Hármaskezelés

Téma címkék:
2014.01.27. 13:38

Szia katih! Megakarom kérdezni tőled hogy a hármaskezelés előtt milyen kivizsgálásokra kell majd menni?Nekem a doki azt mondta hogy a Pegasys Copegus Victrelis lesz.Majd február közepén megyek controllra.Remélem már akkor több mindent fogok megtudni.A kezelés mellet  kiegészitö terápiát használsz-e?Gondolok itt pl: gyogynövénytea, Máriatövis kapszula.Amugy hogy vagy?Hogyan viseled a kezelést?Írjál! Rózsa62

#16795 KatiNemeth hozzászólása: 2014.02.25. 13:44

Szia Rózsa62!                                                                                                                              A pegasus+Copegust én a kettes kezelésnél kaptam.Nem tudom mi befolyásolja azt ,hogy ki melyik gyógyszert kaphatja, de én most a hármasnál  Rebetol tabl.1+2 ,Vitrelis tabl.3×4 ,És pegintron inj- 0,5 re állítva .Lehet nézik azt is  kinél hogy hatott a kettes kezelés, vagy a vírusszám , vagy a fibroscan erdménye.Úgylátom másnál is kérdés ez. Katih is   ugyanazt kapja amit én, de van egy betegtársam  ő a kettestől 0 -ás eredménnyel zárt és ő mást kap  a hármassal.Üdv :KatiNemeth

klmaan
#16794 klmaan hozzászólása: 2014.02.25. 11:07

Sziasztok!

Szombaton, 2014. 03. 01-én, de. 10 órakor VIMOR, a szokott helyen!

BP. Szentkirályi u. 46. SOTE II. Belklinika

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#16793 nora51 hozzászólása: 2014.01.27. 22:17

Szia Rózsika!  Felhívom a figyelmedet, hogy hármaskezelés mellett SOHA NE SZEDJ SEMMIT A HEPATOLÓGUSOD ENGEDÉLYE NÉLKÜL!!!!!!!!!!! MÉG GYÓGYNÖVÉNYT SEM!!!! Orvosi előadáson hallottuk, hogy vagy felerősítheti, vagy gyengítheti a gyógyszereid hatását, és egyik rosszabb, mint a másik… Ha eszedbe jut vitamin, vagy máriatövis, azt is mindig egyeztesd az orvosoddal! Nem beszélve az egyéb gyógyszerekről! Én pl. nem is szedhettem a szokott vérnyomáscsökkentőmet a 3-maskezelés mellett, mert rajta volt a tiltó listán. Akár lázcsillapító, akár más gyógyszer, ezt csak a hepatológusod tudja megnézni a könyvében! Mivel 18 millió forintos kúráról van szó, nem szabad egy ártatlannak ismert gyógynövénnyel teljesen megkavarni és elrontani a kezelést.

Még valami: orvosi előadáson hallottuk, hogy mint gyógynövény, egyedül a máriatövisnek van haszna, a többivel ne foglalkozzunk, csodaszerekkel se, mert vagy nem használnak, vagy ártanak…Sajnos ezek nincsenek bevizsgálva, se klinikailag kipróbálva, se bizonyítva, viszont a reménykedő beteggel elhitetik, hogy ezek irtják a HCV-t, és a beteg sok pénze elfolyik…

A máriatövis se irtja a HCV-t, csak segíthet a májsejteknek kicsit regenerálódni, főleg ha valaki nagy piás…. Ha máriatövist akarnál szedni, azt is beszéld meg orvosoddal!!!

És még valami: ezidáig sajnos nincs a HCV-nek klinikailag kipróbált és bizonyítottan hatásos alternatív terápiája.  Az orvosok is örülnének neki, nemhogy mi, betegek.

Ha valakinek jó sok pénze van és ki akar próbálni tücsköt-bogarat, ráolvasást, stb, megteheti,de akkor se a 3-maskezelés közben tegye!!!!!!!!

Most úgy tűnik, mint ha ki akarnálak oktatni, de csak elmondtam azt, ami nagyon fontos! Érthető, hogy a betegek keresnek alternatív megoldásokat, gyógynövényeket, de csak pénzüket vesztik, és ne adj’Isten a gyógyulás esélyét. Elborzasztó történet gyógynövényes orvos szájából:  Gyuri bácsi, a híres bükki füvesember azt állítja, hogy a diólevéltea kiirtja a hepatitis C vírusokat. Sajnos erre nincs semmilyen bizonyíték, ezt ő csak jószándékúan gondolja, és ajánlja. De az orvos szerint a diólevéltea a mi esetünkben még árt is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vigyázz magadra, és gyógyulj meg a hármaskezeléstől!

Szeretettel üdvözöl: nora51

 

#16792 katih hozzászólása: 2014.01.27. 17:30

Szia Rózsa!

A kérdéseid egy részére válaszoltam a  ”  A fibroscan eredményem .: igen előre haladott fibrosis/cirrhosis(F4):Mi az esélyem az életbenmaradáshoz??????? ” történetnél.

Érdekes, amit a leendő gyógyszerekről írsz. Eddig erről még nem hallottam. A  Pegasys+ Copegust a telaprevirrel (nem tudom a gyógyszer nevét) szokták együtt adni, míg a Victrelist (ez a boceprevir hatóanyag gyógyszer neve) a Pegintron+Rebetollal. Ez azon múlik, hogy melyik gyógyszergyártó készíti. A 3 készítményt ugyanazok a gyártók szokták adni. De ez csak az én eddigi tapasztalatom, az orvosod és a Bizottság biztos sokkal jobban tudja mire van Neked szükséged.

Majd írd meg mi lett az eredmény! Ha beadta az orvosod a kérvényt, akkor minden hónap utolsó csütörtökén van a Bizottsági ülés, tehát most e hét csütörtökén. Így lehet, hogy telefonon már hamarabb is fog tudni biztosat! :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close