Szédülés, bppv, pánik?

Téma címkék:
2009.11.10. 22:48

Nem régóta van internetünk és most jutott ezembe megnézni a betegségemet.

Én még 2000-ben kaptam 1 szédüléses rohamot de ez 1 órás volt, amig ki nem jött a mentő és nem kaptam nyugtatókat. Olyan hirtelen jött, egyszercsak sárga karikák kezdtek ugrálni a szemem előtt egyre több és több végül nem láttam semmit, négykézláb csúsztam át az ágyra és megindult a lámpa, a bútorok minden forgott balról jobbra mintha egy körhintán ülnék csak épp nem tudok leszállni! Közben 5 percenként öklendeztem mert nem volt mit hánynom. Azt hittem ott halok meg. Jó hogy ott volt a volt férjem aki kihivta a mentőket. 1 hétig kórházban feküldtem, notropilt, infúziókat kaptam, CT-t csináltak stb. 1 hét után tudtam felkelni szédelegve, de itthon még 2 hétig feküdtem. Mikor először lementem a sarki közértbe olyan kacsázva mentem mint aki részeg. Notropilt szedtem, de kiderült hogy nem elég ideig és mennyiségben. 1 hónap is eltelt mire Szirmai doktornőhöz betudtam menni egyensúlyvizsgálatra. Egyensúlyideggyulladást állapitottak meg.

Dolgozni egyáltalán nem tudtam. Sokat feküdtem, mert délutánra estére már mindig szédültem -Ez igy ment évekig, ha front volt, ha fáradt voltam, ha nem aludtam ki magam, ha ideges voltam, vagy menstruációkor rögtön kezdödött a szédülés. Bár enyhébb formában és nem forgó jelleggel.

Félig meddig leszázalékoltak pár évre. Fele annyit birtam fizikailag és szellemileg is mint azelőtt. Az életem 5 évre tönkre tette ez a súlyos betegség. Massziv pánikbetegséget kaptam mert ha kezdődőtt rögtön féltem hogy jön a roham, azért antidepresszánsokat és nyugtatókat szedtem és ma is csak kevesebbet. Közben strummával is műtöttek és pokolian féltem az altatástól a szédüléses betegségem miatt. A nyáron megint elkezdtem szédülni fejmozgatáskor, nagyon megijedtem, mert nem tudtam az okát. DE valószinűleg huzatot kapott a fülem és egy picit begyulladt ez okozhatta, de 2 nap után elmúlt. Néha olyat érzek fekvés közben mint egy hirtelen zuhanás szerü szédülés de csak 1 másodpercre de heves szivdobogás is kiséri nagyon ijesztő, nem tudom mi lehet. Betasercet és frontint, ataraxot szedtem évekig. Egy pszihiáter felirt egy rexetin nevü antidepresszáns amitől szinte teljesen jól lettem és nem szédültem, valószinűleg a későbbi szédülések már a depressziótol vagyis a pánikbetegségtől alakultak ki. Szóval ez egy nagyon rossz és komoly betegség nehéz belőle kigyógyulni, mert mikor már azt hittem teljesen jól vagyok, újra jött és soha nem lehetett tudni mikor és mitől. Kb. szerintem a pánikbetegség sem gyógyitható teljesen, mert ha nincs olyan esemény teljesen tünetmentes az ember (és igy azt hiszi meggyógyult) de egy váratlan élethelyzet, rossz esemény ismét kihozhatja. Én évekig jártam az orvosokat, azért irom hogy ne törödjenek bele az ártalmatlan betegség jelzőbe mert az orvosok sokszor elbagatellizálják, elvégre nem ők szenvednek.

#818 Margherita hozzászólása: 2009.11.10. 23:21

Persze távol áll tőlem hogy az orvosokat szapuljam,de ez egy kevéssé ismert betegség.Nálam is a nyaki csigolya meszesedés miatt kialakult agyi keringési rendellenesség, és egyensulyideggyulladás tünete volt.MRI-t viszont még mindig nem csináltak mert félek befeküdni a csőbe.Pedig ez mutatja ki a legapróbb rendellenességet pl.az egyensulyozó szerven lehet daganat is,ezt olvastam.De ezt tudják műteni?Ezt nem tudom  de mivel 9 év telt el talán már erre nem lesz szükség,legalábbis félnék egy ilyen műtéttől….Szóval én a rexetint ajánlom még ,sok alvást,pihenést semmi idegesség és nyugatók.Amikor még nagyon szédültem az orvos azt mondta a számitógépet felejtsem el,mert attól kiujul a szédülésem.Hát valóban akkor 1 óra után kovályogtam.De hálistennek már ez elmúlt-ma is egésznap sakkoztam- és már nem szédülök tőle.Na jó ha nagyon sokat akkor egy picit néha ha lehajolok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close