Bentfekvős szanatórium

2017.12.01. 17:46

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan intézmény, ahol engem 33 évesen tudnának fogadni a Bentlakásos pszichiátriai ellátásra életem végéig?

Skizoaffektív zavarom van, 3féle gyógyszert kell szednem, ami miatt dolgozni nem nagyon tudok és albérletet sem tudok fizetni ezért anyukámnál lakom aki szintén ugyanezzel a

betegséggel él – ezért apuék és az orvosok is azt tanácsolják hogy költözzek el tőle, dehát nem megy így hogy én is beteg vagyok.

Emiatt a helyzet miatt sokszor van halálvágyam, csak tehernek érzem magam mindenki számára. De szívem szerint nem szeretném eldobni az éltemet, ha lenne egy hely a világon ahol élhetnék életem végéig.

Olyan bentlakásos intézményt keresek, ahol van ruhamosási és szárítási lehetőség. Ha a tisztálkodó eszközöket nekem kell magamnak biztosítani (pl. wc papir, zsebkendő, fogkrém,

szappan,sampon,hajszárító) akkor nekem kell beszereznem mert a családom segítségére nem nagyon számíthatok és nem is akarnám terhelni őket, van elég bajuk nekik is.

Tudnának olyan intézményt ajánlani nekem, ahol nincs olyan követelmény, hogy különböző felelősségeket kell vállalni? pl mentorság az újaknak, stb. mert ez nekem komoly stresszt

okozna. Én maximum takarítást merek vállalni. És nem szeretnék haza menni sem hétvégéken, sem ünnepekkor – mert a családomnak is és nekem is így lenne jó úgy érzem.

Havonta 30 ezer ft a leszázalékolt segélyem, ebből kellene megélnem..

Érdeklődnék, létezik-e ilyen intézmény, ahol fizetné-e a tb a bentlakásos ellátást vagy annyit kellene fizetni, hogy (ha szűkséges az alapvető tisztálkodó szereket meg tudnám venni a segélyemből).

boldogbordi
#25754 boldogbordi hozzászólása: 2017.12.10. 22:07

Van ilyen intèzmèny,nagyon kevès az országban. De hát nem javaslom egyben jártam brutál…. Körölmènyek. Megèrtem mièrt akarod ezt,de talán ez legyen a végső…. Tènyleg azokon a helyeken csak az ember rosszabbul lesz inkább a közeledben lévő nappali ellátást keresnèk,ahol napközben emberek között vagy,akik hozzád hasonlò nehèzsègekkel èlnek, ès talán majd egyre kevèsbbè jelent majd stresszt emberek társaságában lenni,ès talán tudnak segíteni ha te is akarod pl vèdetmunkahely keresèsèben . Persze országos szinten ilyen tèren is elèg szar a helyzet de a pszichiátria bentlakásos intèzmènyek/otthonok mèg közèpkoro szinten vannak,ès az ember elfelejt ember lenni is csak rosszabbul lesz ….

Timea_33
#25746 Timea_33 hozzászólása: 2017.12.09. 16:03

Még tudok dolgozni és miután kijöttem a kórházból visszajöttem a munkahelyemre már kedd óta újra dolgozom, de mindenem fáj (kezem, lábam, derekam), mintha már legalább 60 éves lennék, úgy érzem magam időnként.
És csak aggódok, hogy meddig fogok bírni dolgozni. Anyuval egyébként jól kijövünk, úgyhogy valószínűleg akkor maradok vele (mindenki más véleménye ellenére). Legalább nem vagyunk egyedül.

EN-ek
#25748 EN-ek hozzászólása: 2017.12.10. 14:45

heyes.
szarni ni a egészbe BELE! e za hosszú élet tikta…

idcat
#25717 idcat hozzászólása: 2017.12.02. 04:44

A szanatórium, az elmegyógyintézethez, kórházhoz és pszichiátriához hasonlóan a beteg emberek meggyógyítására vagy stabilizálására van berendezkedve, nem a beteg emberek eltartására. Az államnak nincs arra pénze, hogy olyan emberek gyógyszerelését és teljes ellátását fizesse, akik semmilyen módon nem járulnak hozzá az ország pénzforgalmához. (És nyilván, ha te sem teszel vagy alkotsz olyasmit, amiért mások eltartanának téged (tehát nem csinálsz semmit, amiért pénzt kapsz), akkor nem fogsz tudni jól élni, csak annyira, amennyire a segélyből lehet) Sajnálom. :( De talán még mindig jobb anyukáddal, vagyis egyetlen beteg emberrel összezárva élni, mint 100 másikkal, akiknek sokkal súlyosabb tüneteik is lehetnek.
A mosdókban nincs melegvíz, 3-6 ember alszik 1 szobában, nincs külön asztalod, nincs egy kis hely, ahová magányosan elvonulhatsz, pl. elszívni egy szál cigit… az ilyen államilag fenntartott helyeken ne számíts amúgy se normális életre. Talán még az utcán is jobb, ott legalább van szabadságod.

EN-ek
#25718 EN-ek hozzászólása: 2017.12.02. 21:00

hátte is yaól +vigasztalod szegényt! :D

vammi ojasmire gombolt cegényjány, a hova BEmegy a mber (1x), oszt’ Lvan minta BEfőtt mindörökké! (Ámen)
hát ojan sajn télle nincs… (pd nekem IS yóljönne ojjan néHA HA!)
ami van, az vaLÓban n szálloda, ill ú híjják h börtön:) DE aztazé mégse ajállanám tiXta szíwel. :) – - -
NAMI van? már +int kohahajnali 3/4 4 tájban ménem szunyál a ÉN cííícám?? a hejett, h itt traccsol nagyokosan… :P (csaknem meLÓ anál a – külön + n nevezett – rabLÓ multinál? hihi;)

EN-ek
#25715 EN-ek hozzászólása: 2017.12.01. 21:00

há’ hógyne! norvégijába, e-setleg svájcba… ;)

mer e za országnak csúfolt pőccegödör & náczi-renccer PONT arról híres (pláne manapság) h marhára túlteng ben nea mberbaráti ceretet ÉS mféle állami segg ítő szándék, a bátegek/öregek/tsórók/fogyatékosok + úgy áltában a tisztességes Földönfutó szegénymberek irányába…
(bizt vammég sokkal több réteg de HA mostitt mindet FELsorolnám, félő kevés lennea server storage) :)

ejj-ejj te szent naivitás! :P

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close