Bentfekvős szanatórium

2017.12.01. 17:46

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan intézmény, ahol engem 33 évesen tudnának fogadni a Bentlakásos pszichiátriai ellátásra életem végéig?

Skizoaffektív zavarom van, 3féle gyógyszert kell szednem, ami miatt dolgozni nem nagyon tudok és albérletet sem tudok fizetni ezért anyukámnál lakom aki szintén ugyanezzel a

betegséggel él – ezért apuék és az orvosok is azt tanácsolják hogy költözzek el tőle, dehát nem megy így hogy én is beteg vagyok.

Emiatt a helyzet miatt sokszor van halálvágyam, csak tehernek érzem magam mindenki számára. De szívem szerint nem szeretném eldobni az éltemet, ha lenne egy hely a világon ahol élhetnék életem végéig.

Olyan bentlakásos intézményt keresek, ahol van ruhamosási és szárítási lehetőség. Ha a tisztálkodó eszközöket nekem kell magamnak biztosítani (pl. wc papir, zsebkendő, fogkrém,

szappan,sampon,hajszárító) akkor nekem kell beszereznem mert a családom segítségére nem nagyon számíthatok és nem is akarnám terhelni őket, van elég bajuk nekik is.

Tudnának olyan intézményt ajánlani nekem, ahol nincs olyan követelmény, hogy különböző felelősségeket kell vállalni? pl mentorság az újaknak, stb. mert ez nekem komoly stresszt

okozna. Én maximum takarítást merek vállalni. És nem szeretnék haza menni sem hétvégéken, sem ünnepekkor – mert a családomnak is és nekem is így lenne jó úgy érzem.

Havonta 30 ezer ft a leszázalékolt segélyem, ebből kellene megélnem..

Érdeklődnék, létezik-e ilyen intézmény, ahol fizetné-e a tb a bentlakásos ellátást vagy annyit kellene fizetni, hogy (ha szűkséges az alapvető tisztálkodó szereket meg tudnám venni a segélyemből).

Holdsugar
#28607 Holdsugar hozzászólása: 2019.07.18. 05:32

Kedves Seila!
Te miért szeretnél bentlakásos intézménybe költözni? Tudsz dolgozni?

#28602 Sheila hozzászólása: 2019.07.17. 17:19

Szia Timi! Érdeklődnék, hogy sikerült e ilyen helyet találni? Hasonló gondokkal küzdök én is!
Köszönöm szépen előre is a választ!

#26984 babelz hozzászólása: 2018.07.22. 19:59

Szia!

Ahol én élek, a közelünkben, olyan az Otthon, hogy valóban meg kell osztani a helyiséget. A mentális betegség olyan nehézség, amellyel meg kell tanulni együtt élni. Nagyon szorítok neked, találj egy olyan helyet, ahol elfogadnak és szeretnek. Ne add fel!

EN-ek
#25766 EN-ek hozzászólása: 2017.12.13. 13:00

HEJJ! nincs is yobb, mint a mikor a szegíny mber végre HAzahúzza a belét! (nagy keservesn) :D iggaz-é bodrim?:)

ÉN a mojan kultúrált magán keccóról beszéltem, n állami sintértelepről!;) (a hova a maccskámat SE raknám) vis a hol normális, HÚmánus, mármár kényeztető LLátás van, vis a szegénybolond szivesen LLakik ottan – na AZ n 2 fillér, mijjomosok/gangsterek/bűnöző politikuss féregek előnyben! :(

Timea_33
#25760 Timea_33 hozzászólása: 2017.12.12. 11:59

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Jelenleg dolgozom, takarítónőként, már 3 éve. Előtte eladó voltam 6 évig.
Jövőre indul a helyi pszicho dokimnál csoport terápia, arra újra fogok járni,
mint kb 3 éve. Csak akkor lett egy párom, és ő lebeszélt róla hogy járjak – most már csak ex.
Én szakítottam vele 2hónapja.. tul sokat bántottuk már egymást.
Előtte volt egy 6 évig tartó élettársi kapcsolatom is.

