Neuropátia téma legfrissebb történetei

Iratkozzon fel témafigyelésre! Értesüljön levélben, ha valaki új történetet ír ebben a témában.
E-mail feliratkozás

neuropátia

Téma címkék: neuropátia  

Ebben a témában néhány napja már leírtam az én történetemet. Hosszú idő óta !kb. két éve/ min a két alsó lábszáramon két két tenyérnyi vörös, nagyon kemény iszonyúan fájó foltok keletkeztek. Töb kórházban is vizsgáltak, feküdtem bőrklinikán és már úgy gondoltam, hogy ezen nem lehet segíteni. A vizsgálatok során nem találtak akkora eltéréseket  az eredményekben, amely indokolttá tette volna látszatra is csúnya és kegyetlenül elviselhetetlen fájdalmakat. Egy orvos neuropátiára gyanított, de csak mint lehetőséget vetette fel. Ekkor történt, hogy Parkinson gondozásra mentem és természetesen itt is elpanaszoltam, hogy milyen kegyetlen fájdalmak között élek. Kezelőorvosom mondta, hogy hagy nézze már meg ezeket a foltokat. Amint meglátta, rögtön mondta, hogy ilyen tüneteket az általam is szedett Mirapexin tud produkálni. Azonnal leállította a gyógyszer további szedését. Azóta bizakodva várom, hogy beigazolódjon a feltevése és amint kiürül a szervezetemből a gyógyszer, megszünjön ez a kegyetlen és nagyon embert kínzó tünet. Remélem, hogy ez a két éves rémálom véget ér és abban bízok, hogy az én példámon keresztűl segíthettem más, hasonló gondokkal küzdő betegtársaimon. benyaeva

2012.04.28 13:27 | benyaeva Minden története

Diagnózis: Neuropátia?

Téma címkék: neuropátia  

Körülbelül két éve mindkét lábszáramon két két tenyérnyi folt jelent meg. A lábam nagyon bedagadt. A házi orvosom beutalt a sűrgősségire, ahol vért vette és Dopler vizsgálatot csináltak. A vér negatív volt, a Dopler Trombózist állapított meg. Négy napot tartottak bent a Belgyógyászaton, ahol újabb vizsgálatokat csináltak, de pontos diagnózist nem tudtak megállapítani. Hazaengedtek, egy hónapon keresztűl a hasamba kellett adni injekciót. Egy hónap múltával felülvizsgálatra küldtek, ahol azt mondták, hogy nincs trombózis és hagyjam a szúrkálást abba. A lábam továbbra is ugyanolyan volt, de még ekkor sem volt olyan nagy fájdalmam. A Rajnaud szindrómám miatt érspecialista orvoshoz fordultam és Neki is megmutattam a lábaimat. Azt mondta, hogy tanuljak meg ezzel együtt élni. Rossz a keringésem. Körülbelül fél éve nagyon erős fájdalmaim lettek a lábszáraimon. Hozzá érni sem lehetett és nem is lehet még ma sem. Debrecenbe mentem kivizsgálásra, ahol kilenc napon keresztül a bőrgyógyászaton kezeltek. A fájdalom megvan, semmit sem csökkent, az ödéma lett kissebb. Rengeteg vizsgálatot végeztek, a vér eredmények szinte mindíg negatívek lettek. Azóta infúziót kaptam és injekciót / Millgammát/ Javulás semmi, csak állandó, kegyetlen fájdalom és az örökös fáslizás. Jövő hónapban kell visszamennem felülvizsgálatra. Nagyon szeretném, ha legalább a fájdalmamon tudnának enyhíteni, mert a fájdalomcsillapítókra nem reagál a lábam,.Diagnózisnak felvetették, hogy esetleg Neuropátia lehet. Minden okos javaslatot várok! Éva

2012.04.26 13:52 | benyaeva Minden története

Neuropáthia gyanúja

Téma címkék: neuropathia , érzőideg-gyulladás , neuropátia  

Már három éve, hogy a ( 22 éves ) lányom megbetegedett, és a sok elvégzett vizsgálat ellenére nincs diagnózisunk. Először a két keze fájogatott 4-5 hónapig (alkarok ), majd annyira fokozódtak és állandósultak a fájdalmak, hogy semmit sem volt képes csinálni a kezeivel ( pl.nem tudott egy kis poharat fogni, fogat mosni sem ).

