel távozhattam. Diagnózis Meniere szindróma. Nos. Erről a betegségről akkor még nem tudtam semmit. De persze kigugliztam. Nem kellett volna.

A Meniere betegségről röviden : Belső fül betegség. Általában az egyik oldali fület érinti. Oka: ismeretlen. Minden esetben hallásromlás rohamok között.

Eme csodálatos betegség nem halálos, de élni? Azt nem tudsz vele. Úgy kezdődik, hogy zúg a füled amit szédülés kísér. A hallásod az évek során folyamatosan romlik, a szédülés állandósul. Egy idő után kísérő nélkül az utcára sem tudsz kimenni, majd, ha már teljesen padlóra küldött ez a cucc, jöhet a műtét, amikoris eltávolítják a belső füledet, az egyik oldali hallásoddal együtt. Ekkor csont padlón vagy, újra tanulhatsz járni, össze szedni a darabokra hullott életed maradványit, és erősen imádkozol, hogy a másik füledet nem fertőzte meg ez a betegség, mert, ha igen, azt már ugyan nem műtik meg. Hiszen mivel már csak egy belső füled maradt, az átveszi szép lassan az irányítást egyensúly ügyileg, és ha azt kiveszik pislogni sem tudsz. Hát így

Ezekkel a szösszenetekkel az elmémbe vágtam hát neki újra életem építgetésének. A fülzúgásom ismét elmúlt a hallásom tökéletes, a szédülésem megszűnt, mi kell még? Tök egészséges vagyok, ezek a periódusok meg? Nos elmúltak… 2014ig.

Ismét derült égből Polli. fülzúgás ami erősödik napról napra, majd a kiduguláskor jelentkezik az ismerős “nem eresztem el a falat” szédülés.. De szédülés rohamom közben, mivel nem vagyok egy beletörődöm és hányok típus, forogtam jobbra balra, és találtam egy biztos pontot ahol nem szédülök. Ha a fejemet balra és felfele fordítom, ott megszűnik a szédülés, persze így is 2 óráig tart de legalább nem hányok., egy ideig. Nem ez így nem pontos… Nem mindig hányok. Hát a 2014 évem a kedvencem volt. Itt három hónapig tartott a fülzúgás, szédülésem. 2 napig kidugult, majd 4 napig bedugult, amit mindig szédülés követett. Eléggé magam alatt voltam abban az évben már. A folyamatos imbolygástól nem is ettem.. Viszont szép sovány lettem, ami sajnos akkor nem vigasztalt. 2 hét rohamokkal teli, nem tudok dolgozni, nem tudok sehova sem menni után, beadtam a derekamat, miután a szombat éjszakát végig hánytam., így elmentünk az ügyeletre vasárnap. Bár csodát már akkor sem vártam, de még sem normális, hogy az ember lányát, úton útfélen mata részegnek hiszik, holott alkoholt már jó ideje nem fogyaszt. Az ügyeletes Dokinő meglepően kedves volt, és megígérte, utána járunk ennek, ne csüggedjek. Viszont mivel rég voltam orr-fül- gégészeten, így menjek el az ügyeletes kórházba.

Na ez a kedvenc sztorim.

Péterfy Sándor utcai kórház, ősz hajú igazán kedves “doktor” … kisbetűvel..majd megértitek

Bementem, vasárnap dél lévén sokan nem voltak, persze az orvos sem volt sehol. Jó egy óra várakozás után meg is jelent eme ősz hajú csodadoki. Következő szólt. Bementem..megszeppenve, félve, várva a csodát. Illedelmesen köszöntem, amire csak egy HŐŐŐ választ kaptam. Majd elkezdtem ecsetelni látogatásom miértjét.

-Két hete zúg a fülem, és tegnap éjjel annyira szédültem, hogy epét hánytam.

-Tudja maga mi az, hogy szédülés? Hát akkor be sem tudna jönni az ajtón?

-Igen tudom, azért mondtam, hogy szédültem, mert ezzel szerettem volna vázolni, hogy múlt időben történt.. Tudja egy T, két T…

-Na üljön le, megnézem a fülét.

Nem hiszem el, hogy vasárnap ide jön fülzsírt szívatni.

Mit akar itt? ez középfülgyulladás, mit tudok én ezzel tenni…

Nem szóltam, nem tudtam szólni., igazából annyira meglepődtem, hogy csak a sírás jött szépen lassan, amit alig tudtam vissza tartani. Szépen úgy ahogy jöttem, még a leletet sem vártam meg kimentem azon az ajtón. Nem volt középfülgyulladásom, de még csak külső fül gyulladásom sem. Ezt tudtam. Csak azt nem mi okozza.

