Legfrissebb történetek

TELI POHÁR SZINDRÓMA

Téma címkék: Parkinson-kór  

Zsolt sietősen szedte a lábait, késésben volt. Egy baráti társaság összejövetelére volt hivatalos, ahová több, régen látott évfolyamtársa is meg volt hívva, akikkel feltétlenül találkozni szeretett volna. Magában szidta az újonnan bevezetett busz-menetrendet. Még látta a megállóban a járművet, de felmérve a távolságot, látta, hogy hiába való erőlködés lenne, ha futva próbálná meg elérni. Különben is nem mai gyerek volt már, tapasztalatból tudta a régi igazságot, a nők és a villamos után nem szabad futni, az egyik megy, a másik jön. Mikor megnézte a menetrendet, bosszankodva látta, hogy a következőre 15 percet kell várni. Hát ennyi lesz a késésem, mormogta magában.Az ajtó előtt megállt. Megnézte a kezét, látta, hogy a sietéstől jobban remeg, mint egyébként, mert már évek óta küzdött kisebb-nagyobb sikerrel a parkinson kórral. Várt ezért néhány percet, majd csöngetett. Beült a vidáman beszélgető társai közé, és lopva a kezére pillantott. Megnyugodva állapította meg: semmi árulkodó jel nem látszik a betegségéről.
Ekkor a házigazda behozott egy üveg jófajta, száraz, villányi vörösbort. Zsoltnak is tölteni akart egy, - a keze ügyébe kerülő,- hosszúkás pezsgőspohárba, de ő tartózkodóan maga elé emelte a kezét, és szinte automatikusan mondta a hivatalos szöveget:
Jaj, köszönöm, de gyógyszert szedek, nem ihatok egy cseppet sem!
Felötlött benne a másik típusszöveg is: Vörösbort csak egy jó ebéd után szabad fogyasztani, de mikor kapok én egy jó ebédet? Természetesen vendégségben még tréfából se volna szabad ilyesmit mondani, különben is kap ő elég hideget és meleget a feleségétől otthon, ha megemlíti ezt az alapigazságot.
Hirtelen arra gondolt: – vajon a modern gyógyszerkutatás vizsgálja-e konkrétan egy pohár minőségi vörösbor és egy requip tabletta együtt elfogyasztásának a betegségre gyakorolt hatását? Ugye hogy nem! Lehet, csodálatos állapotjavulást okozna! Elintézési mód ez, hogy kényelemszeretetből, felületesen odaírják, hogy szeszesitalt nem szabad fogyasztani? Tudom, tudom, a mértéket be kell tartani, semmi esetre se fogyasszunk a gyógyszerből többet, mint az előirt – figyelmeztette magát!
Na, hogy a kutatás ezen hiányosságait kipótolja, a folyamatos unszolásra azt válaszolta: jó-jó, de csak egy fél pohárral! De melyik az a házigazda, aki az engedélyre nem tölti tele a poharat? Így történt ez most is. És ekkor hirtelen, hasonlóan ahhoz az érzéshez, amit egy tériszonyban szenvedő érezhet a 30 emeletes felhőkarcoló tetejéről letekintve - iszonyatos belső remegés fogta el. Ekkor észlelte, hogy a pohár 25 centiméterrel előtte, 40 cm-es - parkinsonos szemmel alig látható, rémisztő mélységben várakozik rá. És ekkor úgy elkezdett remegni a keze, mint egy vasárnapi mise végén a templom előtt bádogbögrével kolduló hajléktalané. Nem is mert a szabadkézi gyakorlathoz hozzákezdeni. Előre hajolva, szinte letérdelve, két kézzel az asztalra szorítva a poharat, lehörpintett egy kicsit a jóféle borocskából, majd kiegyenesedve, óvatosan körülnézett és környezettanulmányozást végzett. Semmi változást vagy szörnyülködést nem látott a szemekben, mintha mi sem történt volna, tovább folyt a beszélgetés. A jó barátok már csak ilyenek! S ekkor történt a csoda, a 8-as erősségű kézrengése 2-es erejűre mérséklődött. Ezután már nyugodtan, - igaz két kézzel fogva- normális módon megitta a poharában maradt nedűt.
Az eset kapcsán a következtető végkövetkeztetésre jutott: 
1. Lehet, hogy neki csak a parkinsonos tünetekkel járó, eddig ismeretlen, idült alkoholizmushoz hasonló jeleket mutató betegsége van, a remegés megszüntetéséhez meg kell innia, egy pohár vörös bort, és minden megy a normális kerékvágásban tovább. Na, ezt kapjátok ki, gyógyszerkutatók! Mindjárt megszületett benne egy elhatározás: a kutatásokat 2 pohár vörösbor + 1 requip irányába szabadalmaztatni kéne! Lelki szemei előtt látni vélte az újságok címoldalán őles betűkkel megjelenő híradást, ennek az új módszernek a gyógyító erejéről. Mivel szerény személyében egy magyar feltalálót tisztelhetnek, biztos, hogy a szomorú tapasztalatok alapján a gyakorlati megvalósítás külföldre kerül! Már látta lelki szemei a tulipánt (a parkinsonos betegek jelképét) utánzó piros műanyag kapszulában árusított, borpárlatot és némi requipet tartalmazó új gyógyszert, a Pia-req-et.
2. Egyszerű pszichés megbetegedése van. Egy teli poharat látva, addig remeg, amíg ki nem issza. Utána tünetmentes időszak következik! Ha ezt az intervallumot a két ivás közt 10-20 évre ki lehetne bővíteni, nem lenne több parkinson kóros! Minden esetre hazafelé menet vásárolt egy csomag szívószálat a drogériában. Az is egy elfogadható alternatíva lehet. Nem igaz?

