“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, amikor felenged a fagy. “

Téma címkék:
2024.02.02. 23:16

Sziasztok…

2023.októberében 173000-es vírusszámmal igazolódott HCV fertőzésem.Mivel ért már egy arculcsapás előtte pár hónappal , így próbáltam kevésbé megijedni.Tapasztalva, hogy az erős stressz szívritmuszavart generált, ami azóta is fennáll…Az elmúlt 3 hónap alatt félretettem a HCV témát, felettébb nem gondolkodtam rajta.3 hete jutottam be hepatológushoz, a vizsgálati eredmények mind elkészültek, következik a kérvény benyújtása.A döntés az enyém, elkezdem-e a gyógyszer szedését.Az elmúlt 3 hónap alatt alternatív kezelés eredményeként a vírusszámom 53000-re csökkent.Ez kb.70 %-os csökkenés, mindössze 3 hónap leforgása alatt, heti 1 kezeléssel.Úgy gondoltam, fél évet várok, mi lesz az eredmény…És annak függvényében döntök a továbbiakról.Reális esélyét látom annak, hogy a vírus akár el is tűnhet teljesen…De közben megtudtam, hogy labor eredményeim összességéből számítva, a fibrózist F3-ra becsülték…Nem tudom, fibroscan vagy biopszia nélkül mennyire pontos ez a számítás…Ezt azért jó lenne tudni.Mindenesetre nem örülök ennek az eredménynek.A máj enzimek nem sokkal vannak a határ felett, GOT 35, GPT 53, GGT rendben.Amiláz szokott határ felet lenni még, 110-120 körül.Protrombin duplája a felső határnak. Minden eredményt nem írok most ide.Ja és van valami PI : 31-es érték.Ez nem tudom, mit jelent…Az orvossal telefonon konzultáltam, nem tudtam mindent megkérdezni.Szóval nehéz döntenem, mert az alternatív kezelés hatékonysága egyértelmű…De nyugtalanít az F3…Kérdés, milyen ütemben rosszabbodhat a fibrózis…gondolom nem olyan gyors azért ez a folyamat, talán fél évet várhatnék a gyógyszerrel…Mivel naponta több száz extraszisztolét dobbant a szívem, félek, hogy ez a ritmuszavar a gyógyszertől rosszabbodhat.Béta blokkolót is szedek, ami szintén a gyógyszerrel együtt befolyásolhatja a szívritmust…Szóval nehéz döntés…Tudom, új gyógyszer, jobb, no para…De ez nem ilyen egyszerű nekem.Minden komolyabb orvosi beavatkozás kis híján az életembe került…az is, amire legyintettek, hogy ó, ez semmi, rutin csak…Hát röviden egyelőre ennyi a történetem…remélem nálam is jó lesz a vége…

#30037 tengerzugas hozzászólása: 2024.03.04. 19:04

Sziasztok…A gyógyszer neve Maviret.Április 11-én kezdem el …szedte valaki ezt a gyógyszert?

#30028 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.13. 21:05

Ma voltam fibroscanon. F4… Cirrózis. 12,5 kPa, IQR/med: 27 %. Innen van még visszaút? Még gyógyszer szedés előtt vagyok. Ha kipusztulna a vírus, van még esély javulásra?