Vizsgálta kézsebész, reumatológus, ideggyógyász, sok gyógyszert kipróbáltattak (fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők), készült röntgen és ultrahangfelvétel is, de semmilyen elváltozást, betegség nyomát nem találták. Kivizsgáltattuk reumatológián ( laborvizsgálat a legkülönfélébb  fertőzéses betegségekre, Lyme-kórra stb,), de negatív laborleleteket kaptunk. Az idegvezetéses vizsgálat mutatott kisfokú eltérést a normális értékektől, de ez nem okozhat ilyen erős fájdalmakat, mondták. Milgammát (B vitaminokkat) kapott. Magától javult illetve újra visszaesett az állapota. Gerinc MRI-t csináltattunk, az orvosok szerint nem a gerinc okozza a bajt.

Másfél év múlva a fájdalom átterjedt a  sarkakra, majd az alsó lábszárakra. 6 hétig csak feküdni tudott a lányom, háromszor szállíttattuk a traumatológiára, ahol mindig más orvos, de ugyanolyan unottan megállapította, hogy akhillesz-ín gyulladása van, szedje a gyógyszereket, majd megjavul. Arra , hogy egyáltalán nem javult, újabb gyógyszer (= méreg) felírása volt a válasz. Ezektől a gyomra is kikészült, savcsökkentőt kell szednie ma is, de nem használt a fájdalom ellen semmi. Ideig-óráig a gyulladáscsökkentő krémek enyhítik a fájdalmat, de nem szüntetik meg. Vállaltuk a kivizsgálást a pécsi neurológiai klinikán, még mindig bízva az orvosokban, de ez is eredménytelen szenvedést okozott csak a lányomnak, diagnózist nem állítottak ki a vizsgálatok után. Agyvizet vettek és vért is vizsgáltak újra. Lényegében negatív laboreredményeket kaptunk. Kisfokú gyulladásra utaló anyagot találtak . Az idegvezetéses vizsgálat alapján vékonyrost neuropáthiát vélelmeztek, az izomproblémákat és a központi idegrendszeri eredetet is kizárták.

A laboreredményeket nem kommentálta az orvos, szteroidos kezelést írt fel nagy dózisban( két naponta 64 mg Medrol ). Többféle idegrendszerre ható, fájdalmat csökkenteni hivatott szert  is kipróbáltattak előtte, ezek hatástalanok voltak. Végül , amikor a fájdalom a nyakára is átterjedt, így még jobban kibírhatatlan lett az élete, kipróbáltuk a szteroidot. Pozitív hatása egyáltalán nem lett, negatív annál inkább: eddig tudott aludni-regenerálódni éjjel, ezután nem. Sokszor egész reggelig nem tud a mai napig elaludni, és csak néhány órát alszik délelőtt, de akkor az egész nap fokozódnak a fájdalmak. Nem tud menni, a nyakát sem tudja 2-3 óránál tovább tartani, az említett testrészek érzékenysége fokozódott ( hőre, nyomásra ), kínszenvedés a hajmosás és a mosakodás is. 1 éve asztmás is lett.Nem tud kisétálni sem, semmilyen rendezvényen nem tud részt venni. De nemcsak az orvosokban, a természetgyógyászokban is csalódtunk, nem tudom, mit kellene tenni, kihez fordulhatunk, aki nem ront az állapotán, hanem valóban segít. Pl. a vérnyomásmérés, az idegvezetéses vizsgálat a legrosszabb állapotba veti vissza. 2 hónapja  egy pesti tudományos klinikai központ legjobbnak tartott orvosánál jártunk, aki a vizsgálatok újbóli elvégzését javasolta, de a gyógyulás-gyógyítás legkisebb esélye nélkül. Akkor csak azért, hogy még ennél is betegebb legyen? (a különböző vizsgálatok is visszarontják az állapotát)Most már a legtöbben azt mondják, lelki eredetű problémája van, de ez nem valószínű, egyébként a pszichológus sem tudott segíteni. Akinek van ilyen vagy hasonló betegsége, és tud valakit, aki ért ennek gyógyításához, nagyon kérem, írjon,segítsen!

Köszönöm!

2009.06.03 18:28 | Marussia Hozzászólásai
Minden történet

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum