SEGÍTSETEK KÉRLEK TITEKET! Nyaki Porckorongsérv okozza a szédülés, fülzúgást?

2017.08.04. 16:20

Tanácsotokat szeretném kérni., van egy nagyon ramaty nyaki mr felvételem. Annyira, hogy az orvos műtétet szeretne. Nem félek tőle, mert 12 éve szenvedek fülzúgás, szédüléstől. Roham szerű ,halál félelmekkel teli hányásig szédüléstől. Alig várom, sőt epekedve várom, hogy ez a műtét megoldja a szenvedéseimet. De aggódom. A nyaki gerincemnél találtak a c5 alatt és a c6 alatt egy jókora kiszakadt részt, ami nyomja az idegeket, meg valami űrt, meg a bal neuroforamentet. Ezt a kiszakadt részt venné ki a doki., de akármennyit olvasom a fórumokat cikkeket, nem találok ilyen tünetet ami nekem van. Mindenki fájdalomról ír., persze az is van, de ettől a szédüléstől nincs rosszabb számomra. És nem találok még csak hasonló embert sem aki ilyen tünettel ment volna nyaki porckorong-műtétre. A fül orr gégészem minden betegséget kizárt, illetve már minden vizsgálaton túl vagyok, és végre januárban egy röntgen és egy Mr is megerősítette Orvosomat, hogy ez a porckorong leszakadástól van., de aki műteni fog, a gerinc orvos, ő azt mondta, hogy idegi becsípődés nem okoz ilyen tünetet. Kérlek titeket, akinek volt ilyen, és bebizonyosodott , hogy a porckorong okozza, kérem írjon nekem. Nagy megkönnyebbülést okozna…Előre is köszönöm.

#25266 radocziterezia hozzászólása: 2017.08.12. 21:12

Nem volt ilyen problémám, de hasonló igen. Viszont tudok egy kiváló orvost, aki rengeteg ismerősömet műtötte.Dr Barzó Pál Professzor Úr, Szeged. Nagy tudású, korrekt. Nem hagy kétségek közt. Tapintatosan őszinte, “tipikus” mondhatni született orvos. Próbálja meg, annyit megér! Jobbulást és megnyugtató híreket kívánok! Üdv: Teréz

umonica
#25279 umonica hozzászólása: 2017.08.17. 13:40

Kedves Teréz. Köszönöm a válaszodat, már sínen vagyok, és bekerültem a Budai gerincklinikára.. .:) bizakodom, főorvos műt, nagyon jókat hallottam róla. Köszönöm még egyszer., hogy gondoltál rám. :)

#25248 klmaan hozzászólása: 2017.08.06. 15:30

Kedves Sorstárs!
Még azt szeretném az előzőhöz fűzni, hogy én sem haladtam “rendesen” addig, amíg az ápoló iskola miatt nem kellett gyakszira mennem. Ott szóba elegyedtem egy dokival, és elmondtam neki a panaszaimat, amit addig már “100-szor” elmondtam a körzetisnek is, meg neurológusnak is, de semmi érdemi nem történt. Most meg ez a doki, miközben a nővérpultnál kávézgatás közben vagyunk, és én is fehérben, azt mondja a panaszaimra, hogy amit mondok tüneteket nem lehet a sérvtől, mert az lejjebb van, kell egy MRI! Nekem még feljebb is van eggyel, mert a 4-5nél van.
A lényeg, hogy ne hagyjad magadat!!! A kiszakadt sérvet természetesen meg kell műteni, meg bízni is kell, hogy jobb lesz valami, de ha nem, akkor hajrá, és tovább menni!
Várom a fejleményeket, és jobbulást kívánok szeretettel!!! Klári

umonica
#25249 umonica hozzászólása: 2017.08.06. 16:06

Drága Klári., írtam..hosszú lesz :) Várom a válaszodat

#25245 humigabi hozzászólása: 2017.08.06. 11:41

Kedves Umonika,Kedves Mindenki!
Már 12 éve szenvedek a forgó jellegű,és a sima “lökködős”szédüléssel,és a létező összes vizsgálaton túl vagyok. Ráadásul két nagyvárosban is vizsgáltak,költözés miatt,és szinte semmi eredménnyel. De nemcsak orvosoknál jártam,voltam atlasz “visszatételen”(ez az első csigolya),potom 50ezer forintért,biorezonancia vizsgálaton,az 17ezer volt,de ott kaptam mellé egy üveg levendula olajat is! És sorolhatnám, hány “kuruzslónál” jártam,de nincs értelme,egy sem segített.Orvosi szempontból egy dologra jött rá egy fül-orr-gégész szakorvos,mégpedig arra,hogy mind a két fülemben “ki van lőve” az egyensúly szervem. Ezt a kisagy állítólag megpróbálja majd korrigálni ,ha szerencsém van.De amire a hosszú évek alatt rájöttem,hogy szerintem Nekem a hormonok változása okozza ezeket a borzasztó forgó jellegű szédüléseket.És Nekem is társult már halálfélelemmel,hányással.A hosszú évek során megpróbáltam kezelni,lenyugtatni Magam,szerencsére egyre jobban sikerűl.Van,hogy nem tudok egyedül fel sem állni,menni sem,csak kapaszkodva. Na ez akkor tragédia,ha valahol másutt jön rám ez a dolog. Nekem a hidegvizes lemosdás segít,a nyakamra,az arcomra. Nagyon együtt tudok érezni Mindekivel,aki ebben a ” cipőben ” jár.Én tornáztam is,Nekem a Semont manőver jött be a legjobban.Rengeteget tudnék még erről írni,de azt hiszem ez is bizonyítja,hogy szerintem sokan vagyunk így ezzel,és remélni tudom csak,hogy egyszer csak végeszakad.Mindenkinek kitartást kívánok,Nekem egyre ritkább az erősebb változata,kűzdök ellene,megpróbálok nem belebetegedni mégjobban,ha átmegy rajtam,kimegyek,levegőzöm….stb.Remélem Neked megoldja majd a műtét,sok szerencsét,és végre jó egészséget kívánok tiszta szívből:Gabi.

umonica
#25256 umonica hozzászólása: 2017.08.08. 13:36

Szia Gabi! Köszönöm, hogy írtál , nagyon aranyos vagy. A fura az egészben , hogy nekem is pontosan 2005ben kezdődött.. azaz 12 éve. Minden kuruzslónál, varázslónál voltam én is. ha ezeket a pénzeket,én összeszámolnám akkor kijönne belőle egy ház is. A legjobb volt, amikor szellemet találtak a bal vállamon…. Furi ez azért nem? Végülis nem a középkorban vagyunk már, és mégis vannak ilyenek. Persze, én sem kerültem volna oda, akkor., ha tudom hogy masszázs helyett pálcával körbe lengi a testem…. Hagyjuk is. A hidegvíz nekem is jót tesz, persze az nálam már évek óta alap. Ha jön a szédülés, automatikusan elcsúszok a fürdőig, és bevizezem magam., aztán deadalon tabletta, és jön a másfélórás egy pont nézés mozdulatlanul, és kitekert nyakkal.. Most ez van., már két hete minden egyes nap nálam. Lassan műtenek., alig várom. Kitartást kívánok neked!!!! Minden szépet és jót, mellette makk egészséget ! :)

#25244 klmaan hozzászólása: 2017.08.06. 11:04

Kedves Umonica!
Valószínű, hogy a gerincorvosnak van igaza, hogy a szédülésed nem a sérvtől van. Ez a hely lejjebb van, mint ami ilyen tünetet okozzon. Vagy menier szindrómád van, vagy az 1-2. csigolyánál is van valami. Ha volt koponya MRI-d is, és ez nincs, akkor valami neurológiai ok lehet. Nem vagyok orvos, de hasonló gondom van, pont emiatt van most kezemben egy MRI beutaló. Szédülés, hányás, fűlzúgás több fülészeti okra vezethető vissza, de nagyon nehéz megtalálni, főleg orvosolni-ahogyan itt is olvashatod a sok panaszt. Ápoló iskolát végeztem, így valamennyire képben vagyok az anatómiában. Ne elégedjél meg egy orvosi diagnózissal! Menj el több orvoshoz, és centrumba, vagy klinikára. Az utóbbira még beutaló és időpont sem kell. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a sorsod? Ha gondolod, magánban is beszélgethetünk, hisz egy a bajunk.
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

umonica
#25247 umonica hozzászólása: 2017.08.06. 15:24

Kedves Klári. Írok neked a gmail-edre. Szia :)

#25243 hferi1 hozzászólása: 2017.08.05. 21:54

Kedves Umonica!
Nagyon hasonló tüneteim voltak, de “csak” nyolc éven keresztül.
Szédülési rohamok, fülzúgás, hányinger. A nagy események mindig akkor jöttek, amikor a fülzúgás olyan erős volt, hogy a környezetem nem is tudtam érzékelni.
Folyamatosan jártam ideggyógyászatra, reumatologiára, fülészetre, stb.
Találtak mindenféle dolgot, csak megoldást nem.
Már nagyon gyakori és heves szédülési rohamaim voltak, többször mentőt is kellett hívni.
Kaptam infúziót, aztán kiengedtek. Megoldás nem volt.
Végül az egyik mentőhívásnál a mentőorvos már indulófélben, aztán mégis visszajött, mert még eszébe jutott valami.
Újabb vizsgálatok és most végre rájött.
Ez Meniére betegség lehet!
Kórházba be, újabb vizsgálatok, ez tényleg lehet Meniére.
Kaptam rá gyógyszert, azóta kutya bajom. A sok orvos közül sajnos egyik sem gondolt erre, pedig már kb 200 éve ismerik.
A fülorvos határozottan állítja még most is, hogy ez nem Meniére, pedig már 6 éve nem volt rohamom.
Remélem ez önnél is bejön.
Itt lehet bővebbet olvasni róla.
http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/11843/a-meniere-betegseg

Üdv.
hferi1

umonica
#25263 umonica hozzászólása: 2017.08.11. 12:02

Kedves HFeri. Az nekem maga lenne a pokol… Már a meniere.. 2009ben diagnosztuzáltam is magam vele :D egyedül kigugliztam……. 3db kórházban levő szédülésklinika kellett,illetve három professzor , hogy elhiggyem nem az van. De otoneurológián kizárták, amit évente ismételnek, hogy nem romlott a belső fülem állapota… nem., sőt a 2005 höz mért rohamok után egyre jobb lett….meniernél folyamatosan romlik…főleg 12 alatt… mellette halláscsökkenésem sincs, semmilyen frekvencián. Azért én is kaptam ám az évek során beta származékokat. azaz..betahisztin, betarevin, betagen..stb. 3 évig szedtem eredmény nélkül… Gondolom te is ezt kaptad…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close