Jó volt ez a faszmadár viszont arra, hogy megfogadtam többet tb által támogatott helyre nem megyek. Csak magánorvoshoz. Addigra a google segített. Igazából mostanra meg szerezhetném a doktorit fül betegségek terén. Már minden cikket, minden fül nyavalyát kívülről tudtam. Így esett, hogy bejelentkeztem egy meniere specialistához.

Csendben megjegyzem 25000-ért aki meg is állapította, hogy kezdődő Meniere beteg vagyok.

Ó igen. Haza értem és eltéptem a leletet, a véleménnyel együtt. Mivel a rohamok elmúltak, próbáltam elfelejteni. Nincs hallásromlásom, ezt mondogattam..semmilyen frekvencián nem mutattak ki hallásromlást,így ez nem lehet jó diagnózis… Egyáltalán mi az a Meniere? én nem tudom., az minden esetben hallásromlással jár, nekem az nincs, nem lehetek Meniere beteg, nem ez nem velem történt meg. Makk egészséges vagyok. A fülzúgás elmúlt a hallásom tökéletes. Olvassunk önfejlesztő könyveket. A titok könyv… Annyira pozitív vagyok, minden jó lesz. Menjünk tornászni, menjünk jógázni.

Egész jól voltam . Nem vettem tudomást a fülzúgásaimról, sem az imbolygásaimról. A hányós szédülés nem jött elő, de az állandó ittas érzés csak elő-elő tört.

Sport. Nem voltam egy nagy sport örült sosem, de mit nekem, majd én megmutatom alapon, elmentem oda ahova tudtam, ha nem imbolyogtam. Néha egy egy edzés közben, ami nem akart sehogy sem véget érni, látni véltem nemrég meghalt nagymamámat ahogy vár az alagút végén. De rendületlenül kitartottam. Mígnem 2016 karácsonya nem jött…

Ismét egy hányós este, ismét egy kilátástalan jövőkép, ismét a jól megszokott fülzúgás.

Vendégek lemondva, ágytól wc-ig, wc-től ágyig.

Feladtam picit. Végignézve a sok leletet, emlékemben a jól megőrzött össze tépett Meniere betegség árnyékában………

Kilátástalan volt minden. A jól felépített féltve őrzött vállalkozásom, a műköröm szalonom, a vendégeim akik nem maradtak velem. Összetörtem, tanácstalan voltam, és elkeseredett.

Utolsó nekifutásra úgy döntöttem, bejelentkezem egy Neurológushoz. Kettő magán rendelést találtam, így egyszer élünk alapon mindkettőhöz be jelentkeztem.

Az első neurológushoz sajnos úgy sikerült elmenni, hogy két Daedalon tabletta kellett, hogy járni tudjak, de így sem ment túl jól. Ilyenkor, ha szédülök nem nagyon tudom korrigálni a mozgásom, de még az ülés sem megy nagyon. Ilyen állapotomba hallgatott meg az első neurológus. Diagnózis : Hisztéria

Kaptam egy valag nyugtatót…

Nem hittem el., ezt sem. Mentem tovább, bár a szomorúság már nagyon ki akart törni, de gondoltam adok egy utsó esélyt. Ha ő is hisztit állapít meg, megyek a sárga házba.. Jó nem megyek, mert megszűnt, viszont tuti kell legyen valami helyette.. Hisz dolgozni úgy sem tudok, élni sem, akkor meg miért ne?

Ezekkel a gondolatokkal mentem a Doktornőhöz.

Egy kérdése volt. Hátsó nyaki röntgen volt? Hát az kimaradt.. Mindenem volt már de nyaki röntgen? Ez az egy egyszerű vizsgálat kimaradt az életemből.

A vizsgálat egy nap múlva meg is történt. Ami mindent megváltoztatott. A nyaki meszesedésem olyan mértékű mint egy 50 éves Nőnek, mellette a csigolyám teljesen a másik irányba áll, mint ahogy kellene. Minden bajt egy ideg becsípődés okoz, ami a bal fülnél fut, ez okozza a tüneteket. Ha becsípődik jön a fülzúgás, ha visszaáll jön a szédülés.. Gyógytorna, kifejezett nyaki gerinc manuálterapeuta által, és teljesen rendbe jövök!