Gondolom hasonló társat kellene találnom, mint én vagyok, aki jobban meg tudna érteni,
de félek a baba vállalástól, mert félek nem tudnám őt rendesen ellátni.
Így viszont eléggé magányos vagyok, mert a régi barátnőmék is elmaradtak amig volt párom…

Most úgy érzem magam, mint az 50 első randi című filmben a csajszi, hogy legszivesebben bevonulnék egy hozzám hasonló pszichés betegeknek való otthonba – mert akkor nem lennék teher a családomnak hogy látják a szomorúságomat. Csak ezért kérdeztem, hogy létezik-e ilyen vagy csak én nem tudok róla.
Kár hogy csak külföldön van ilyen.

EN-ek
#25762 EN-ek hozzászólása: 2017.12.12. 14:30

hát ya. magán nyuddíjas klubok vannak (qrrva drágán!) de magán cihésekről ÉN se tok… max. 1-2 ijen klf. fogyiknak fenntartott izé vidéken; BEkerülés 200 év várólistával, KIhalásos alapon! :D

puját meg eszedbe ne jusson csináltatni ebbea totálisan Lb*tt pőczébe!!! (ezt méga “tök normiknak” SE ajánlom!)

am az rossz ssten! (HA van 1általán)

boldogbordi
#25764 boldogbordi hozzászólása: 2017.12.12. 23:59

Nem itthon is van ilyen,csak kerülendő…. Egyben voltam intèzmènyt látogatni borzalmas volt,húgy szag,halál szag beszedált emberek,nagyon sok ember,mint a beszedált verebek. Borzalmas,ott nagyon dühös lettem? Hogy mègis,hogyan engedhetik ezt meg ?… Szòval nem javaslom…
Az,hogy kitudtál lèpni,egy kapcsolatbòl, az hatalmas dolog ès te szerintem igen is megtudod állni a helyed.
Rehabilitációs intèzmèny van normális is otthon (tb alapú ) pl a tündèrhegy Pesten csoport ,egyèni stb stb …. 3-6 hònap kb ez ember függő… No de ha lesz a közeledben csoportárápia az is király lehet :) csoportban nehèz,de valahogy csodálatos az èlmèny,hogy nem vagy egyedül :) szòval “kint ” megállni a helyed S szerintem verd ki a fejemből,hogy vègèrvènyesen ilyen èletfojtig tartò bentlakásos pokolra menj. Tudom nèha nagyon szar,menekülne az ember nekem is megfordul nèha napján a fejemben,hogy csináljak valami hülyesèget,hogy kivonjam magam a forgalombòl, a szorongások,az elvárások,a problèmák elöl,de nem èrdemes csak magamnak ártanèk..

#25767 Mango hozzászólása: 2017.12.13. 21:33

Szia!
Egyetértek veled ,nem szabad ilyen könnyen feladni!

#25768 Mango hozzászólása: 2017.12.13. 21:46

Szia!
Ne haragudj, hogy zavarlak,de eléggé ramatyul vagyok.
Már 4 éve járok pszichiátriáról pszichiátriára.Most keresek egy olyan helyet ahol tudatosabban foglalkoznak borderline-sokkal. Nem ismerem tTündérhegyet, csak olvastam róla és szimpi volt.
Dolgozni nem tudok, csak itthon szenvedek.
Szeretném, ha felhoznának egy olyan szintre, hogy el tudjak menni dolgozni.
Aztán folytatnám tovább a pszichoterápiát itthon, mert most is járok, de lehet itt egy kicsit gyorsabban tudnának segíteni.
Vagy legyek türelmesebb és majd lesz vmi előbb -utóbb?
Előre is Köszönöm válaszod!

boldogbordi
#25754 boldogbordi hozzászólása: 2017.12.10. 22:07

Van ilyen intèzmèny,nagyon kevès az országban. De hát nem javaslom egyben jártam brutál…. Körölmènyek. Megèrtem mièrt akarod ezt,de talán ez legyen a végső…. Tènyleg azokon a helyeken csak az ember rosszabbul lesz inkább a közeledben lévő nappali ellátást keresnèk,ahol napközben emberek között vagy,akik hozzád hasonlò nehèzsègekkel èlnek, ès talán majd egyre kevèsbbè jelent majd stresszt emberek társaságában lenni,ès talán tudnak segíteni ha te is akarod pl vèdetmunkahely keresèsèben . Persze országos szinten ilyen tèren is elèg szar a helyzet de a pszichiátria bentlakásos intèzmènyek/otthonok mèg közèpkoro szinten vannak,ès az ember elfelejt ember lenni is csak rosszabbul lesz ….

Timea_33
#25746 Timea_33 hozzászólása: 2017.12.09. 16:03

Még tudok dolgozni és miután kijöttem a kórházból visszajöttem a munkahelyemre már kedd óta újra dolgozom, de mindenem fáj (kezem, lábam, derekam), mintha már legalább 60 éves lennék, úgy érzem magam időnként.
És csak aggódok, hogy meddig fogok bírni dolgozni. Anyuval egyébként jól kijövünk, úgyhogy valószínűleg akkor maradok vele (mindenki más véleménye ellenére). Legalább nem vagyunk egyedül.

EN-ek
#25748 EN-ek hozzászólása: 2017.12.10. 14:45

heyes.
szarni ni a egészbe BELE! e za hosszú élet tikta…

Timea_33
#25761 Timea_33 hozzászólása: 2017.12.12. 12:03

Én nem ezt akarom, és hosszú életre sem vágyom. De amig a JóIsten úgy látja jónak hogy élnem kell, addig szeretnék boldog tagja lenni a családomnak, csak jelenleg még gyógyszerekkel se megy :( pedig igyekszem sok mindennel lelket önteni magamba.

#25717 idcat hozzászólása: 2017.12.02. 04:44

A szanatórium, az elmegyógyintézethez, kórházhoz és pszichiátriához hasonlóan a beteg emberek meggyógyítására vagy stabilizálására van berendezkedve, nem a beteg emberek eltartására. Az államnak nincs arra pénze, hogy olyan emberek gyógyszerelését és teljes ellátását fizesse, akik semmilyen módon nem járulnak hozzá az ország pénzforgalmához. (És nyilván, ha te sem teszel vagy alkotsz olyasmit, amiért mások eltartanának téged (tehát nem csinálsz semmit, amiért pénzt kapsz), akkor nem fogsz tudni jól élni, csak annyira, amennyire a segélyből lehet) Sajnálom. :( De talán még mindig jobb anyukáddal, vagyis egyetlen beteg emberrel összezárva élni, mint 100 másikkal, akiknek sokkal súlyosabb tüneteik is lehetnek.
A mosdókban nincs melegvíz, 3-6 ember alszik 1 szobában, nincs külön asztalod, nincs egy kis hely, ahová magányosan elvonulhatsz, pl. elszívni egy szál cigit… az ilyen államilag fenntartott helyeken ne számíts amúgy se normális életre. Talán még az utcán is jobb, ott legalább van szabadságod.

EN-ek
#25718 EN-ek hozzászólása: 2017.12.02. 21:00

hátte is yaól +vigasztalod szegényt! :D

vammi ojasmire gombolt cegényjány, a hova BEmegy a mber (1x), oszt’ Lvan minta BEfőtt mindörökké! (Ámen)
hát ojan sajn télle nincs… (pd nekem IS yóljönne ojjan néHA HA!)
ami van, az vaLÓban n szálloda, ill ú híjják h börtön:) DE aztazé mégse ajállanám tiXta szíwel. :) – - -
NAMI van? már +int kohahajnali 3/4 4 tájban ménem szunyál a ÉN cííícám?? a hejett, h itt traccsol nagyokosan… :P (csaknem meLÓ anál a – külön + n nevezett – rabLÓ multinál? hihi;)

EN-ek
#25715 EN-ek hozzászólása: 2017.12.01. 21:00

há’ hógyne! norvégijába, e-setleg svájcba… ;)

mer e za országnak csúfolt pőccegödör & náczi-renccer PONT arról híres (pláne manapság) h marhára túlteng ben nea mberbaráti ceretet ÉS mféle állami segg ítő szándék, a bátegek/öregek/tsórók/fogyatékosok + úgy áltában a tisztességes Földönfutó szegénymberek irányába…
(bizt vammég sokkal több réteg de HA mostitt mindet FELsorolnám, félő kevés lennea server storage) :)

ejj-ejj te szent naivitás! :P

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close