nora51
#30030 nora51 hozzászólása: 2024.02.14. 01:44

Tyű a nemjóját. A fibroscan-nek hihetsz. A 12,5 kPa-nál, bár ez már a májzsugor felé mutat, vannak még sokkal magasabb, azaz rosszabb értékek is, tehát ez nem jó, de még olyan érték, amiből lehet visszamenni annyira, hogy azzal már elketyeg a máj egy életen át. Igaz, ehhez az kell, hogy a vírusok egy szálig ki legyenek irtva. Ehhez kellenek a mai, legkorszerűbb gyógyszerek, amihez már nincs várólista, mint az én időmben.
Én sajnos nem gyógyultam meg az alternatív kezeléstől. De attól te még próbálkozhatsz. Szíved joga visszautasítani a gyógyszeres kezelést, senki nem kényszerít! Az államnak ez az én időmben (6-7 éve) valami 36 milliójába került, a 12 hetes kúra. Akkor most biztos drágább. De biztosítják neked tök ingyen. Hangsúlyozom, senki nem erőlteti rád, ha te nem akarod. Az eddigi gyakorlat és eredmények szerint csak ez az új kezelés a legbiztosabb vírusirtó. Ha teljesen kidöglik az összes vírus, attól kezdve a májad elkezd regenerálódni . Valósággal fellélegzik. Végre nem pusztítja semmi. (Alkohol, drog, nikotin, egyéb méreg sem ugyebár. …) Na és akkor szegény máj a nagy nyugalmában elkezdi visszaépíteni magát. Ehhez a visszaépülési fázishoz jól jön a máriatövis. Én Legalont szedek, még most is, kúra-szerűen. 3 hónap után egy-két hónap szünet. A máj örömében legalább három évig regenerálja magát. Ő egy csodálatos szerv, mondá Makara doktor úr. Ám nekem van egy bajtársam, vértestvérem (így nevezzük egymást), a szintén gyógyult Museto, aki valami rémséges, már nem is emlékszem pontosan, F4 kPa ötvenvalahányból 5 évi regenerálódás után került F2-be, és köszöni jól van, pörög mint a búgócsiga, tele energiával. Ő egy két lábon járó csoda.
Szóval én kívánom, hogy segítsen rajtad az alternatív gyógymód, ami eddig még senkin nem segített. Te jól reagálsz rá, hátha! Nagy dolog lenne!!!
Ha azonban nem sikerül, nyugodtan beszéld meg kezelőorvosoddal, hogy hogyan tudnátok egyeztetni a bajaiddal ezt az új gyógyszert? Ezt végül is vele kell megbeszélned! Ő tudja a más gyógyszerekkel való interakciókat, netán ellenjavallatokat, ha vannak a te esetedben. Beszéld meg vele! Sokáig ne mélázz, mert a fibroscan-eredményedet látván én nem húznám az időt. Ennek neki kéne fogni.
Üdv:
nora51
Ja ha nem mondtam volna, a kPa vagyis kilopascal a máj keménységi fokát jelzi, hogy mennyire deszka már a fibrózistól.
Hogyhogy nem, ebből a te állapotodból még van annyira visszaút, hogy ha a máj nem is lesz tökéletes, annyit javít magán, hogy el tudja látni a rengeteg feladatát. De csak akkor, ha már egy megveszekedett vírus sem tartja gyulladásban.
Lehet még kisérletezni az alternatív módszerrel, de fogy az idő, a rohadék vírusok meg csak szaporítják magukat, gyártják a maguk kópiáit.

#30032 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.14. 08:25

Szia. 2-án lett a kérvény beadva. Beszedem a gyógyszert. A fibroscan orvos azt mondta, h a májam szerkezetileg nem rossz. Érdemi szerkezeti eltérést nem mutat. SWE alapján F4, de ezt az eredményt a vitális gyulladás befolyásolhatja. Fals eredményt adhat, a teljes képet kell nézni, nem önmagában számokat. És hogy sok rossz májat látott már, az enyém nem az. És hogy fél év múlva kontroll javasolt. A máj szerkezete homogén, a lép nem nagyobb, ascites nincs. Reflektivitás szabályos.

nora51
#30035 nora51 hozzászólása: 2024.02.20. 21:42

Na ha a te májad homogén, akkor örvendezzél, mert nincs semmi veszve még.Csupa megnyugtató dolgokat mondott az orvos neked, nagy szerencse hogy most derült ki és nem évek múlva.
De azért nem kell ám annyira fenemód megnyugodni, hogy neadjIsten hátat fordíts a gyógykezelésnek.
Ha ascites, vagyis vizenyő nincs, akkor az nagyon jó hír, mert ez azt jelenti, hogy még kompenzál a máj, még nem kínlódik.

nora51
#30031 nora51 hozzászólása: 2024.02.14. 01:58

Ja, ha tudod igazolni hogy transzfúziót kaptál, meg lehet próbálni a kártérítési pert. Bár manapság már szűrik a véreket, … Van ügyvédem, ha érdekel.

#30033 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.14. 10:40

Tudom igazolni. Azt nem értem, ha a máj érdemi szerkezeti eltérést nem mutat, hogy van cirrózis? Szerkezete homogén, reflexivitása szabályos.

nora51
#30036 nora51 hozzászólása: 2024.02.27. 20:04

A kPa 12-től van a F4 tartomány, ami a csillagos égig F4, mivel F5 nincs. Az F4-es tartomány az, amiben már a fibrózis átfordul círrózisba. Ha te még csak kPa 12,5 vagy, akkor tehát beléptél az F4 tartományba, de az nem azt jelenti, hogy máris visszafordíthatatlan cirrózisod van. De az lehet egy idő múlva, ha egyáltalán nem gyógykezelnek… Mit mondott a dokid?
“A teljes képet kell nézni, nem önmagában a számokat.”
Még egész jó a kép! Örülj neki, és ne hagyd tönkremenni!