Mindezt miért írtam le? 12 évig, egy megfoghatatlan betegség árnyékában éltem. Az állandó bizonytalanság, és a hisztéria diagnózisa mellett, majdnem feladtam a reményt. Minden Meniere szindrómás betegnek szeretnék reményt adni, ha nincs is ekkora eltérés nyaki csigolya ügyileg,mint nekem., de még egy sima meszesedés is tud okozni fülészeti fülzúgás, szédüléses tüneteteket. Ha tényleg minden lelet negatív, és más nem létezik csak a Meniere diagnózis,nem biztos, hogy egyből hinnetek kell benne. Szeretném, ha az én kis történetem segítene a hasonló betegségben szenvedő embereknek.

Köszönöm a figyelmet.

#25388 gorcsev01 hozzászólása: 2017.09.21. 14:37

2 éve fennálló fülzúgásom van, vérnyomásom tökéletes, nyaki ereknél semmit nem találtak doplerrel (2x voltam), laboron voltam 3-szor semmit nem mutatott ki. Neurológus főorvos is vizsgált, semmit nem tudott segíteni, jött a szokásos Betaserc tabletta ami javítja a középfül keringését, az sem segített semmit. Kávétól aktív mozgástól erősödik, illetve másnaposan nagyon durva szintet ér el, de amúgy fix a zúgás, jellege a régi képcsöves tévék lenémított állapotára hajaz. (Az elektromos sercegés szerű hang a képcsőtől) Most következik az infúzió 8 napig minden reggel, Bemer, Szonoterápia heti 2-3 alkalommal, közben agyi MRI vel megturbózva, de lehet megpróbálom megfűzni őket hogy csináljanak nyaki MRI vizsgálatot is ha már bent vagyok. Agyi érszűkületre vagy nyaki idegbecsípődésre saccolok, de valószínűbb lesz az első variáns, mert a nyakam mozgatásával semmi sem változik, viszont a reggeli fokhagymás citromlétől nagyon minimálisan enyhül a hang. Bocsi hogy leírtam ide a saját búbánatomat, csak gondoltam gondolatébresztőnek jól jöhet. Mónika nálad hogy áll a történet?

umonica
#25411 umonica hozzászólása: 2017.09.26. 13:00

Szia kedves Gorcsev :) Nálam az van, hogy megműtöttek nyaki porckorong sérvvel. A történetem kb januárban ért véget. Azután már csak egy vizsgálatot csináltattam. Nyaki MR-t. Ott kimutatta, hogy az idegek elvannak nyomva, a leszakadt sérvtől. Ma 10 napja , hogy megműtöttek, és egyre jobb minden. A szédülésem vissza vissza tér, de már olyan mintha két pohár bort innék meg. Semmi rossz érzés, nekem ez meg sem kottyan. A fülzúgásom, meg napról napra enyhül. 5napja meghallottam az óra ketyegését.,egyből sírtam a boldogságtól… Mindenképpen ajánlok Neked egy nyaki MR.t !!! Nem vesztesz vele semmit, és csak okosabb leszel tőle.. Amúgy a leveledet olvasva, nem biztos , hogy csak akkor szédülsz nyaki ideg nyomás miatt, ha elfordítod a fejed. Tudom, mindenhol ezt írják., de én sem akkor szédültem.. Nem tudom tudsz e Angolul, ha nem, akkor a google fordító is viszonylag jól fordítja… Mondom viszonylag :D mert valahol borzalom, de sztem rá lehet jönni a lényegére.. Küldök egy linket, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4602471/ Várom a fejleményeket :) További csodálatos napot!!! :)

#24945 huszika hozzászólása: 2017.05.11. 09:13

Kedves Umonica!

Meg tudnád írni a nyaki manuálterapeuta nevét, akihez jártál?

Előre is köszönöm!

Ildikó

umonica
#25412 umonica hozzászólása: 2017.09.26. 13:03

Vékáš Mihály
1173
Budapest
XVII. kerület
Szürkebegy út 17
+421 907 141 858

#25413 huszika hozzászólása: 2017.09.26. 13:22

Szia. Köszi az elérhetőséget. Ő nem Magyaországon van (telefonszám alapján)? Megírnád kérlek, hogy melyik kórházba és melyik orvos műtött? Előre is köszönöm és örülök, hogy jobban vagy. Ildikó

umonica
#25418 umonica hozzászólása: 2017.09.26. 18:47

Szia Ildikó.
Magyarországon van, csak a száma külföldi.. Meg Ő… :D
Azt hiszem Szlovákiai Magyar. Itt is ott is dolgozik, ezért érdemes felhívni, hogy melyik nap, hol rendel. Amúgy a cím valós., most költözött a 17 kerületbe,ott megtalálod Mihályt.

A műtétemet a Budai gerincgyógyászati központban Dr. Szőllösi Balázs Főorvos csinálta. Ez a kórház a 12 kerületben van a Királyhágó utcában. Remélem segítettem :)

#25419 huszika hozzászólása: 2017.09.26. 19:39

Köszönöm.

umonica
#25421 umonica hozzászólása: 2017.09.26. 19:52

Nagyon szívesen :) Szép estét kívánok :)

#24614 csaba1848 hozzászólása: 2017.02.23. 08:32

Köszönjük a munkát! Megerősíteném,hogy igen, a nyaki meszesedés okozza sok esetben. Nekem is minden negatív lett, sportoló vagyok,igaz már 49 éves. Az orvosok annyira sötétek, hogy nem figyelnek a betegre: nekem a fej jobbra-balra hajlításánál a jobb ill.bal fülemben erősödik a zaj. Ő ezzel nem tud mit kezdeni, de még az ideggyógyász vagy a nyaksebész sem. A nyaksebész egyenesen kiröhögött,hogy mit keresek itt tinnitus-al.. Jó, nemis műtétre mentem,csakneki az volt a területe,gondoltam nézzen már ráaz MR-re.

umonica
#24619 umonica hozzászólása: 2017.02.23. 17:50

Sajnos igazad van. Én is azt vettem észre, hogy abszolute felderítetlen a tinnitus és a vertigo miértje is. Meniere betegséggel diagnosztizálnak valakit, mert nem illik sehova máshova a tünetei. a meniere viszont a mai napig is egy vitatott betegség, aminek az oka ismeretlen. talán autoimmunnak mondanám. A tinnitus meg? Senki nem tudja megmagyarázni, pedig alapvető dolog lenne, hogy gondoljanak az erek idegek, illetve a gerinc kapcsolatára az aggyal…

#24719 Fritti hozzászólása: 2017.03.17. 14:48

Szia. A meszesedésre mi segít, mit mondanak az orvosok, Neked? Torna, masszázs? Stb? Csontkovács ajánlott rá, vagy azt inkább nem szabad?

umonica
#24729 umonica hozzászólása: 2017.03.18. 15:13

Szia. Meszesedésre sajnos az orvosok nem tudnak mit mondani. Amit javasolt egy gyógytornász nekem., az az, hogy naponta a fejemmel írjam le 1-9 ig a számokat. az orrom legyen a középpont és a nyakammal lassan (de nagyon lassan)végpontról végpontig írjam le egyenes háttal, hogy 1, aztán kettő stb.. aztán ha ezzel végeztem, fordítva 9-1 ig tükrös megoldással. ezzel állítólag az összes nyaki csigolyát megmozgatod, és kopnak a meszesedések idővel…. Remélem érthető. :)

#24730 Fritti hozzászólása: 2017.03.18. 18:59

Szia. Igen érthető, mindent megpróbálok, megyek jövő héten orvoshoz. Szerintem továbbküld majd gyógytornára. Te most már valamennyire jobban vagy?

umonica
#24735 umonica hozzászólása: 2017.03.19. 11:32

Szia. Képzeld, amióta ezeket a gyakorlatokat csinálom, nincs szédülésem :) de még csak meg sem ingok. A fülzúgás is átalakulóban van., nem hetekig zúg, csak egy-egy nap. Aztán 3 nap tökéletesen hallok. Szóval nekem sokat segít., nagyon sokat. Lassan egészséges leszek :) remélem. Te szoktál szédülni? A fülzúgásod néha elmúlik, vagy állandó? Milyen erős? Pontosabban váltakozik a fülzúgásod ereje? Amit még tudok ajánlani, nyakkörzés, de így… remélem átlinkeli :)
https://www.youtube.com/watch?v=kPgallDOPnE&t=330s
Írtad sportoló vagy., és gondolom, hogy mennyire nevetséges lehet, hogy egy sima nyakkörzést átküldök., de ha magamból indulok ki, én a sporttal ezeket az izmokat nem mozgattam meg, és nekem ez a videó., meg az egytől-9 ig torna, nagyon sokat segített… Amúgy én is sportolok. Verseny tollasozom, mellette dinamikus jógázom, illetve úszom.. (verseny tollas : nem a tingli tangli strand tollasra gondolok :) én ezt csinálom…
https://www.youtube.com/watch?v=1UIhKZCPMYM
vagy, hát hasonlót…oké, nem vagyok még ilyen jó, :D de egyszer szeretnék )
ezek a dolgok nagyon jók.. teljesen leizzasztanak., de mégsem ennyire hatékony mint ez a videó amit linkeltem Neked.. :)

#24797 Fritti hozzászólása: 2017.03.31. 10:50

Szia. Naponta csinálod a gyakorlatot, az 1-9 való nyakkörzést és még mást is, a jógás nyakkörzést? Vagy még mást is? Ha jól olvastam még máshol az életmód váltás is segít (gondolom a táplálkozás változás, sok folyadék, mozgás stb).

umonica
#24802 umonica hozzászólása: 2017.04.01. 09:42

Szia. Igen, naponta mikor van lehetőségem (akár 5 perc) csinálom a gyakorlatokat. Életmódváltás? Igen, mondják , hogy jó., de kétséges számomra… Lúgosíts, igyál meg naponta kb 5 liter vizet…stb… Nekem valahogy ezek nem váltak be.. de valakinek igen., ebben a kérdésben nem vagyok sajnos kompetens.

