Hepatitis b

Téma címkék:
2020.06.25. 03:54

Kedveseim! Kedves Makara doktor!

Újra érdeklődes !

Lett egy új vérképpem. Kicsit magasabb GGT 45 GOT 51. Gamma 51 ez csökkenes mutat. A mult honapban 34 es 35 volt GGT es a GOT es 54 a Gamma . Van egy nagyon csunya E-Coli fertőzesem es pajzsmirigy tulmüködesem. Folyamatos holyag gyulladas hozza. Igaz írtam mar hogy a Hbsag pozitiv 448 virus szam . Az anti Hbe pozitiv elisa kimutatassal. Jelenleg szedek 1000 Ne C vitamint es D vitamint es meg a dr Herz 500 mg Mariatövismagolaj E vitaminos kapszulajat. A kerdesem az hogy valamelyitől emelkedhet e a máj enzimek ertekei. Köszönöm a válaszokat.

#29314 klmaan hozzászólása: 2020.06.29. 23:51

Kedves Ibcsike!
A HBV számaihoz nem értek, de azt tudom, mert sokszor elmondta Csupor természetgyógyász-gyógyszerész Vimor gyüléseken, hogy a máriatövis olaj májbetegnek semmit nem ér, mert pont az a hatóanyag nincs benne, ami kell a májnak, vagyis, a szilimarin. Egyél Legalont, vagy Silegont! Receptre felírva fillérekbe kerül, az olaj tetejében még drága is.
Minden jót Neked! Klmáan

Holdsugar
#29316 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.30. 05:50

Kedves Ibcsike és klmaan!
Legalont szedek, nem tudtam, hogy vényre olcsóbban kapható. Patikában nekem azt mondták, hogy ez a legjobb. Ez gyógyszer besorolású. Vannak drogériában vásárolható kapszulák, ezek nem gyógyszer, hanem étrendkiegészítő besorolást kaptak. A gyógyszereknél más, sokkal szigorúbb vizsgálatok vannak mielőtt forgalomba kerülnek.
Nekem új infó, hogy a Silegon is ugyanolyan jó, rá is kerestem, ez is gyógyszer.
A teának is utánanéztem, azt olvastam, hogy ebből nehezen oldódik ki a hatóanyag, emiatt inkább csak emésztési panaszra jó. Ráadásul szerintem az sem mindegy, hogy mennyire friss, meddig állt raktáron, ami nem ellenőrizhető.
Sajnos gyógynövényeknél (vitaminnál is) eléggé megtévesztő lehet a hatóanyag mennyisége, nemcsak ez számít, hanem az is, hogy mennyire tud felszívódni, hasznosulni. Vannak olyan termékek, ahol e téren különbség van. Lehet épp az a jobb, amire kisebb mennyiség van ráírva.

Holdsugar
#29317 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.30. 06:55

Találtam egy nagyon részletes, hosszú tanulmányt, melyet Csupor doktor Úr írt. Nagyon hosszú a felhasznált irodalom listája, ebből is látható, hogy nagyon beleásta magát a témába. Ebben részletesen kifejti a hatását, az állatokon és embereken végzett kutatás eredményeit. Innen tudtam meg, hogy jó eredménnyel alkalmazható (intravénásan) gombamérgezés esetén.

Holdsugar
#29310 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.28. 17:43

Kedves Ibcsike!
Nem hiszem, hogy vitaminok miatt emelkedtek meg az értékek, de erről jobb lenne orvost megkérdezni.
Úgy tudom, hogy vírusos májbetegségnél a vírusszámhoz hasonlóan a májfunkciós értékek is lehetnek hullámzóak.
Szerintem nem ezek az értékek a fontosak, hanem a májkárosodás mértéke, amit Fibroscannel lehet mérni.
Enyhén emelkedett értékek mellett is lehet komoly károsodás és nagyon magas érték is előfordulhat minimálisan károsodott máj esetén.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close