Tejérzékenység?? téma legfrissebb történetei

Iratkozzon fel témafigyelésre! Értesüljön levélben, ha valaki új történetet ír ebben a témában.
E-mail feliratkozás

Tejérzékenység kezelése.

Téma címkék: Tejérzékenység , tejallergia , laktóz intolerancia  

4 évvel ezelőtt nekem 4es erősségű laktóz és tejfehérje allergiát vettek észre, így teljesen elhagytam a tejet, mit ne mondjak az akkori 45 kilómmal, nehéz volt.
Aztán allergiás lettem tésztára, krumplira, szójára, tojásra egyszerre! Mint kiderült nem volt valós allergia, csak a szervezetem immunrendszere összezavarodott. Szóval nem kell azonnal aggódni, mert lényegében, 'csak' a tej maradt meg. 2 évig SEMMI tejeset nem ettem, mert nem vicc a tejérzénykenység!
2 év után elmentem vérvételre és semmi allergiát nem mutatott ki! Mit ne mondjak hiába, mert nem múlt el, ugyan úgy kiütéseim jelentkeztek! Sőt, most jön a neheze, mert mint kiderült nem áll messze a tejallergia és az EKCÉMA. Így azon a NYÁRON az egész testem csupa kiütés lett, mindenhol vakaroztam. Milyen jó érzés lehet egy 18 éves lánynak...
Rengeteg kenőcsöt írtak fel, a testápoló az nagyon gagyi, mert semmit se ér. A szeroidos kenőcs pedig veszélyes, de sajos rengeteget kentem magamra, mert nagyon viszketett. Anyukám szegény nem bírta tovább nézni, ahogy szenvedek és az orvosok semmit sem tudnak tenni, így kitalálta, hogy kenjük be a testemet ZSÍRRAL. Nem gondoltam volna, de helyrejött a bőröm. Persze, rájöttem, hogy nem 1dl kell inni naponta, hanem én 1,5l iszok minden nap és a bőröm szép! Jelenleg is a lábszáramnál kintvan a kiütés, de köztudott, hogy télen mindig rosszabb az ekcéma, mert nem éri napsütés, amibe D vitamin van! Örökletes betegség is lehet, de ezekkek a módszerekkel szinten tartható! Szóval szteroidot soha! Inkább zsírt! Semmit nem veszítesz vele!
Ha pedig a tested kell ápolni igenis vedd meg a drágább testápolót, mint például a Garniert abból is a dehidratált fajtát. Egy alkalom után a kezem gyönyörű lett és ha kezet mostam is bársonyosan puha volt!

Szóval naponta 1,5l VÍZ, napi rendszerességgel jó fajta testápoló, és persze a tejmentesség! Egy idő után én csak a tömény tejet hagytam el, csokit ettem, demég így is gyomorpanaszaim vannak!
Remélem tudtam segíteni!

lábbszár viszketés mi is ez??

Téma címkék: Allergia , tejérzékenység??  

Udvozlok mindenkit aki hasonlo  problemaja van . Sajnos az en betegsegem okat meg nem mondtak meg de nagyo meg szeretnem tudni.

A ket lábam száran pici kis  foltok jelentkeztek es viszketni keztek   ugy  néztek ki mint egy viz holyag de par heten belul terebelyesedett es nagyon viszket de viszont az egy  év alatt sehol mas hol nem jelenkezett.

Szeretném tudni az okat. koszonom

2011.09.09 15:57 | Andika80

viszketés

Téma címkék: Tejérzékenység , viszketés  

Mit csinájak,mert mikor tejes dolgokat eszen akkor midig piros foltok jelenek meg rajtam ami nagyon viszket?

2011.04.29 19:59 | balllaregina Hozzászólásai

Betegség vagy mégsem?!

Téma címkék: carpialis alagút szindróma , Stressz , Ekcéma , Depresszió , Asztma , Reflux , Tejérzékenység , hasnyálmirígy alulműködése , Skizofrénia , Allergia  

Kérem helyezkedjen el kényelmesen! meg van? akkor indulandusz!

Immár hat éve vagyok skizofrén beteg és január végén volt a legutóbbi visszaesésem, amiből most lépegetek kifelé, de nem a rakéta sebességével hanem mint a csiga lassan, megfontoltan. Az alapbetegséghez társult közepes fokú depresszió és szorongás. ezekhez jön még az asztmám, refluxom, bőrérzékenységek allergiák,hasnyálmirigy alulműködése , ekcémák, carpialis alagút szindróma. Ez utóbbi miatt nem lehetek masszőr, pedig annyira szerettem volna, de majd nyílik valahol ajtó..

Még nincsen vége, mert van egy jó hírem is: nem vagyok pajzsmirígy beteg a mostani vizsgálatok szerint!

Itt nyílt ki az ajtó azon be surranok és folytatom tovább az életem, ahogy eddig, nem még jobban felturbózva energiával!

Honann ez az energia?

Isten szeret és Ő végtelen mindneem az Ő kezében van , hála neki mindenért!

Köszönöm, hogy engem választott, remélem nem csalódott?!

szeretettel:Ágacska

Betegen élni és életben maradni asztmásan

Téma címkék: irritabilis bél szindróma , Ekcéma , hasnyálmirigy alulműködése , Depresszió , pajzsmirigy alulműködése , Asztma , Reflux , Tejérzékenység , Skizofrénia , Allergia  

Kedves Olvasóm!

