Minden férfi számára elérhető lett a teljes szexuális élet – Május közepétől fél áron szerezhető be a merevedési zavar hatóanyaga

Téma címkék:
2014.08.14. 14:33
kornyezetszennyezes

Magyarországon közel 800 ezer férfit érint a merevedési zavar, az érintettek egynegyede él együtt tartósan ezzel a problémával. Sokan párkapcsolati nehézségeik ellenére sem fordulnak szakemberhez, nem tesznek semmit, vagy feketén beszerezhető, bizonytalan eredetű és rendkívül sok veszéllyel fenyegető szerekhez nyúlnak, egyrészt a szégyenérzet miatt, másrészt azért, mert mindeddig magas volt a vényre kapható terápiás lehetőségek ára. 2014. május közepétől érhetőek el a potencianövelő generikus készítmények, melyek az originális készítmény árához képest több mint 50%-kal kedvezőbb áron kerülnek a patikák polcára.

Az ellenérték miatt hezitáló merevedési zavarral élő férfiaknak ezután egyenlő esélyük lesz a teljes életre, ahogyan a problémáról idegen szakorvosnak nem szívesen nyilatkozó páciensek is fellélegezhetnek: már minden orvos felírhatja a potencianövelőt, így aki a háziorvosa előtt jobban megnyílik, annak nem kell az urológust sem meglátogatnia. Fontos azonban tudni, hogy ha tartósan fennáll a probléma, mindenképp szakorvoshoz kell fordulni.

A merevedés a szervezet egyik legbonyolultabb működése. Létrejöttéhez az emócionális-idegi működés, a hormonális és az érrendszer pontos együttműködése szükséges. Nem csoda hát, hogy számos esetben zavart szenved ez a sérülékeny mechanizmus és ezáltal ez a leggyakoribb férfi szexuális probléma. Hosszabb-rövidebb ideig minden férfinál előfordul, kórosnak akkor tartjuk az állapotot, ha valaki hónapokig képtelen a közösülésre – tájékoztatta lapunkat dr. Fekete Ferenc, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnöke, akit arról is megkérdeztünk, hogy milyen okok húzódhatnak meg a tünet hátterében. A merevedési zavar veszélye egyenes összefüggésben van az olyan érrendszeri rizikótényezőkkel, mint a hypertonia, a hyperlipidaemia, a cukorbetegség és a dohányzás. Ezek bármelyike önmagában is okozója lehet, együttes meglétükkor pedig a probléma előfordulásának gyakorisága hatványozódik. Az időskorú lakosság arányának növekedése, az említett betegségek egyre halmozódó előfordulása, az elhízás és az egészségtelen életmód térhódítása okozza elsősorban ennek a gondnak az egyre gyakoribbá válását. Mindezeken túl nem utolsó sorban a gazdasági-társadalmi válság is negatív hatással van a szexualitásra, elsősorban a túlhajszoltság és a stressz révén.

Fekete Ferenc kifejtette azon véleményét is, miszerint az egészséges szexualitáshoz való jogFekete Ferenc Urologus VSZre keretben alapvető emberi jog, ezért is reméli, hogy a jó minőségű generikumok megjelenésével azok is kezelésben részesülnek a jövőben, akiknél ez anyagi okok miatt eddig nem volt lehetséges. A szakember ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek a túlzott dohányzás vagy az alkoholfogyasztás is szerepet játszik nemi képességük romlásában, életmódjukat is egészségesre kell formálniuk. A fizikai aktivitás fokozása a merevedési zavar javulását idézheti elő, a túlsúly csökkentése pedig az esetek egyharmadában szintén hasonló eredményhez vezetett egy erre irányuló vizsgálat során.

“Fontos, hogy a gyógyszerek alkalmazása mellett törekedjünk a párkapcsolat javítására irányuló tanácsadásra, a szexualitással kapcsolatos tévhitek, félelmek eloszlatására is” – tanácsolta még a szakértő.

#18757 Sheela hozzászólása: 2014.08.16. 16:30

A merevedési zavarnak szerintem sokkal gyakrabban van pszichés oka, mint azt a szakorvosok feltételezni szeretnék. Ellenben a kicsi (bármilyen színű) bogyó mindent megold(hatna). Miért a feltételes mód? Azért, mert ezt tapasztaltam. Egészséges férfi, némi szorongással az aktus előtt bekapja a bogyót… majd minden a helyére kerül.. és ekkor újra bekattan az A gondolat. És máris vége a bogyó keltette hatásnak. Miközben némi beszélgetés, átértelmezés, lelki simogatás, és legközelebb bogyó nélkül is 100% minden.
Mindemellett jó, hogy lement a bogyók ára, mert egyesek szerintem cukorka helyett kapkodják be.

EN-ek
#18758 EN-ek hozzászólása: 2014.08.16. 23:22

Ya. lehet kb. úgy 90%:D é sakk or még óvatosan saccoltam:) LEszámítolva persze a véntrottyokat (ott má befigyelhet vmi szervi probléma is), DE ők ugyan ne akarjanak má’ dugni!:P max. a asszonyt…:D (a szekrénybe)

Nekem mégis talán e frázis teccett a LEGjobban: “miszerint az egészséges szexualitáshoz való jog alapvető emberi jog” – na itt FELmerült bennem némi kétej, h ez vmi VICC akar lenni, v komojan gondolja a Dr. úr?? Hol? Beverly Hills-en, v Svédbe? (mer itt [Mo] sokkal alapvetőbb jogok SE alapvetőek! mint pl. simán csak a “emberhez méltó Élethez való jog”!)

1ébként régen n voltak semmiféle efféle Társaságok (se), mégis yo nagyokat dugtak a népek HA kedvük tartotta!;) Serényen BEvallom, nálam mostis ez a 1ik “fő probléma”: ugyanis HA csak +látok 1 vihogó kiscsaj csordát elvonulni előttem a zuccán, Máris FELáll mint atom!:D:S – e most akkor vmi betegség??:(

És végül mi köze van mindehhez a (füstölgő) gyárkéménynek?:O

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close