Pszichiátriai terápiás részleggel bővült a nagykanizsai kórház

2013.11.06. 08:57

Elkészült a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriájának újonnan kialakított rehabilitációs részlege, amely a páciensek nappali terápiáját biztosítja majd a régióban – közölte hétfői sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója.

Brünner Szilveszter elmondta, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program forrásaiból a régió egészségügyi intézményei számára rehabilitációs fejlesztésekre megítélt összegből kezdődött meg júniusban a beruházás. A 220,5 millió forint, száz százalékos támogatottságú pályázat révén első ütemben a pszichiátriai osztály rehabilitációs részlegét bővítették ki az egykori nővérszálló régóta nem használt épületében.

Az új részleg a régió betegeit szolgálja, azoknak a pácienseknek nyújt nappali rehabilitációs ellátást, akik már kikerültek a kórházi fekvőbetegek közül. A társadalomba való visszailleszkedést segítő egyéni és csoportterápiás foglalkozásokra nyílik lehetőségük mozgás-, művészeti- és munkaterápiás módszerek felhasználásával – tette hozzá.

A részlegbe ideiglenesen a pszichiátriai osztály fekvőbetegei költöznek, mert helyüket szintén felújítják. A teljes befejezés és a visszaköltözés februárra várható. Addigra megérkeznek az informatikai és orvostechnikai eszközök, illetve bútorok.

A főigazgató azt is elmondta, 2013 sikerévnek számít a Kanizsai Dorottya Kórház történetében. Egyszerre öt európai uniós és egy minisztériumi pályázat megvalósítása folyik az intézményben, összesen több mint ötmilliárd forint értékben.

Forrás: MTI

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close