#30025 Vadnefelejcs hozzászólása: 2024.02.08. 12:41

Kedves Tengerzúgás!
Én szívesen levelezek veled, haa akarod bár én “B” témában vagyok járatos.
A B és a C különbözik, de képzeld a C-nek van előnye is a B-vel szemben.
Ez pedig az, hogy tökéletesen gyógyítható. Amíg gyógyszerre nincs módod nyugodtan szedheted a Máriatövis származékokat. Ez egy gyógynövény (máriatöviskivonata, hatónyaga a Szilimarin).
Én kettő ilyet ismerek, a Dr. Hertz 500 mg és a Walmark Plus Forte1000 mg.
A Dr. Hertz az Máriatövis magolaj kapszula. Ez E vitamint tartalmaz az olajban oldva. Az E vitamin megkönnyíti a felszívódást. Az ajánlat szerint napi 1szem elegendő.

A Walmark az bevont drazsé. Ebből sem szükséges több.

Igen, van még a Legalon változat, ez kapszula szárazanyaggal.
A hatóanyag mindhárom esetben azonos.
Mindhárom változat patikában kapható, tehát semmi ismeretlen összetételű.
A Legalon 140 mg 3×1 a fenntartó adagja. Mellékhatásként puffadásgátló hatása van, túladagolástól nem kell tartani, felesleges az ajánlottól többet bevenni (pénztárcakímélés) .
A várószobában néha megfordul Dr. Makara Mihály hepatológus szakorvos.
Egy nagyon együttérző, segítőkész orvos. Egyébként telefonon is elérhető, tehát lehet kérdezni tőle.
Feltételezem sok munkája van ezért kicsit tömör, de mindenre válaszol, ha valaki célirányos kérdést tesz fel. Javaslom először az e-mail megkeresést. Én is szívesen segítek, ha egyszerűbb kérdés van.
A várószobában előny még, hogy sok a C típusos hepatitis. Hátrány, hogy nem lehet valakivel magánban beszélni. A cél a tapasztalatok megosztása ugyanis. Előny, hogy saját írásodba akár belejavíthatsz. A lényeg, hogy ne keseredj el!

#30026 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.08. 19:46

Szia.Köszönöm, hogy írtál. Az keserít el, hogy F3-as stádium van labor eredményekből kiszámítva.Ez már cirrózis, azt mondják.Attól félek, hogy nem fog ebből már javulni a májam.Azon gondolkodtam, hogy 8 év alatt hogy alakulhatott ez ki…Elvileg 20-50 év, úgy tudom, cirrózis kialakulása.És az is zavar, hogy alternatív kezelés eredményét nem veszik figyelembe sem, pedig 70 %-os vírusszám csökkenés 3 hónap alatt laikus véleményem szerint figyelemre méltó.Vannak orvosok, akik alkalmazzák ezt az alternatív kezelést…Az eredmény igazolt, mert október 22-én volt vírusszámlálás először, igazolni, hogy nem csak ellenanyag van bennem.Valamint január közepén szintén, gyógyszer előtti mérés.És jelentős csökkenést mutatott a mérés…miért nem örülhetek ennek, miért nem lehet mérlegelni, hogy igen is egy alternatív módszer is lehet eredményes…És igen, tartok a gyógyszertől, akkor is, ha jobb, mint a régi emberkínzó változatok.Nem tudni, kinél hogy hat vagy nem hat vagy lép kölcsönhatásba egyéb gyógyszerekkel.Nem beszélve arról, hogy 2×1 cm-es a mérete…húúú…Autoimmun betegségből kifolyólag így is nehezebben nyelem le az ételt is, nyálkahártya szárazság miatt.El se tudom képzelni, hogy menne ez le a torkomon…már előre iszonyodom tőle.Szóval jövő héten megyek fibroscanra, akkor is, ha felesleges pénz kidobás.Nem bízom már benne, hogy jobb eredményt mutat, mint a Fib4 teszt.Nem tudom, de rossz előérzetem van.Fájdogál is enyhén a máj környéke, néha görcsszerűen pár másodpercig.Hasonló az epegörcshöz, de epehólyagom már nincs…8 éve transzfúziót kaptam, azért számítom a fertőzést 8 évvel ezelőtt, 2016-tól…A gyógyszerre még most is várólista van?

#30022 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.06. 11:14

Sziasztok… Hát nincs senki, akivel lehetne beszélgetni. Kár. Még vagyunk sokan pedig, akik kétségek között, félve, szorongva próbálunk szembenézni a helyzettel… Az új gyógyszerek lehetősége nem űzi el az aggodalmat. Az enyémet legalábbis nem. Megyek elasztográfiás máj Uh-ra a Déli Klinikára… Állítólag ott van a legmodernebb eszköz fibroscan terén. Reménykedem, hátha még sem F3-as vagyok… Ezt ugye labor eredmények alapján kalkulálták. Na majd kiderül.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close