fiatalon elmenni...

Téma címkék: öngyilkosság  

férjecskémnek

álmodtam

egy fekete kiskutyát akartam megmenteni egy nagy madár karmaiból de nem tudtam próbáltam elérni de nem értem el elvitte magával...

felébredtem

azt hittem egy rossz álomból ébredtem de megtörtént

téged se tudtalak megmenteni nem voltam elég erös nem tudtalak visszatartani

meghaltál

itt hagytál egyedül

értelmetlen lett az életem

annyira szeretlek

utánad szeretnék menni

feleséged

 

 

2014.04.19 22:38 | Vénusz

Fülzugás

Téma címkék: Fülzúgás  

Űdv.Nekem is zug a balfülem. Én megjártam már minden vizsgálatot hála isten negativ minden eredményem!!! Ajánlottak zajgenerátort  /rozsakészülék,  amit a fülbe kell helyezni pici készülék,5% csőkkentheti a hallást, de elnyomja a belső zajokat. Éjszaka is használható!! Tb támogatja!! Van-e már valakinek tapasztalat??? Csendes gyógyulást mindenkinek

2014.04.18 14:35 | Ildikó66

as

Téma címkék: Szédülés , Bppv , tompa bódultság  

Tisztelt bradag !

Kettő dolgot tudnék neked ajánlani , elősször is látogass el egy ÉTEL INTOLERANCIA szűrésre( említetted hogy régebben csak elő elő jött ) az étel intolerancia ugyanúgy okozhat idegrendszeri panaszokat (émelygés szédülés ideg gyúlladás neurokémiai anyagcsere zavarok, ezek huzamosabb idejű fennáltsága okozhat derealizált érzést) mint , (100 % ig biztos vagyok benne hogy intoleráns vagy a búzára illetve a tojás fehérjére) + erősen ajánlok egy CANDIDA szürést is . Ami 15 napot vesz igénybe de megéri ! ( nem hiába hívják ezer arcú betegségnek)                (b1 és b6 vitamin szedése).  "Az étel intolerancia levertséget és iszonyatos gyengeséget is okozhat"

üdvözlettel : hasonló panaszokban szenvedő, jót akaró

 

 

