Epclusa + Moderiba tapasztalat

Téma címkék:
2019.11.04. 16:02

Itt folytatom

nora51
#29009 nora51 hozzászólása: 2019.12.06. 01:12

Te egy zseni vagy. Nem tudsz zsírosat enni, a ribanc pedig zsír társaságában tud jól felszívódni. Tehát nem fog rendesen felszívódni, és akkor nem tud annyira bántani. Tiszta haszon! Ez nekem nagyon tetszik…:))) Amúgy a ribancot infmentes mellé inkább F4-eseknek indokolt adni. Na de remélem, továbbra is elviselhető számodra ez a helyzet. Tarts ki, 12 hetet ki lehet bírni, ha így marad.
Most hogy vagy?

Holdsugar
#29010 Holdsugar hozzászólása: 2019.12.06. 10:22

Kedves Nóra!
Ami maradt: enyhe viszketés (ez nem zavar)
Ami elmúlt: a kezelés alatt összeszedett egyéb nyavajáim, hidegrázás, izületi fájdalom, 10 napig tartó fejfájás, hulla fáradtság.
Laboreredmény: minden szuper jó.
Ribanc: duplázta az adagot.
A 2 doki egyeztetett és a hepatológus is mondta áternek, h Tegretolt NEM lehet. Sajnos nincs jó megoldás helyette.
Amennyire tudok próbálok trükközni. Pl libazsíros 2-3 db kocka sajt (ami háromszög alakú). Pár falat étel + olívaolaj.
Azt mondta, h min a 8. hétig jussak el. Ez az 5. hét. Ha addig megy, a 9. is menni fog, ünnepek miatt sok a munkaszüneti nap. 3-al a vége előtt nem adom fel.
Utána 2 hét pihenőt kap a májam. Tegretolt addig nem szedem. Messziről kerülje el az Epclusat.
Táppénzt javasoltak mind2-en: nem megyek, sok a munkám.

Holdsugar
#29011 Holdsugar hozzászólása: 2019.12.06. 17:22

Folyt: hiába tudom, h nem kötelező kellék (sőt úgy látom, h nemcsak a tájékoztató, hanem a Hep. Ter. Bizottság körlevele szerint sem szükséges), mégis halálra aggódom magam amiatt, h nem fog hatni mert nem tudok eleget enni ill hétvégén nem tudok elég korán felkelni és a reggeli ribancot a szokásos időben bevenni.
Egyszeri adagnak 43,6 óra a felezési ideje. Rendszeres szedés esetén ez az érték 298 óra. Emiatt nem tartom valószínűnek, hogy perc pontossággal kell szedni.

Holdsugar
#28982 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.18. 15:26

Sziasztok!
Napsugárrá változok.
Nagyon iparkodik a gyszer, lehet már minden dög elpatkolt. Sajnis nem válogatós, ami az útjába kerül, pusztítja.
A csodabogyótól mind3 májfunkciós érték normalizálódott! Ilyen laborom kb. 5 éve volt utoljára. GPT-t 160-ról vitte le 19-re. A karbamid is eléri végre az alsó határt. (Ez kb.10 éve alacsony).
Hemoglobint a felső határról az alsóra csökkentette. 27-el csökkent.
Meglepő módon a trombociták nőttek. Ki érti? Hm.
Kicsit alacsony/ határerték alatti:
-Vörösvérsejt
- Hematokrit (felső határról csökkent le)
- Nátrium
- Klorid.
Meglep, hogy már 2 hét alatt ilyen eltéréseket okozott. A csökkenés üteme szokott lassulni? Ilyen tempóban haladva ezek az értékek pár hét múlva 0-val lesznek egyenlőek.
Üdv,
Napsugár
(Később igyekszek nevet váltani)

Oldfiker
#28983 Oldfiker hozzászólása: 2019.11.19. 10:28

NAPSUGÁR, NAPSUGÁR, NAPSUGÁR!!!!!!

Itt a jó dolgok kezdete!

Veled örülök: Oldfiker

Holdsugar
#28984 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.19. 13:55

:-)
Ribanc túl buzgó volt. Orvosomat a megbeszéltek szerint felhívtam. Bedktáltam a kiindulási és a jelenlegi eredményt. A változás mértéke is érdekelte. 800 mg-ról 400-ra kell csökkenteni és ihatok tápszert.

nora51
#28985 nora51 hozzászólása: 2019.11.20. 23:03

Kedves NS!
Ezek nagggyon jó hírek. nem kell rémüldözni, nem fog 0-ra csökkenni semmi. Szóval ribanc csak fele annyi. Nagyon jó. Tetszik, nagyon tetszik. És hogy van a kedélyed, a pszicho-érzeted?
Jaj, jót érzek, jót érzek, csak így továbbbbbbbbb!!!!!!!

Holdsugar
#28987 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.21. 18:44

Drága Nóra!
Fejem a szokásosnál gyakrabban és jobban fáj, fáradékonyabb, szétszórtabb vagyok, mint a Tegretolos időszakban, de sokkal jobban vagyok, mint a leállításakor ill utána. Kb 3 hétig voltam nagyon labilis, 1 hete érzelmileg stabilizálodtam. Kisebb terheléstől (gyors séta, lépcsőzés) is szaporább a légzésem, pulzusom gyorsul.
Hormonálisan is bekavar a gyszer. Normális mennyiségű vérzés helyett csak pár csepp volt. Ilyet még 44 kg-al sem tapasztaltam. Mindenki csodálkozott, h ennyire soványan (15 alatti BMI index-szel) is menstruálok.
Nagyon enyhe kevertben vagyok. Ez olyan, mint amikor egy egészséges ember kimerül és koffein túladagolással igyekszik átvészelni a napot, de már az sem energetizálja igazán, inkább furán pörgeti.
A Riba csökkentésnek örülök. A tájékoztatóban az áll, hogy, h esetemben (először kezelt G3-as, F2) nem szükséges. G3-nál, kompenzalt cirrózisnál fontolóra vehető. Sztem érdemes próbálkozni a szedésével, de végsőkig erőltetni, leamortizálni nincs értelme.
Szerencsére az Epclusát étkezestől függetlenül is be lehet venni. A Ribával kapcsolatban azt olvastam, h magas zsírtartalmú étellel bevéve jobban felszívódik, de nem ismert, hogy ez a hatékonysagát befolyásolja-e. Igyekszek enni, amikor beveszem, de este nem mindig sikerül. Sztem nagy gond nem lehet ebből mert úgy látom, h a vérképhez igazítja orvosunk az adagot, ha jobban felszívódik, nagyobb kárt tehet bennem és az csökkentéshez vezethet, tehát ugyanott vagyok mintha kisebb a vérszintje.
Eddig fix ip-ben szedtem (12 órás csúsztatással), de a hétvégi reggeli Ribát később fogom bevenni (fáraszt a korai kelés) mert tartós szedés esetén nagyon hosszú a felezési ideje. Sztem 1-3 órás csúszás nem oszt, nem szoroz.
Üdv, NS

nora51
#28999 nora51 hozzászólása: 2019.11.27. 21:33

Te NS, ez tetszik nekem. Bevallom, aggódtam, hogy mit fogsz te érezni, főleg a ribanc miatt.
A szapora légzés, pulzusgyorsulás a kisebb terheléstől…hát igen, ezt ribanc őnagysága csinálja. A fejfájás a többi új, infmentes kezelésnél is befigyelt, nekem a Harvoninál, de mi az ahhoz képest, mikor alvadt vérrel a számban ébredtem, és a párnám is véres volt, beleragadt kihullott hajszálaimmal… (Inreferon,ribavirin, telaprevir együttes dicső hatása…)
Ó, ehhez képest a fejfájás egy kacagás a mai gyszereknél…Ezt vígasznak szántam.
Ha undorodsz a libazsíros kenyértől, (nyam nyam), aminél jobb megoldás csak a szalonna,jó kis lilahagymával, – akkor ne is erőltess semmi magas zsírtartalmút.Igazad van, legfeljebb nem szívódik fel olyan jól, ott egye meg a fene. Nem vagy te arra a ribancra annyira rászorulva.
Összességében elégedett vagyok az általad felvázolt állapotoddal!!!!!!!!
Igen, van aki elfelejt menstruálni, így hát a szemed se rebbenjen…
Jól van NS, csak így tovább! Tetszik, nagyon tetszik!!!!!
Minden jót neked, szorítok, hogy semmi zűr ne legyen!
Szeretettel:
nora51

Holdsugar
#29003 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.29. 06:03

Drága Nóra!
Igen, minden viszonyítás kérdése. Nem érzem úgy, hogy a hegyet is elcipelném a hátamon, de a végelgyengüléstől is távol állok.
Sajnos hiába sźeretem a libazsírt, szalonnát (1-2 hétig tuszkoltam is magamba), étvágy nélkül nehéz magamba tuszkolni.
Hétvégén próbálkoztam fél tabletta leggyengébb Olanzapinnal. Ezzel máskor a hűtőt is megeszem, hiába érzem már jóllakottnak magam, kívánom az ételt.
Most? Leves levét is alig tudtam magamba lapátolni. Szétcsapott, 16 órát aludtam.
Leponex is zabáltat, de azzal nem próbálkozok mert felállva úgy érzem, hogy nem bír el a lábam, olyan gyengeséget okoz.
Remélem, hogy legkésőbb a kezelés után megjön az étvágyam.
Üdv,
Napsugár

Holdsugar
#28971 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.15. 01:19

Kedves HepC!
Örülök, h jól alszol és semmi mellékhatása nincs.
Laborkontrollod mikor lesz?
Nekem 2 hetente kell menni, ami az eredménytől függően ritkítható vagy akár gyakoribbá tehető. A Ribavirin miatt szükséges.
Én enyhe viszketést érzek és kb. 6 helyen vérzik az ínyem fogmosáskor. Nem tudom, h ezt a mellé szedett ribavirin okozza vagy véletlen egybeesés. Ilyen még nem volt. Olyat tapasztaltam már, h vmi makacsul beakadt két fog és az íny közé, 3 napig küzdöttem fogkefével és fogselyemmel az eltávolításával, végül tűvel tudtam kipiszkálni. Ettől benyulladt (nem a kipiszkálástól, hanem attól, h napokig ott volt) és 2-3 napig vérzett az ínyem azon az 1 helyen (de csak mosáskor).

Holdsugar
#28942 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.08. 13:19

Kedves Nóra és Oldfiker!
Amint megkapom az első laborleletet, amin jók a májfunkciós értékek, Napsugárrá változok!
A májam most biztos nagyon élvezi, hogy nem bántja a Tegretol és a vírussereg is fogyatkozik.
Szerencsére semmi mellékhatást nem tapasztalok és a közerzetem is javult.
Orvosom szerint a Ribanc csak vérszegénységet ill. egyéb eltérést szokott okozni. Ezt megelőzendő, utánaolvastam a vérszégenység esetén javasolt étrendnek és igyekszek majd több húst, májat, mogyorót enni.
Holnap főzök vmi finit, hátha meghozza az étvagyam.
Üdv,
Holdsugár

Oldfiker
#28943 Oldfiker hozzászólása: 2019.11.08. 14:13

Szuper! Nagyon örülök a POZITÍV hozzáállásodnak!!!!

Oldfiker

nora51
#28944 nora51 hozzászólása: 2019.11.09. 16:46

Aztaaaaaaa!!!!! Hát ez csodás hír! Még a közérzeted is javult! Ez nagyon tetszik! Maradjon is így!!!!!!!
Ha nem szeretsz májat elkészíteni, akkor jó a májkrémes vajaskenyér is, vagy ha kapsz valahol valami igazi jó májast. A lényeg, hogy máj legyen. Ha az étvágytalanság miatt nem megy, akkor nassolj rendszeresen mogyorót. Vegyél diákcsemegét, tudod, abban finomak vannak, mogyi is.
A tojást milyen formában szereted? Ha semmilyenbe, vagy nincs gusztusod rá, csinálj otthon magadnak turmixot. Pl. banán, tej, cukor, (sőt méz!!!!!) egy egész tojás. Ezt étvágytalanul is lehet fogyasztani.
Tényleg, a cukor helyett tegyél a dolgokba mézet. Az még hasznos is, nemcsak édes. Neked nem érdekes, hogy ugyanúgy hízlal, mint a cukor, hisz téged táplálni kell, hízlalni, életben tartani!!! Hajrá méz! Sőt, méhpempő, vagy propolisz, ezek mind nagyon nagyon fontos, életben tartó, javító dolgok. Higgyél a méheknek, ők jobban tudják!
Hajrá, légy továbbra is pozitív, de HCV-negatív!!!!!
Ezt kívánja neked:
nora51

