Tovább gyógyítanak a mesék

Téma címkék:
2014.03.24. 09:05
baby doll

40 kórház, 22 000 regisztrált önkéntes, 5 100 meseolvasás – tömören összefoglalva ez a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mindössze 7 hónapos történetének eredménye. Mostantól azonban újabb lehetőség nyílik – azoknak, akik eddig még nem vettek részt a programban, és azoknak is, akik újra át szeretnék élni a beteg gyerekek „megajándékozásának” élményét.

A leendő mesedoktorok most már az április 1. és június 31. közötti időszakra is le tudják foglalni meseolvasó időpontjaikat. A lelkes önkéntesek jelenleg 38 kórház – 9 budapesti és 29 vidéki – több száz időpontja közül választhatják ki a számukra megfelelőt.

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program meghirdetésekor mi magunk sem számítottunk ekkora sikerre. Kimondhatatlanul örülünk a program kedvező fogadtatásának, hiszen ez azt mutatja, hogy hazánkban rengeteg jó szívű, segítőkész ember él, aki saját magán, családján, ismerősein kívül odafigyel tágabb környezetére, és kész a saját szabadidejéből másokra áldozni” – mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A K&H immár 11 éve támogatja a hazai gyermekegészségügyet, a beteg gyermekek testi és lelki felépülését. A K&H gyógyvarázs program az elmúlt több mint egy évtized alatt a szívügyünkké vált. ”

A K&H 2013 augusztusában hirdette meg a nagyközönség számára a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot. A program weboldalán azóta több mint 22 000 önkéntes regisztrált, és jelezte, hogy szeretne mesét olvasni. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok jóvoltából szeptember óta 5 100 meseolvasó alkalom valósulhatott meg az ország 40 kórházában. Jelenleg hetente 50-60 mesedoktor csempész örömet a kórházi falak közé meseolvasásával.

„A meseolvasás nagy élmény! Nemcsak a gyerekek élvezik, az én lelkemnek is jót tesz, hogy tehetek valamit értük. Látszik, mennyire örülnek, hogy kizökkenhetnek a vizsgálatok körforgásából és a kórházi környezetből, és helyette a mesék elvarázsolt világába kerülhetnek. Az én életemből csak egy óra, nekik viszont rettentő sokat jelent” – mondta B. Emese, rendszeres K&H gyógyvarázs mesedoktor.

A nagy sikerre való tekintettel a K&H decemberben meghirdette a program webes változatát is, így azok a segítő szándékú mesedoktorok, akik valamiért személyesen nem tudnak eljutni a kórházakba, videón is beküldhetik kedvenc meséiket a gyerekek számára. „A videós mesék különösen jól jöttek az elmúlt hetekben az influenzajárvány idején, amikor a személyes meseolvasók nem jutottak be az intézményekbe. A K&H gyógyvarázs YouTube csatorna mesevideói azonban ekkor is kifejthették gyógyító hatásukat” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A személyes és a webes meseolvasásra a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon lehet jelentkezni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close