Lenni vagy nem lenni?

Téma címkék:
2019.03.28. 08:40

“Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.

Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri

Balsorsa minden nyűgét s nyilait;

Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,

S fegyvert ragadva véget vet neki?”

Sokat törtem a fejem ezen a kérdésen. Végül válaszra jutottam: most “lenni” érdemes és igyekezni abból a legjobbat kihozni. Nem tudni, hogy mit hoz a jövő. Mire jutok, ha kitartóan próbálkozok az életemből a maximumot kihozni. Aztán eljön az idő és teljesül a vágyam, de ezt nem érdemes sürgetni. Örökké senki sem él: jó és rossz is véget ér. Ez a tény pillanatnyilag megnyugtató, biztonságérzetet ad és ennyivel beérem. Nem tudok nem vágyni a halálra, csak arra a döntésre jutni, hogy nem érdemes siettetni.

Mindig nagyon fájó a családtagoknak, rokonoknak, barátoknak, ha valaki meghal. Szerintem még nehezebb, ha valaki gyilkosság áldozata vagy öngyilkosságal vet véget az életének. Más ez a gyász.

Ráadásul kevés a biztos és könnyen megvalósítható módszer, még kevesebb, ami másnak nem árt. Ez nem mindent vagy semmit dolog. Sokan élték túl a próbálkozást, eggyel kevesebb végtaggal, lebénulva, félhülyén. Kockázatos.

Ha eljön a nap és nem baleset, szívroham vagy vmi hasonló betegség okozza a halálom, azaz sejteni lehet majd, hogy már csak hónapok, hetek vagy napok vannak hátra, azt szeretném érezni és gondolni, hogy mindent megpróbáltam kihozni az életemből, lehetőségeimből. Tettem a céljaimért, vágyaimért, másokért.

Addig is azon érdemes törnöm a fejem, hogy mit tehetnèk azért, hogy jól vagy jobban legyek. Mi az ami felszabadultságot, örömöt, sikerélményt vagy más pozitív érzést okoz.

EN-ek
#28224 EN-ek hozzászólása: 2019.03.30. 19:08

WACCÁP?

Ezt lesd! >>

ÉLŐ bizonyí téka a óvostutomány sekéjességének :D

Holdsugar
#28219 Holdsugar hozzászólása: 2019.03.28. 17:49

Nincs ellenvéleményem “kava vedeles”, “1/2 tsokkee” és a “napoli zabálás” felfüggesztése és redukálása ellen.

EN-ek
#28220 EN-ek hozzászólása: 2019.03.28. 19:12

HEYES! bevallom, n nagyon tsípem a fojton kötekedő bigéket :)

visszatérve a elejére: ÉN leginkább továbbra is sTuckeR párti vok. íme az indoklás:

- 10 emelet 1. Blikkre jónak tűnik, DE láttam ÉN már kárón varjút (csókka megmaradt – persze sekeze selába – totál szívás!!!)
- vonat-metró stb. (József Attila módra) SE 100, RÁadásul 1 nagy rakás trutyi maradnacsak utánad, fujj már!:(
- a kötél ojan pórias, alacsonyszinvonalú, mond6ni parasztos!:)

A stuki viszont kellően előkelő, amojan “uras” móccer:) gyors és HA n totál balFAsz a mber, bittos is! (Y) pexe illések és pofonok…

Holdsugar
#28221 Holdsugar hozzászólása: 2019.03.28. 19:19

A 10-ről kiugorván nem szeretnék senki fejére pottyanni, pedig 2 helyet is kinéztem e célból. A metróval próbálkozós ismerőseim némi amputációval életben maradtak. Sikeres akasztásról hallottam, de olyat is, aki csigolyatöréssel túlélte. Pfff. Olyat is hallotam, aki begyógyszerezett, majd fél év múlva annak szövődményeibe halt bele. Ez vègülis sikeres, bár gyorsnak nem mondható…Pisztolyos túlélőről is tudok, némi agykárosodással…

EN-ek
#28222 EN-ek hozzászólása: 2019.03.28. 19:32

merte (aránylag) okos v. BÁR azis igaz, többet csiripesz mint 3db papagáj 1üttvéve… :P

DE sok átlaghüjje a Sziszi, h na majd ő tutti biztosra meggy!! HAHA :D
a stukit meg n úgy kell csin, h így oldalról (úgy csaka hűje emu-pózerek csinájják:) HAnem BEkapni a csövit és frankón +célozni vele a NYÚLtagyat! szivesen +nézném azt, a KI túléli! (azt) ;)

EN-ek
#28217 EN-ek hozzászólása: 2019.03.28. 15:49

Hamlet: III. felhúzás I. sín – a jó öreg lándzsarázótól. HAJÓL tévedek :)

EJJ má’ k. Holtsugár…igazán tud6nád már (HA máshonnan nem tőlem) h fajsújos témát, 1általán SEMMI ÉRTELMESET soha nem szabad írni anetre sehowa, mer +fexi a gyomrukat, vmint meghalaggya a mai korszellem által kellően LEbutított és erősen limitált agykapacitásukat a setét birkáknak! –> s csaka méla utálattal terhes QSSOLÁS lesz a válasz! (a értelmetlen ésa hüjeség mehet 1000el) ;)

ÉN am már év100dokkal ezelőtt FELtette eme nemes kérdést, mígnem – G sokk idő és senyvedés után – RÁ n jött ara, h abs. FESSLEGES! Sóval mki azt csinál a mit akar, a végén a vágóhidat ússe kerüli KI! hihi :P

bassza + !!! asszem most 1 kicsit FEL kell függesztenem a kava vedelést, mer határozottan AZ a BEnyomása, h kezd RÁmennia rephLUX-áára!!:( ami kissé feszéjez. sőt kimondottan MORCOSSÁ tesz!! úgyszintén a napi 1/2 kiló tsokee és mféle napoli zabálást is SE ártana kicsit redukálni…ellenvélemény? :D

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close