Holdsugar
#28946 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.09. 21:45

Ma reggel vettem piacon csirkemájat + zöldségeket szendvicshez. Lecsós májat főztem krumplival.
Holnap veszek mogyorót, nasikat, mézet.
Tojást szeretem lágyan, rántottának. Bundás kenyeret is szoktam enni.
Kicsit viszketek (has, kar, láb) + vannak a viszketős helyen nagyon pici piros pöttyök. Macskát megvizsgáltam, nem bolhás. Sztem ez a gyszertől van.
Végre volt erőm takarítani. :-)

nora51
#28964 nora51 hozzászólása: 2019.11.14. 02:40

Na látod, milyen finomságokra támad gusztusod. lecsós máj krumplival, hát ez fejedelmien jó kaja, nyam nyam. A mézet ne sajnáld magadtól, mert neked nem kell a vonalaidra vigyázni.Kávéba is nagyon jó! Teába.Néha benyalsz egy kávéskanállal, ha nincs étvágyad. Superfood! Jó, hogy a tojást szereted. És tényleg csinálj banánturmixot tejjel, banánnal és mézzel úgy, hogy benne legyen egy nyers tojás is. Tök finom!
Csokikákat mindig vigyél a munkahelyre, meg mogyit.
Ha szárazabbnak találnád a bőrödet,fürdés után mindig kenekedjél be testápolóval. Ha abnormálisan száraz, akkor babafürdetővel, vagy gyógyszertárban kapható mosakodókrémet használj. Egy üres flakonba bele kell nyomni a tubusból és kevés vízzel jól összerázni.
Babaolajjal kenni a bőrt. Hátha akkor nem viszket. (lehet, hogy csak a kezdetén viszket.)
Ha a pöttyök nagyon elszaporodnának, jelezd a hepásznak, és akkor átküld a szomszédos Bőrklinikára, ott adnak rá olyat, ami kompatibilis a gyogyóval.De lehet, hogy ez is csak kezdeti, és magától elmúlik.
Ezeknél a mostani infmentes bogyóknál enyhe kezdeti mellékhatások előfordulnak, aztán elmúlnak.
Ha bolha, akkor bolhasz.r is van az ágyneműn. Mikor még volt egy tanyánk, előfordult ilyen.
Icipici pontszerű sötét foltok voltak itt-ott. Macskánktól jöttek a balhák, mert ugye őcicasága odaheveredett az ágyra.
De ez nagy valószínűséggel nálad a gyógyszertől lehet…

Oldfiker
#28941 Oldfiker hozzászólása: 2019.11.08. 11:11

Hajrá Holdsugár!

Látom, Nóra már ellátott mindenféle jó tanáccsal, csak csatlakozni tudok! Megkezdődött a háború, s nagyon kell a győzelem, úgyhogy csak szolgáld ki a harcosokat minél jobban!

Szeretettel: Oldfiker

Holdsugar
#28936 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.06. 20:13

Epclusa vitéz egy babarózsaszín hölgyike! :-) A ribancok fiúsak. Itt nem a pasinak, hanem a hölgynek van háreme. De lehet ez csak álruha.
Kitört bennem a világháború. Az indiai (a 3-as ott gyakori) vírus sereget ír és lengyel katonák írtják.

nora51
#28939 nora51 hozzászólása: 2019.11.07. 19:34

Vesszenek a mocsadékok!!!!!!!!Éljenek a harcosok!!!!!!