Ismét itt vagyok és a betegségek csak szaprodtak azóta.Eddig ismert tüdő aszmám, pollen érzékenységem, refluxom, irritabilis bélszindrómám, laktóz érzékenységem, cisztákkal való műtétek is ismerősök nekem. ezeket követte a skozofrénia annak is a paranoid formája, mjad depresszió és egyéb alvászavarok léptek fel. Pszichiátrián hat alkalommal voltam fekvő vendég és most már biztosan tudom, hogy ezek a betegségek megmaradnak nekem, ők az én kíséretem..
De említettem, hogy újabbak társultak hozzájuk. mik is ezek? Alllergiás ekcémáim voltak vissza térően ezért a bőrgyógyász javasolta  a bőr allergiás vizsgálatát, így derült fény a jó kis nikkel II. szulfát, higyany-klorid és higyany-amil-klorid és primin érzékenységemre. mondhatom nagyon örültem innentől tilos ennem a paradicsomot, gombát és még sok dolgot.
a legújabba vizsgálatok szerint a hasnyálmirigyem nem bontja megfelelően a keményítőt, így helyettesítő enzimet kell szednem és kerülni a keményítős zsíros ételeket. Krumpli, rizs kiiktatva és mindez megspékelve egy kis pajzsmirigy alulműködéssel, hogy ne unatkozzak.

Mindezek meghatározzák amindennapokat is, de tapasztalom, hogy családdal minden megy és Isten gondot visel rólam, mert neki fontos vagyok. Tudom, hogy szeret és annak álmában is ád eleget.

Minden betegséggel élőnek üzenem: Kitartás ez csak egy rövid itt lét lesz egy hosszabb is ahol már nincs szenvedés!

Istennel harmóniában a betegségek között második rész. reflux, laktóz intolerancia és irritábilis bél szindróma

Téma címkék: Reflux , irritabilis bél szindróma , Tejérzékenység  

Drága Olvasó!

Ismét itt vagyunk Ön és én Jázmin Verd. Ma utazásra hívom meg magammal, saját testünk belsejébe vezető útra amihez még jegy sem kell, mert a képzelet varázs szőnyegén repülünk.

Vers- A lámpás

Egy lámpásom van nekem

az Te vagy Istenem.

Megvilágítod a léptem

fogod a kezem.

Köszönöm a csodát:

Téged Mennyei Atyám.

Vezess tovább

az úton egyre tovább..

 

Istennel lévő kegyelem

Minden sötétben zajló utazáshoz szükség van fényforrásra, ez alkalommal én gondoskodtam erről és nekünk míg utazunk Isten lehet a LÁMPÁS.unk. A gyermekkorral kezdjük amikor is Isten megérintheti a lelkünket, de sajnos az én gyermek szívemet még nem érte ez útól, pedig vágytam rá nagyon. Most az utazás elején tudhatjuk, hogy minden gyermeknek szüksége van apára mint például a mi mennyei Édesatyánk akit már felnőttként ismertem meg és szántam, neki az életemet azóta Ő világítja a lépteimet. az Istennél való kegyelem: A csoda mely megszületett sok sok évvel ezelőtt az kopogtat a szíve ajtaján és kéri, hogy lássa be nélkülözi őt. a következő kérdésre feleljen őszintén:Gondolatban, szóban, cselekedetben az évek esetleg évtizedek során nem voltak csábító tervei: Mint például: De jó lenne ezt az orgonát leszedni. Senkihez sem tartozik legalább szépen fog mutatni az asztalomon és letöri. Kérdem én ki engedte meg?

Isten keresi magát is és a szájban tett utazásunk során derülnek ki a ki nem mondott gondolatok amik nem váltak cselekedetekké sem, de Isten várja az embert és szólítja, ahogy Ádámékkal is tette a bűneset után. Egyszerű szó amit mondjon ki, nem bánja meg!

Reflux

Következő utunk a gyomor szájunkhoz vezet minket, ahol van egy záró izom ami össze húzza a gyomor száját, hogy a benne lévő különböző savak ne kerülhessenek ki belőle. Előfordul azonban, hogy ez az izom nem működik és a sav visszaáramlik és marja a nyelőcsövet végig. Erre a betegségre is pirulát kell szedni, ami bővíti a gyógyszerek listáját. Ezzel is rendelkezem sajnos és egy kellemetlen tükrözés kapcsán derült erre fény, Önnek biztosan van hasonló tapasztalata. Egy megfelelő orvos és asszisztensre van szükség meg némi zsibbasztó sprayre, aztán jöhet ami még nem volt.

Laktóz intolerancia

Magyarra fordítva tejcukor érzékenység, ami a laktáz enzim tejcukorrá alakulásakor jön létre. A vizsgálat során meg kell inni tejcukrot tartalmazó keveréket, majd egy szondába kell fújni időközönként. A végén állítódik fel a diagnózis Kerülni kell a tejes ételeket,de van kifejezetten laktóz érzékenyeknek való tej is csak nagyon drága manapság. Azért én ritkán benevezek rá.

Irritábilis bél szindróma

Ez egy bél rendellenesség amikor ami kiürül az nem megfelelő színű és méretű illetve problémát okoz a kijövetel is. Hol hasmenés hol pedig székrekedés váltakozik egymással. Túl lehet élni én vagyok rá a példa.

A folytatás már nem sokára jön. köszönöm, hogy velem repült a szőnyegen, további szép napot Önnek!

Minden történet

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum