Érdemes pszichológust keresni?

2018.01.19. 17:31

Súlyosnak titulált mentális porblémával érdemes pszichológushoz fordulni (természetes úgy, hogy pszichiáterhez nem járok, gyógyszert nem szedek) ?

Régebben fordultam több szakemberhez is, de elhajtottak, ezért nem tudom érdemes-e keresgélnem? Szeretnék jobban lenni, meggyógyulni, úgy, hogy közben önmagam maradhatok és nem egy leszedált zombi. De legalábbis jó lenne valakivel beszélni a porblémáimról, aki megért és nem él vissza az állapotommal.

#26393 Ipomoea hozzászólása: 2018.03.07. 19:57

Én sejtem miért passzolnak le.Mióta vagy ,,beteg,, ?

EN-ek
#25999 EN-ek hozzászólása: 2018.01.23. 01:35

HÉJ!

a mint a sztat má’ soxor Lmonttam – nincs is yobb, mint végre 15 orrát béájulni 1 huzamba!!! haha (Y)
e zalatt szépen degenerálódikk a biorobot, ami ugye a YO egésség ésa HOSSZÚ élet blablabla… :)

Iggaz-e MI?haszna punczipajtáSOKK? ;)

#25991 kicsimimi hozzászólása: 2018.01.22. 08:03

Szia Idcat!
Mindenképp keress egy olyan pszichológust, aki foglalkozik Veled, és csak Veled. A csoportterápia csak akkor működik, ha először egyénileg foglalkozik veled a pszichológus.
Igaz hosszu az út, mig el fogsz jutni odáig, hogy gyógyszer nélkül, de egészséges életet élj, ehhez viszont szükséged van pszichológus segitségére.
Ha gondolod, szivesen levelezek veled. Sok sikert!

idcat
#25984 idcat hozzászólása: 2018.01.21. 15:18

Azt nem mondják meg konkrétan, hogy miért passzolnak le. Általában megnézik a papírjaimat és azt mondják, hogy jaj erre nincsenek képesítve, vagy ajánlanának valaki nekem valóbbat. Csoportterápiáról is elhajtottak (ez esett a legeslegrosszabbul mind közül, mintha nem lennék más emberek közé való…) de van aki még ennyit se mondott, hanem adott egy beutalót Tündérhegyre és elköszönt…. :( Én meg nem mertem megkérdezni, hogy miért, mi a baj velem? Én próbáltam kihozni a legmaximumabb maximális kedvességet és szépséget magamból, és a lehető legkedvesebben és normálisabban viselkedni. De mégis elküldtek :( Mintha az lenne a homlokomra írva, hogy undorító vagyok…

boldogbordi
#25982 boldogbordi hozzászólása: 2018.01.21. 13:48

Érdemes,csak sokáig kell keresni…. engem is sokkan lepaszoltak
Ezt elkerülni érdemes klinikai szak pszichologust keresni
A gyógyszerek, hát nem tudom,én nem szedek olyat ami szedál,eszembe se volt,de az orvosomnak sem. csak SSRI-it szedek semmi nyugató meg anyám kínja.

Szóval érdemes,csak keresni kell ponponpont

idcat
#25983 idcat hozzászólása: 2018.01.21. 15:08

Az SSRI-k is megváltoztatják az embert. Elvágják minden intim kapcsolattól, legalábbis nálam ezt eredményezték. :( Miután leálltam is a citalopramról is nagyon sokáig szenvedtem a PSSD-től. Nyugtatót azt mondjuk gyakran szedek a mai napig is lefekvés előtt, különben nem tudnék aludni mániás fázisban azért mert pörgök, depis fázisban meg mert fáradt vagyok a szememet is becsukni :/ Meg komolyan életmentő tud lenni, amikor annyira rettegek már, hogy azt hiszem belehalok. Akkor jobb bevenni, és bealudni, átaludni az ilyen rohamokat. Te mit szedsz amúgy?

idcat
#25985 idcat hozzászólása: 2018.01.21. 15:36

Honnét lehet tudni, hogy valaki klinikai szakpszichológus? És ők milyen terápiát végeznek? Akkor is lehet kérni a segítségüket, ha nem TB-sen megyek hozzájuk és nem megyek mellette pszichiáterhez?

boldogbordi
#25998 boldogbordi hozzászólása: 2018.01.23. 01:34

Szia, onnan tudod,hogy ezt jobb esetben feltűnteti a honlapján életrajzában akárhol. Azt is szokták írni,hogy kb milyen problémákkal fogalkoznak
, az változó,hogy milyen terpiát tudnak adni,milyen terápiás vonalat követnek tanultak.
A lényeg,hogy ők komptenesek az olyan nehézségekben ami a te életedben is előfordul. Mások tapasztalataim szerint elfognak küldeni mert nem kompetensek ( bla bla bla)
Hozzáájuk könnyebben eljutsz ha nem tb-ésen mész… Virágzik a magán rendelés….
igen a fogadnak,ha nem mész el mellete pszichiáternehez. Viszont,ha úgy látja ,hogy szükséged van gyógyszere, akkor ezt jelelezni fogja. Ő nem írhat fel gyógyszer,szóval akkor el kell menned orvoshoz a terápia mellet, de ez a te döntésed kell,hogy legyen.

Nem tudom, szerintem alapvetően az SSRI-ik nem változtatják meg az embert. Ha ez így lenne, akkor nem is kéne terápia elég lenne beszedni a gyógyszert. Oszt kész jól vagyunk. ÁmenDe ez nem így van. Az elején meg a dozís modosításoknál szarul voltam. De ezek másfél hét múlva elmultak és amugy élem világomat,csak nem szorongok mint a kurva élet. szóval,az hogy egy gyógyszer hogy hat vagy hogyan nem. sok hatás szerintem az attól való félelemtől negatív elvárásoktól fakad. Az SSRI arra vlaó,hogy csökkentse a tüneteket semmi többre. Nem old meg többet Én így állok hozzá. Engem nem tud megváltoztnai egy kurva gyógyszer na ne már…
A PSSD-még nem hallotam…. Bár nem túl biztató…
escitil-t szedek amugy

EN-ek
#25977 EN-ek hozzászólása: 2018.01.20. 03:00

NEMLEHET!

dedu gni aszt lehet… s végülis nincs anál yobb a Virágon! :D – - -
na h tecc a ujj cicc ám? :)

idcat
#25970 idcat hozzászólása: 2018.01.19. 19:32

Vagy inkább az a kérdés, mennyi az esély arra, hogy találjak valakit, aki elvállal? :(

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close