Holdsugar
#28929 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.06. 12:26

Kész a labor + vizeletvizsgalat eredménye.
Vizelet: minden negatív.
Neutrophil granulocita magas, Lymphocita alacsony, Karbamid alacsony.
GPT: 160 (35 alatt lenne jó)
GOT: 96 (35 alatt lenne jó)
GGT: 62 (38 alatt lenne jó)
Minden más jó.
Glüköz is, pontosabban 2 cukros káveval éhgyomri normálnak megfelelő értéket kaptam. Még közelében sem vagyok a felső határnak.
Úgy látom, h urológushoz sem kell menni.
GGT javult a Tegretol elhagyása óta. :-)
Hemoglobin 148 (ref: 120-150). Ennek örülök mert a ribanc ezt viheti le. Nekem bőven van miből csökkenteni.

nora51
#28930 nora51 hozzászólása: 2019.11.06. 16:24

Te, ez sokkal jobb, mint amit vártunk! Nem mondom, a GPT-d durván magas. Na mostantól Epclusa vitéz a ribancával karöltve lesújt a mocskos csürhére, és tízezrével csinálja ki őket, míg mind kinyúvad.
Piálás kizárva, csak mondom. Ti, Holdsigár és Hepa C (nem választanál valami vonzóbb becenevet???) most harctér vagytok mind a ketten, és ne gátoljátok semmivel az öldöklést. Az Ügy érdekében enni kell, és alkoholmentesen sokat inni.Ha alhatnékod van, aludjál, de lehetőleg ne a munkahelyen…:) Időben dőlj be este az ágyba.
A nutridrinket nekünk 1-es genotypusú hepásoknak lehetett inni, az jó ötlet, mert ha ennyire nem bírsz enni, akkor valami tápláló, hasznos táp kell neked nagyon. Én is ittam a hepász engedélyével. Finom!
Persze a dokik fel is írhatják, de úgy emléxem, csak súlyos rákos betegeknek. A hepa labdába sem rúg , ezért nem írták fel nekem, megvettem az árán, csak legyen valami bennem. Nekem ez dettó azért kellett, mert az inf és ribanc, később hozzá csatlakozva a telaprevir akkora állandó émelygést okoztak, hogy mikor megszólalt a vacsorára invitáló vekker, már annak a hangjától is öklendezni kezdtem. Igenám, de az gyszeres mellékhatás volt!!!!!!! Kérdem tőled HS, ha neked ez már az E+M szedése előtt
is volt, akkor mi a bánattól volt??????????????? Pszichés alapon? Vagy?
HS! Szereted te a csokit? Ha igen, vegyél magadnak olyan csokit, amit szeretsz! És nyugodtan eszegesd! A banán is nagyon jó normális étkezés helyett. Én az almáspitét is bírtam enni félholtan is.
Fő, hogy ne legyen üres a gyomrod. Ha szereted a gyümölcsjoghurtot, csokistejet, kakaót, azt is döntheted magadba, munkahelyen is! Magvak? Dió, mogyoró, nagyon hasznosak, finomak, táplálóak.
Ezt is vihetsz munkahelyre, néha nassolni! Vagy főétkezésre a banánnal.
Állítólag a ribanc a mostani szerek mellett nem olyan cudar, mintha interferon mellett kapnád.
Ezt orvosunk mondta!
Azért jó, hogy hemoglobinnal jól állsz…
Minden jót! Tartsatok ki!
nora51
Legyen nálad a munkahelyen is, és néha nassoljál.

Holdsugar
#28935 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.06. 19:14

Sztem én alkatilag is vékony, gyenge izomzatú vagyok. Gyerekkorom óta keveset eszek, farkaséhesen is jól lakok kis adagtól.
A rémalmok és a reggeli erős szorongás, émelygés tünet. Gyakorlatilag halálfélelmem van ébredéskor. Pontosabban ugyanolyan rémisztő az élet, mint a halál ilyenkor. Fogmosás reggel nehéz mert garatreflex + émelygés = hányás. Induláskor, friss, hűvös levegő hatására sokat javul ill itthon is spontán oldódik (lassabban).
A Tegretol csinált egy kis étvágyat. Rövid ideig Yarocent is szedtem, ami álmosító és zabáltató antidepi. Macskának is felírható, ha alig eszik. Amikor egy gyszert elhagyok, jön mindenféle hangulati és fizikai tünet. Jellemzően, amiben segített, azt átmenetileg nem a kiindulópontra viszi vissza, hanem lentebb és ez idővel javul. A szédülés, gyakoribb fejfájás, elhúzódóbb émelygés és a mostani étvágytalanság a Tegretol csökkentésekor/elhagyásakor indult és sztem még nem zajlott le. Tüneteim + az elhagyással járó tünetek csúnyan összeadódtak. Nyáron is ez volt a nyugtató elhagyásakor, de enyhébben. Ez érdekes mert tudtommal és dokim szerint is a nyugtató elhagyása sokkal nehezebb. Valszeg az sem mellékes, h nyáron elég jó állapotban, nyugis időszakban hagytam el a nyugtatót és “tartott” a Tegretol is. Most nem jó kiindulási állapotban kezdtem el és nem nyugis időszakban, sokáig más sem volt helyette.
Most is csak nyugtatót és altatót szedhetek, ami nem tud többet, mint ami a neveből is kiderül. Nincs meghatározva a nyugi bogyó adagja és még mindig nem lőttem be mert folyton változik az állapotom. Altatót ritkan veszek be, nyugtatóból sima helyett tegnap kértem nyújtott hatásút, hátha kitart ébredésig és csökkenti az élethalál félelmet. A nyugtatót lehet alkalmanként vagy naponta változó adagban (nagyon tág a terápiás dózistarzomány) szedni. Ennek megvan az előnye és a hátulütője mert nem szerencsés hol 0-át, hol napi 8-at bevenni mert megvonásba kerül a szervezet, amit esetemben soha nem sóvargás jelez, hanem remegés és egyéb fizikai panaszok.
Lamolepre lehetne cserelni a Tegretolt, de húzzuk nélküle mert nem biztos, hogy hatna és annak is lehet mellékhatása (főleg kezdéskor) ill az is veszélyes kiütést okozhat. Pont azt, amit a ribanc. Antidepit is halogatjuk, még nem omlottam teljesen össze. Tegretol szerelmemmel sem csiszolódtam össze könnyen. 2 hétig non-stop fájt a fejem, szédültem, napokig émelyegtem és csak vártam, vártam a hatást…
Gyakorlatilag nyár óta elhagyással van megerőszakolva a szervezetem, lelkileg is belefáradtam a fizikai panaszok elviselésébe.
Ha nem javul az étvagyam, házidokival íratok fel tápszert. Beutalóval spórol, de ezt korábban 50%-os kedvezmenyre kiírta. Ezt rövid távon lehetett. Utána kiügyeskedtem egy olyan diagot, amire gasztrós javaslattal 80%-os kedvezmeny jart 1 évig. (Napi 3) Ez a gasztrós forrás már nincs, de az 50% esélyes.
Vagy:
Babatápszer + Fantomalt belekeverve. (Ez szénhidratot tartalmaz). Utóbbi mehet főzelekbe, levesbe, joghurtba. Régen kavéba, szörpbe is szórtam.
Vagy:
Előkapom a Yarocent vagy az Olanzapint és elnyalogatom a tabletta nyolcadát. Ez már étvágyat csinalhat, más hatáshoz kevés.
Jó ötletet adtál! Hétvégen elmegyek egy bevásárló körútra és veszek mindenféle sósat, édeset, ropogósat, puhát, ami eláll. Legalább olyan gond ne legyen, h faradt vagyok, nem megyek boltba és inkább nem eszek vagy olyat eszek, amit nem kívánok. Ilyen is van…

nora51
#28940 nora51 hozzászólása: 2019.11.07. 19:44

Hát neked az a szerencséd, hogy jófejű, intelligens vagy, és tisztában vagy az állapotoddal, annak tulajdonságaival, meg a gyógyszerekéivel, és észben tudod mindezt tartani, tudod kombinálni,stb.
Ez így kivülállónak iszonyúan bonyolult. Még jó, hogy ilyen jófejű vagy, mert tudsz segíteni a pszáternek is

Igen, ha nincs étvágyad, vegyél guszta nassolni valókat. hiszen az is többet ér, mintha nem ennél…

#28968 HepaC hozzászólása: 2019.11.14. 16:55

Nem tudom, hogy hogy kell változtatni.

#28926 HepaC hozzászólása: 2019.11.06. 09:06

Elég ütős a gyógyszer, este vettem be 10 kor, Elfeleztem, aztán fél óra múlva a másik felét is bevettem. Be is aludtam tőle!
Semmit nem éreztem amúgy

Holdsugar
#28927 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.06. 09:20

Csak Epclusát kapsz vagy Ribavirint is adnak mellé?
Úgy látszik, h mindenkire másképp hat.

#28966 HepaC hozzászólása: 2019.11.14. 16:50

Csak epclusat semmi tünete nincs már másfél hete szedem. Mondjuk este veszem be mindig és el
is alszom.

#28967 HepaC hozzászólása: 2019.11.14. 16:52

Talán annyit érzek, hogy energikusabb vagyok, jobb a közérzetem és éhesebb vagyok. Mondjuk sokat edzek mellette.

#28925 HepaC hozzászólása: 2019.11.06. 09:06

Elég ütős a gyógyszer, este vettem be 10 kor. Elfeleztem, aztán fél óra múlva a másik felét is bevettem. Be is aludtam tőle!
Semmit nem éreztem amúgy…. :-)

nora51
#28923 nora51 hozzászólása: 2019.11.05. 23:42

Próbálj meg normálisabban étkezni. Ennyire nincs étvágyad, vagy mi? A gyógyszerek kicsinálják a gyomrodat, ha nem eszel. Önfegyelem kellene ide!!!!
Urológushoz menni tényleg nem ártana!
A kúp nem kavar be! Nyugodtan lehet használni! Azt nem llenyelni kell ugyanis…

Holdsugar
#28924 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.06. 07:17

Amit legutóbb kaptam (kúpot), azt megnézettem a hepatológissal. Azt mondta, h nem tudja, h azt lehet-e, nem szerepel az adatbázisban. (Egyébként is elfogyott, csak a doboza van meg). Azt javasolta, hogy keressünk olyat, ami benne van az adatbázisban és nem ütközik. A lactobacilusosat használom. Azt kaptam, hisz a doki azt mondta, h erősebbet most nem ír fel a vírusos kezelés miatt. 10 munkanap múlva lesz eredmény, akkor kell visszamenni.
Urulógushoz nem mentem még mert munkaidőben dolgozik és kontrollra van már csak szabim.
Nem tudom, h a kúp bekavarhat-e. Morfint tapasz formájaban is használják (pl rákos). Az ugyanúgy bekerül a vérbe. Régen a fogamzásgátlóm is hormontartalmú (hüvely)gyűrű volt és annak is bekerült a hatóanyaga a vérbe. Tegretolt (pszich gyszer) kellett elhagyni, abból is van kúp. Szerintem van olyan, ami másképp működik, csak helyileg hat, mint a krémek, ehhez nem értek.
Étvágyam nincs, fejem a szokottnál gyakrabban fáj, néha émelygek (ritkán hányok is), amit híztam a Tegretoltól azt már le is fogytam.
Hétfőn este legyűrtem fél szelet vajas kenyeret. Sírva fakadtam közben…tegnap reggel banánt ettem. Délben pudingot. Este levest, de csak gyszer után 2 óraval mert jobbnak lattam megvárni, míg a hányinger enyhül. Féltem, h kihányom a gyszert is, ha erőltetem az evést.
Ez tuti nem mellékhatás, hisz hetek óta ez megy.
A legzavaróbb az, h alap dolgokat is nagyon erőltetni kell, kíhívás felkelni az ágyból. Hétfőn már erőm sem volt hazamenni, hívtam inkább taxit. Tegnap 3x indultam el fürdeni, félúton visszafordultam.
Hogy jót is mondjak: az izületi fájdalom (láb) elmúlt.
Némi örömérzetet ad, h már halottjai is lehetnek a gyógykúrámnak.
Suicid késztetésem nullára redukálódott. Mivel ennyire drága gyszert kaptam és nehezen el is fogadtam, értékrendemmel összeegyeztethetetlen, h kárt tegyek magamban. Ez nem volna korrekt.

nora51
#28931 nora51 hozzászólása: 2019.11.06. 16:30

Most milliókat ölnek beléd, hogy meggyógyítsanak. Mert fontos vagy!
Örülök, hogy suicid késztetésed a béka ülepe alá sűllyedt.
Ezt szépen végigcsináljátok, és beszámoltok tapasztalataitokról.

Kedves Hepa C! Annyira rühellem a nevedet, így hogyan szeresselek? Nem lehetne ezentúl , hogy legalább HepaC irtónak szólítsalak? Vagy Anti HepaC-nak? Melyik szimpatikusabb????
Drukkolok nektek!
nora51

#28969 HepaC hozzászólása: 2019.11.14. 16:58

Köszi, sajnos nem tudom, hogy kell változtatni….

Holdsugar
#28922 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.05. 15:05

Multivatamint vagy Nutridrink tápszert lehet mellé szedni/inni?

#28920 HepaC hozzászólása: 2019.11.05. 13:51

Epclusat kaptam a 3 as genotípusra tegnap. Ma veszem be az elsőt este.

Holdsugar
#28921 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.05. 14:32

Ribavirint is kaptál mellé? Örülnék, ha beszámolnál a tapasztalataidról!

Holdsugar
#28919 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.05. 09:34

Este kezdtem szedni. A reggeli adagon is túl vagyok. Mellékhatása még mindig nincs. Biztos, h nem placebó???

Holdsugar
#28918 Holdsugar hozzászólása: 2019.11.04. 17:35

Sajnos ribancvirint is kaptam, 4×200 mg-t. (2×2 tabletta)
Vetetett vért, 2 hét múlva házidokin keresztül vetetek, telón kell eredményt diktálni.
A felfázós/pisilős/hasfájós nyavajámra nem volt ötlete. Nyáron hasonló panaszokra kapott kúp nem szerepel az interakciós adatbázisban.
Nődoki: heveny hüvelygyulladás, nem tudja, h mi okozza.
Azt mondta, hogy írna egy jó erős kúpot, de a kezelés miatt nem akar, várjuk meg a tenyésztest (10 munkanap) Addig krém + lactobacilusos kúp.
Javasolta, h menjek urológushoz, nem tudni, hogy honnan haladt hova, lehet onnan indul.
Algopyryn: az adatbázis szerint interakció lehetséges. Diclofenak szedhető.
Hasmenés? Passz. Ezt már nem nézte meg.
Hiába érkeztem fél 9-re, a betegfelvetelnél volt vmi zűr. Emiatt nem hívott be. Utána sietni kellett, h 12-ig odaérjek a vérvételre.
Még csak nézegetem. Epclusa csinos babarózsaszín.
Moderiba pici babakék. Nem úgy tűnnek, mintha valami nagy harcosok volnának. Remélem nem barátkozni akarnak a vírussal.
Szomorúan olvasom, h a ribanchoz enni kell. Ma még nem sikerült…hetek óta alig tudok enni…nem tudom, h mennyi étel számít étkezésnek….1 joghurt vagy banán vajon már étkezés?

nora51
#28932 nora51 hozzászólása: 2019.11.06. 16:41

Nézd, ha nem bírsz tényleg többet enni, akkor relatíve étkezésnek számít az egy joghurt vagy egy banán.
De tényleg jó lenne az a Nutridrink, NEHOGY HIÁNYBETEGSÉGED LEGYEN, EMBER! A nagy étvágytalanság okozataként…
Ha pár szem diót/mogyorót is besöpörsz az “étkezések” mellé, némi kis gyümölcsöt,, meg csokikát is eszegetsz, nagy baj nem lehet.
Kúp: én csak azt tudom, hogy régebben májkezeléskor pl. az indometacinum kúpot ajánlották orvosok fájdcsill/lázcsill. célból, mondván: az megkerüli az emésztőrendszert és a májat.Hát a vérbe bekerül persze, különben nem hatna…
Mindenben kövesd hepászod szavait, az a legbiztosabb. Az Epc ugyan nem interferon, de nem is Harvoni, tehát az a biztos, amit hepászod egyeztet, mikor vmilyen gyógyszer interakciójáról van szó.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close