2014.04.18 09:18 | Iceyyy Hozzászólásai

:)

Téma címkék: Pánikbetegség  

Sziasztok! Nagyon sokat gondolkoztam azon hogy írjam e meg a történetem,de ahogy látom az emberek többsége ezen az oldalon nyíltan beszél a betegségéről és ez egy kicsit segít.Előre is elnézést kérek ha nagyon hosszúra nyújtom a mesélést.Az első rohamom két éve jelentkezett egy baleset után.Szén-monoxid mérgezéssel vittek korházba,akkor éreztem elsőnek a tüneteket.Azóta rengeteg rohamom volt es néha azt érzem,hogy már nem bírom tovább.Általába este jelentkeznek,már a lefekvéstöl is félek.Rengeteget sportolok viszont gyógyszert nem szedek.Szüleim nem hiszik el,hogy beteg vagyok,azt mondják,hogy csak beképzelem magamnak.Elmentem egy ismerösömhöz aki pszichológus,ő csak annyit mondott,hogy probáljak másképp gondolkozni.Sokat olvasgatok,látom,hogy sokan küzdenek evel a csúnya betegséggel,szeretnék meggyógyulni de sokszor azt érzem,hogy nincs erőm az egészhez.Mindig elhatározom,hogy holnap masképp állok a dolgokhoz,hátha segít.18 éves vagyok,nem szeretném,hogy ez beárnyékolja a fiatalságomat.Nagyon szépen köszönöm aki szakított időt,hogy elolvassa,esetleg valami tanácsot adhatnátok,hogy mitévő legyek.

2014.04.17 20:27 | Elena

neurofibromatozis

Téma címkék: Ritka betegségek , neurofibromatozis skoliozis , neurofibromatozis  

Sziasztok! Szeretnem megirni a tortenetemet. A fiam 1996-os szuletese ota vannak foltjai. De a foltokkal nem igazan foglalkoztam, mert nekem is vanak. Azt sem tudtuk, hogy mit rejtenek ezek a foltok es semelyik orvos nem foglalkozott vele addig, amig a fiamnal nem jeletkezet a hatgarinc ferdules. 2-5 evesen voltunk eloszor ortopedian, ahol megcsinaltak az rtg-t. Evrol evre rosszabb volt a helyzetunk, hordta a korzetot aminek ki kellett volna egyenesiteni a gerincet de nem valt be. Aztan 6 evesen mutet, amit ugy kell elkepzelni, hogy kor alaku vasakkal le rogzitettek a fejet es gipsz volt a testen. Fel evig igy nyujtottak a gerincet ez nem volt hatasos. Egy evre ra ujabb mutet ami utan gondoltuk el fog tunni az a franya pup de nem igy tortent, 2009-ig minden rendbe volt, szepen jarkalt, biciglizett, focizott szoval mindent megcsinalt maga korul mint egy egeszseges gyermek. Ezutan jott amire meg almomba se gondoltuk volna. A Fiam elkezdet lebenulni. Kiderult, hogy jobboldali reszleges benulasa van, toloszekbe kerult. Mindent kiprobaltunk, gyogytorna, homeopatia lezeres kezeles, de semi nem segitett. Addig a percig mig el nem kerultunk Svajcba. Ott egy magyar orvos megmutotte 2011-ben. Ra harom honapra ujbol jart a fiam, ugy fel eve ujbol romlott az allapota, megint toloszekben van. Napi szinten tornaztatom mert megint egy ujabb mutetre lesz szuksege. Most pedig annyira meg vannak merevedve a labizmai, hogy nehezen tutja behajlitani. Kell a mutet, majus 6-an megtudjuk, szoval nem csak egyedul vannak. A fiam ebben az evben lesz tizennyolc eves es csak 134-cm es 22-kg. Mi is ebben a betegsegben szenvedunk es remelem hogy ez a mutet az utolso lesz es ujbol jarni fog.

2014.04.16 22:05 | valika
< 1 2 3 4 5 Következő

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum