skizofrén vagyok?

Téma címkék:
2019.11.10. 22:20

Vannak skizofrén tüneteim amik főleg azok, hogy semmire nemtudok odafigyelni ,máshogy emlékszem a dolgokra, szorongok, néha csak úgy rohamszerüen tör elő egy olyan érzés mintha nem én lennék, belenézek a tükörbe és meglepődök, és bármennyire probálkozom nemtudom rendesen végezni a munkámat sokszor nem értem mit kérnek tőlem és rettegek hogy valamit nem úgy csinálok és lecsesznek. 2019 februárjában voltam vérvételen és a TSH szintem 6,4 volt .Voltam endokrinológusnál, de nem jutottam előrébb. Májusban voltam megint vérvételen akkor meg már jó volt a pajzsmirígyem viszont a tünetek maradtak és egyre rosszabbak. a családommal nem merek erről beszélni pedig ez így tovább nem mehet.. (egyszer vettem egy könyvet ami a skizofréniáról szól kiváncsiságból hogy mit reagálnak rá. kérdezték, hogy miről szól, elmondtam és megkaptam, hogy “jajj ezek azok akik vagdossák magukat? minek olvasol ilyen hülyeségeket?”)

Remélem kapok tanácsokat és tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.

#28970 1rabbi hozzászólása: 2019.11.14. 19:27

Kedves Ember!
Mivel napi szinten zavarnak a tünetek,feltétlen szakember(pszichiáter)segítségét kell kérned! Nem javaslom,hogy totózz problémáid mibenléte tekintetében,mert téves elképzeléseid újabb problémákat idézhetnek elő. Talán túl erős stressz,kimerültség,trauma,vagy krízis felborította a hormonháztartásodat,melyet-nagyobb bajt megelőzendő,s az életminőségedet visszazökkentve-gyógyszeres kezeléssel helyre kell állítani. Ez szükséges alapfeltétele,hogy pszichológus segítségével felismerd a problémád gyökerét és megtanuld-már gyógyszerek nélkül is-kezelni a következő rádtörő körülményt.

boldogbordi
#28957 boldogbordi hozzászólása: 2019.11.12. 22:47

Szia nem feltétlen kell a skizofréniára gondolni, mindazom amit ìrtal kb a mentális zavarok 90%-ra igazak lehetnek…

Mindenesetre bárminek is hìvjuk,úgy tünik,hogy ezek a dolgok jelentősen megkeserìték a hétköznajaidat.

Én azt tudom javasolni keres fel egy pszichologust/ pszichiátert (aki lehetőleg rendelkezok teraputa szakvizsgával)
Elsöre nem ks biztos,hogy neked is a problémadnak megfelelő szakembert találsz, de tudnak segeteni,h johoz kerülsz.
Fontos tisztázni,hogy : ezek a dolgok,hogyan érintik a minenapi életedet, hogyan és milyen eszközökel tudtuk váltaztani rajta

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close