Jönnek az orvosrobotok?

Téma címkék:
2015.03.20. 10:34
robot_rajzolt300x300

A hagyományos kínai orvoslásban járatos, diagnózis felállítására képes, emberi külsejű orvosrobotok jelenhetnek meg jövő tavasszal a kínai orvosi rendelőkben – számolt be az újdonságról a Sanghaj Televízió riportja.

Az intelligens gépeket együtt fejleszti a sanghaji Fudan Egyetem matematikatudományi intézete és a sanghaji hagyományos kínai orvoslás egyeteme. A robotok a hagyományos kínai orvoslást (TCM) gyakorló doktorok módszereit alkalmazzák: meghallgatják a beteg hangját és légzését, értékelik teste illatát, felmérik a kórelőzményeket, és elemzik életviteli szokásait, érzelmeit is.

A fejlesztők szerint a robotok a TCM orvosokhoz közel hasonló pontosságú diagnózis felállítására lesznek képesek, a szubjektivitás kizárásával. Ennek ellenére a TCM-1 elnevezésű robot első változata biztosan nem “dolgozik” majd önállóan, az orvosok mellett működve viszont jelentős mértékben hozzájárulhat a diagnózis sikeréhez – közölte a kutatócsapat.
A kézzel és lábbal rendelkező, emberformájú robotdoktor szoftvere a radiológiai diagnosztikában használt számítógépes tomográfia (CT)-felvételek és ultrahangos vizsgálati eredmények bizonyos szintű elemzésére is képes lesz. Az országban már végeznek operációkat orvosi robotkarokkal és elszórtan orvosi kisegítő robotok alkalmazásával is próbálkoznak, a TCM-1 ugyanakkor az első kínai fejlesztésű robotdoktor.

Forrás: MTI

EN-ek
#20364 EN-ek hozzászólása: 2015.03.20. 13:51

MegaSuper!!:O

Na igen, ezek odaát téll tudnak! (HA akarnak:) Kína immáron mint a LEGnagyobb gazdaság, és hovatovább a Virág Közepe!:) (ezt persze 1 vérbeli kínai már 3k éwel ezelőtt is tudta;) 1x majd szivesen KIpróbálnám e mű-dokit; látatlanba fogadom h yobb eredményt fog produkálni, minta hazai hiwatalos zombi-kuruzslók 99%a…;))

Addigis nekema kedvencem ez a doki ittena képen:D –> http://r3aper.uw.hu/pics/Voy_Doctor.html
AHAtalmas xakmai tudásbázis mellett n szenved hiányt kellő mennyiségű (sújosan SZARkasztikuss) humordózisból se:D

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close