Teréz – Egy nap a holnapért Alapítvány egyesület / alapítvány

varoszoba2 2012.06.29. 09:06
logo600

A daganatos betegségek az élet talán legnehezebb hullámvölgyei. A felismerés első perceitől a gyötrelmes műtéteken, kezeléseken át eljutni a teljes gyógyulásig egész embert és szerető környezetet követel. A gyógyulásba vetett hit, a betegségképekről szerzett tudás, a lehetőség gyötrő kérdések feldolgozására, az orvos-beteg kapcsolat állandó működése, a megértő és kölcsönösen szerető környezet mind mind feltétele és eszköze annak, hogy a beteg immár gyógyultan visszataláljon régi hétköznapjaiba. Az Alapítvány célja az ápoláson túl ebben is segíteni. 

Képzések, előadások, klub-szerű közösségek teremtése, mely közösségek a világszerte jól bevált betegkörök mintájára kapcsolathálózat lehet minden érintett számára. Ehhez nyújtunk segítséget, kereteket, szervezést. Szakszerű irányítás mellett rendszeres előadások és beszélgetések zajlanak az érintettek kérdéseiről. A vezetőség igény szerint az ország legkiválóbb orvosait, egyéb szakembereit is meghívja közvetlen kapcsolattartásra, előadásokra. Ugyanígy a helyi és környékbéli, illetékes egészségügyi szolgáltatók orvosait is.

A klubokban kifejezetten rehabilitativ- ill. szűréseket érintő témák és foglalkozások is helyet kapnak. Társasági programok szervezésével tesszük lehetővé a még közvetlenebb, egyéni kapcsolat-teremtést a beteggel s családjával.
Az ápolás, sokszor éveken át minden hivatásos lehetőség mellett ma is a család feladata. Sokszor megoldhatatlan, erőn felüli anyagi – lelki kihívás. Áldozatvállalás napi feladatok végzésével, melyhez nem párosul hivatásos képzettség. Számtalan anyagi igény segédeszközöktől gyógyszerekig, egyéb kezelésekig, melyekre nincs fedezet. Az Alapítvány ebben kíván segíteni. Tehermentesíteni, ahol lehet, ápolással, tanácsadással, eszközkölcsönzéssel vagy éppen anyagiakkal.

E rettegett betegség után is van élet, mindig egy következő nap, amikor felragyog az ég és élni lehet, élni kell, küzdeni és reménykedni. Mi egy napot kínálunk a holnapért.

Közhasznú szervezetünk vezérgondolata Avilai Szent Teréztől:
„Ne könnyebb terhekért könyörögj, hanem erősebb vállakért!”

 

KURATÓRIUM ELNÖKE: Dr. Szutrély Péter

ELÉRHETŐSÉGEK:

„Teréz – Egy nap a holnapért” Alapítvány

Cím: 8360 Keszthely, Báthory u. 2.
Tel: +36-30/401-6686
Email: szutrely@aol.com

Számlaszám: 11749039-2007134313688 – Adományvonal a Csodalámpáért!

2013.02.01. 11:14
varoszoba
varoszoba2

A Csodalámpa Alapítvány immár 10 éve fáradozik azon, hogy támogatóikkal közösen beteg gyermekek álmát váltsák valóra. 2012-ben újabb 270 kívánságot teljesítettek, így már összesen 1936 ...

Teljes cikk »
1 2

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close