#24798 Fritti hozzászólása: 2017.03.31. 10:54

A fülzúgást kezelték Neked valahol? Keresek orvost emiatt én is, de nem igazán tudok olyant, aki ezen a szakterületen nagyon profi. Tudsz esetleg segíteni?

umonica
#24803 umonica hozzászólása: 2017.04.01. 09:54

A fülzúgástól én is szenvedek. Nincs olyan orvos sajnos., pontosabban nem találkoztam még olyan orvossal aki elmulasztotta volna a fülzúgást…sajnos..ez az orvostudományban egy rejtély… Sajnos nekem sem jobb. amióta a gyakorlatokat csinálom szédülésem nincs., de a fülem csak bezúg, bedugul.. de ez is változó..most azt játssza (már a fülem) hogy 4 napig üvölt, süvít, zúg, dugul., aztán 4 napig csend van, és a hallásom tökéletes..Igen ezt akár tudom is bizonyítani. hallásvizsgálatra elmentem, heti rendszerességgel… első héten mondta a doki, hogy idegi halláscsökkenésem van, kellene hallókészülék..mondtam vissza jövök kövi héten, mert kidugul… azt mondta olyan nincs, mert az idegi halláscsökk. maradandó… vissza mentem egy héttel később., és minden frekvencián 0 decibeles volt a hallásom… persze az orvos szét tette a kezét, hogy ő még ilyet nem látott… na ez van :/ hát fülzúgás ügyileg sajna én sem tudok senkit… Jó orr fül gégészt viszont igen. Ha bármikor kellene, van egy nagyon aranyos, kedves, és szakmailag kifogástalan Doktor akit tiszta szívből ajánlok. Igaz magán, de olvastad a történetemet, és így tudod a miértjét.. Őt Dr. Horváth Tamásnak hívják, itt találod az elérhetőségét. :
http://enthouse.hu/orvosok/dr-horvath-tamas/
Emberi, korrekt., és Ő az egyetlen aki tényleg igazi fül orr gégész!!! remélem segítettem. :)

#24809 Fritti hozzászólása: 2017.04.03. 15:53

Szia. Dr. Horváth Tamást ismerem, voltam már nála, magánban is és sztk alapon is. Tényleg nagyon érthető, normális, ami lényeges, hogy nem minden áron akart megműteni.
A fülzúgás miatt nézegetek orvost, hátha alapon, mert megkeseríti az életemet. Szerinted dr. Horváth Tamás ebben tudna segíteni?

umonica
#24821 umonica hozzászólása: 2017.04.04. 10:52

Hát önmagában a fülzúgásra? attól függ mi a panaszod? előjön, visszajön? Náthás vagy, dugul az orrod? állandó a fülzúgás? vagy halkul, és erősödik? Ezt ki tudják vizsgálni. De önmagában, ha csak fülzúgásod van, és évek óta, mellette semmi tüneted, esetleg a hallásod ezáltal romlik, azzal nem tudnak mit kezdeni. Akkor a hallócsonttal lehet baj., és max megműthetik. de, hogy jobb lesz? kétséges.. Mindenesetre mint említettem én nem vagyok orvos :) de Dr. Horváth Tamás biztos végére járna. Őt tényleg tiszta szívből ajánlom!!!

#24540 mohaiago hozzászólása: 2017.02.12. 12:38

Háááát ezt olvasni is rossz volt :(
Én múlthéten vasárnap este kerültem az Uzsokiba.
Csak reménykedni tudok, hogy jól diagnosztizáltak.
Vertigóm van
Ami nem betegség mondják, hanem egy állapot.
A fűlzúgást és a hányást leszámítva, ugyanez.
Aztán jött a hányás is a vizsgálatok után, úgyhogy valószínűleg előbb, utóbb jött volna magától. Téged elvasva, arra gondoltam, hogy az problémám lófütty, persze nem, mert az érzés az valami borzasztó :(
Az, hogy az ember nem ura magának, hogy az alapvető napi rutint nem képes megcsinálni, mert mozog körülötte minden…
Az, hogy mostantól, ez bármikor előjöhet, csak grátiszt :(
Szerencsém van, mert van gyógytornász ismerősöm és ő forgatja a fejemet / nem nekem kell, merthogy így engedek utamra / szakértelemmel, hogy a fülemben elmozdult kristályok a helyére kerüljenek és közben az esetleges meszes nyakamat is megtornáztatja, számomra nagyon megnyugtató.

umonica
#24555 umonica hozzászólása: 2017.02.14. 13:19

Drága Mohaiago :)
A füledben a kristályokra van egy nagyon jó torna. Epley manővernek hívják. A youtubon nagyon sok videó van, amit , ha csinálsz sokat, egy idő után nem jelentkezik többet a szédülés.

Aisaneila
#24536 Aisaneila hozzászólása: 2017.02.12. 02:28

Óóóó…hát ez elég hervasztó történet, nagyon sajnálom, ami Veled történt. Ennyi évig, nem is tudom hogy bírtad lelkileg..De minden jó, ha jó a vége.. Tanulságos… ha egy kicsit problémás a dolog, simán félrediagnosztizálnak, ezt már én is tapasztaltam, sajnos.. Azonnal azt mondják, hogy hisztis vagy és tulajdonképpen beképzeled a dolgokat.. és írnak antidepresszánst… A gerincproblémák érdekes dolgokat tudnak produkálni, nagyon sokszor nem ismerik fel, mi is okozza a különböző megmagyarázhatatlan tünetet. Én is túl vagyok, gerinc okozta tüneteken, most már műtéteken is..ha nem is az volt, ami Nálad, elég furcsa dolgokat éreztem, anno a testemben. Gerincelváltozás volt az oka. Köszönöm, hogy megosztottad, teljes felgyógyulást kívánok!

umonica
#24537 umonica hozzászólása: 2017.02.12. 10:30

Kedves Aisaneila :) Köszönöm, hogy írtál, és köszönöm a biztatást . Megkérdezhetem, hogy a gerinced neked milyen tüneteket okozott? Remélem a műtét jól sikerült, és most már egészséges vagy.

Aisaneila
#24570 Aisaneila hozzászólása: 2017.02.16. 15:21

Kedves Mónika! Nekem szülés közben sérülhetett, meg a legutolsó porckorongom alul. Zsibbadás, gyengeség, fáradtság, emésztési zavar, vastagbélgyulladás későbbiekben.. ezeket a nyugati orvostudomány mai állása nem támasztja alá, vagyis az emésztési problémát, meggyőződésem, hogy összefüggött. Amikor a gerincemet vizsgálták, azt mondták semmi bajom a röntgen alapján, hiszen akkoriban még csak röntgenre küldtek.. És azonnal ráfogták szülési utáni depresszió.. Mindig nyugtatókat és fájdalomcsillapítót adtak volna. Az évek során, egyre jobban voltak problémáim (22 voltam amikor kezdődtek..) Egyensúlyzavar, botladoztam, különböző fájdalmak.. a szúrástól, zsibbadásig talpamban, csípőmben térdben…a kettészakadásig fájt éjjelente a keresztcsontom, nem tudtam megfordulni sem a fájdalomtól. Napközben ha beindult ez nem látszott rajtam, csak én éreztem hogy nehezen tudom megtartani sokáig a gerincemet álló pózban le kéne ülnöm.. Na most konkrétan nem hitték el, hülyének néztek, aki biztos hogy depis..orvostól orvosig jártam. Kb 15 év múlva csináltak MR-t egy magánorvosi drága rendelés alkalmával. Akkor azt mondta nagy a baj, teljesen lelapult a porckorongom nagy része kifolyt már a környezetében, idegeket is érintett.. De akkor sem akartak műteni majd ha lebénulok, meg bepisilek.. ezt mondták, addig nem érdemes. Ezek után szó szerint kiharcoltam a műtétet, mert pokol volt mindennap. Volt, hogy leguggoltam a kíntól az utca közepén.. A lábaimat sokszor úgy emeltem be az autóba hogy tudjak vezetni, annyira fájt a keresztcsontom a hogy nem tudtam megemelni a lábamat. Vezetés közben sokszor a talpam közepe égett hasítón fájt.. alvás közben is felébredtem elviselhetetlen fájdalom állt be éjjel mindig a hátamban alul.. amiből alig tudtam kimozdulni olyankor egy ideig jobb volt.. 3 műtét volt ugyanazon szegmensben, mert visszatértek más formában a fájdalmak. Az első műtét, 20 évvel a probléma után.. Ami nem tetszett, hogy ott is felvágták a hátamat, ahol nem is volt probléma, ezzel ártottak, mert az izmokat feltépik ott és soha nem lesz többé olyan tartása. Nagyon nagy fájdalmakat okoztak ezzel, műtét után, sokáig szenvedtem. Megkérdeztem miért kellett ezt (ez a 2. műtétnél volt..) Csak mert megnézték ott milyenek a porckorongok, ezt a mai napig nem értem, mert az MR pontosan kimutatta ott semmi probléma.. A 3. műtét csavarozás volt, eltávolították teljesen a maradék porckorongot és titánnal rögzítették egymáshoz a két csigolyát.Ez persze merevíti a hátat..Ezzel jól elvagyok, nem azt mondom, hogy nincsenek problémáim, de ez már elviselhető, így már jobban tudok élni. Nem százalékoltak le, azt mondták az orvosok meg se próbáljam, mert jól nézek ki..Tehát kinézetre megy ez.. Ha valaki nem csúnyul bele az nem beteg.. :-) De én ennek örülök..és annak is, hogy nem csúnyultam bele ;-) Nagyon sokat szenvedtem, ajándék most az élet ahhoz képest, amit már átéltem. :-) Sokkal jobban vagyok..Bizonyos szempontból, megerősödtem (lelkileg), pontosan tudom az egészséges élet értékét.. :-) Te hogy vagy mostanában? A fotón egy szép nő van, remélem egyre jobban vagy!

umonica
#24620 umonica hozzászólása: 2017.02.23. 17:56

Nagyon köszönöm a válaszodat kedves Aisaneila!
Jól vagyok :) csinálom a nyaktornákat, illetve gyógytornászhoz, masszőrhöz járok. Az állapotom kezd végre visszatérni. :) tényleg igaz a mondás, hogy ép testben ép lélek., én most már mindenkinek csak egy valamit kívánok az életben., és ez az egészség. Örülök, hogy Nálad is minden rendben van már, 20 év szenvedés. De nagyon erős vagy! Most már nem szabad ezek után semmit feladni., de sztem mi nem is fogunk semmit, hisz olyan erősek lettünk belül, mint egy beton :)

#24720 Fritti hozzászólása: 2017.03.17. 14:57

Szia. Hihetetlen a történeted, kívülállóként is borzasztó olvasni és főleg az okosok hozzáállása, hozzá nem értése. Még szerencse, hogy azért van köztük is fehér holló. Ez a neurológus aki segített, miket javasolt a meszesedésre?
Azóta már remélem minden jobban alakul. :-)

EN-ek
#24531 EN-ek hozzászólása: 2017.02.11. 16:01

Szijja K. Te:)

.okba foglalom, h mások is +érccsék:

1 Mo nem ország!:( – sajn ewan
2 holélsz te?? itt SOHA n volt “egészség” !! (csak ügy. yo sok…)
3 a kinek 1 cseppesze, az n ide születik!!!
(4 a kinek mégtöbb, a sehova SE)

a sziszem a szokásos lényeget LEírtam :)

1ébk yo “kis” realista story, és sajn mindennel 1t ért!:(
(itt-ott kedve lett volna súújosan RÖHÖGNI rajta, HA még lenne kedve röhögni…)

EN-ek
#24532 EN-ek hozzászólása: 2017.02.11. 16:19

majd’ Lfejtettem: ezért is kell a mbernek 1 vy baba, halmozottan ügyes, aranykezű csontkovács!!! ;)
ÉN am mindig azzal kezdem ijen setekbe, h nyaki csigoják h vannak, hmm?) (igaz ÉN n is vok orvos;)

umonica
#24534 umonica hozzászólása: 2017.02.11. 17:50

Megpróbáltam összerakni amit írtál :) picit sokat kellett értelmeznem, mert ezt a szlenget nem értem :D ne vedd magadra kérlek :) igen., tény nem kellett volna Magyarországra születnem…De , ha már ide dobtam a kockát, nos..mit is csináljon az ember lánya , ha beteg? Hát igen , én csak ezt tudtam, amit fentebb már olvastál. Csontkovács… voltam már 3szor… ropogtattak , volt aki pálcával is körbe vuduzott, sőt volt olyan aki szerint rám ragadt egy szellem is :D :) Nos. Erről is lenne pár sztorim. Legmegfelelőbb viszont, ha elmesélek egy sztorit . Tudod vannak ezek a rohamok. Amikor hirtelen szédülés kap el, és le kell feküdnöm akárhol is vagyok, mert máskülönben össze esem. Amikor ez a roham jön., egy pontot tudok nézni a fejem felett, míg a roham kb háromnegyed órával később megszűnik.. Ilyenkor én aki nem vagyok vallásos, elkezdek erősen imádkozni, valahogy így: Szia Istenem, tudod én még nem kértem tőled semmit a 35 év óta mióta megszülettem, de látod mi van velem? Kérlek szüntesd meg a szédülésemet, halló? itt vagy? oké., akkor Jézus., Drága Jézus ide tudnál picit jönni, és megszüntetni a szédülésemet? mondjuk most rögtön kellenél, mert már érzem, hogy hányni fogok, kérlek segíts.. oké hát te sem érsz rá? na akkor szellemek, univerzum bárki aki hall engem valaki segítsen…. Na szerinted mi a vége a sztorinak? Nem, nem segít senki. Soha ……. Így nem hiszek már semmiben, csak magamban… nem hiszek sem a mesékben, sem a szellemekben, sem Istenben, sem a táltosokban ? így kell írni? sem a csontkovácsokban… ez van.

EN-ek
#24541 EN-ek hozzászólása: 2017.02.12. 18:31

he hehe heheh :D

azta szellem dógot nekem is BEakarta magyarázta régen 1 kedves szellemes mber!:)
sőt mondta h voltakiba 10 db is lakozott állítólag!! (főlega yobb fajta ribikbe;))

ya NAGGGGYON SOKK a szarlatán/szh mfele, FŐ a óvatosság! DE ez mégse n azt jelenti, h mki 1 rohatt uccsó mochkos GECCi… szencsére azé van még -bár Lenyésző- hozéértő és RENDES szaki is!(Y) pl. a ÉN nevezett kovácsom TÉLL aranyat ér, n is tudná MI lennevele nélküle, hejjel közzel, sok éve óta!! (bittos akad még másis, bár TÉNY h lepkehálóval kell a ijet őszeszedni manapság!):

a imádkozásodon kicsit BEröhögtem… :P

umonica
#24560 umonica hozzászólása: 2017.02.15. 18:09

Egyre többet hallom ezt a csontkovácsdit..Lehet benevezek még egy körre… de előtte jól lecsekkolom :)

#24514 nagy Arpad hozzászólása: 2017.02.09. 09:39

Itt szombathelyen egyszerüen kezelik.Hiába mentem el semmi nem történt, belefujtak a fülembe és elküldtek.

umonica
#24533 umonica hozzászólása: 2017.02.11. 17:35

Igen sajnos jellemző erre az Országra ez a hozzáállás is., főleg vidéken, de látja kedves Árpád, Pesten sem jobb.. :(

#24512 Pavetits Krisztina hozzászólása: 2017.02.08. 22:40

Kedves Umonica, nagy érdeklődéssel olvastam hozzászólását ehhez az irgalmatlan betegséggel foglalkozó témához…Mintha én írtam volna a saját bajomról :)))). Most éppen mélyponton vagyok, és állandóan az jár az eszemben, hogy én már soha nem tudom igazán jól érezni magam. Ha nem vagyok rosszul – akkor sem vagyok jól. Zombi állapotba kerültem a gyógyszerek miatt, amiket nem lehet abbahagyni. Én nem kérdőjelezem meg a szakértő diagnózisát – de még nem adtam fel, hogy hátha más, – is… Ez a hozzászólás most adott egy lökést, és megpróbálom “más” oldalról megközelíteni a témát… Ha történik valami ez ügyben – jelezni fogom! Üdvözlettel, P.K.

umonica
#24538 umonica hozzászólása: 2017.02.12. 10:41

Kedves Krisztina. Tudom miről beszélsz. De nem szabad feladni. Írni könnyű tudom, hiszen nem tudhatja a másik mit érzel., de én sajnos tudom. Sajnos azt is tudom, milyen az amikor nem vagyok képes kimenni a sarki közértbe. mert félek. Félek, hogy neki megyek valaminek, hogy rámtör a roham, és ott vagyok kénytelen az utca közepén lefeküdni, egy jó másfél órára… Minimum… Nem tudom milyen gyógyszereket szedsz. De ha jól tippelem, nyugtatókat, és beathisztin származékokat. (mindent ami beta előtaggal kezdődik) Nekem sajnos semmit sem ért a betahisztin, pedig 4 évig eszegettem , emelt dózisban. Bár nyugtatót sosem szedtem, mert nem akartam fiatalon gyógyszeren függeni. Ne add fel kérlek, nézd meg , ha kell többször más oldalról is. Várom a fejleményeket. Szia :)
Mónika

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close