Szeretne többet tudni a limfómákról? Kíváncsi a legújabb kezelési lehetőségekre? Szívesen találkozna betegtársakkal?

2018.09.13. 10:48
Moha P202 P7540

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány, mint a nemzetközi Lymphoma Coalition tagszervezete, orvos-beteg találkozót szervez a Limfóma Világnap alkalmából 2018. szeptember 15-én a Moha Házban (1143 Budapest, Gizella út 42-44.), melyre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt! A rendezvény ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezésüket várjuk a moha@onkohemat.hu e-mail címen.

20180915-Limfóma Világnap

A limfómákról

A rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi megbetegedéseket (limfóma, leukémia, mielóma multiplex) a világon az ötödik leggyakoribb rosszindulatú betegségként tartják számon, a megbetegedések 6-7 százalékáért felelősek és közel egymillió új beteget diagnosztizálnak évente világszerte.
A limfóma a nyirokrendszer sejtjeit, a limfocitákat érintő betegség. Limfóma esetén a limfociták ellenőrizetlenül növekednek és osztódnak, illetve nem pusztulnak el kellő mértékben, a nyirokcsomókban gyűlnek össze, duzzanatot képeznek. Mivel a limfociták az egész szervezetben jelen vannak, limfóma a test más részeiben is előfordulhat.
A limfóma alapvetően két nagy csoportra osztható: a Hodgkin limfómára és a non-Hodgkin limfómákra. Többségében  nehezen felismerhető betegségről van szó.  Betegségspecifikus tünetek hiánya miatt miatt rejtőzködő betegségnek szokták nevezni. A limfómánál is elsőrendű fontosságú a korai felismerés, mivel a megfelelő időben megkezdett kezelés jelentősen megnöveli a gyógyulás esélyét. Ha nyirokcsomó-duzzanatot, tartós, visszatérő, megmagyarázhatatlan lázat, erős éjszakai izzadást, köhögést, nehézlégzést, akaratlan és jelentős fogyást vagy makacs bőrviszketést tapasztal és ez két hétnél tovább fennáll, mindenképp forduljon orvoshoz.

A MOHÁ-ról

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány a felnőtt vérképzőszervi betegek támogatására alapított civil szervezet. Küldetésünk a betegedukáció, az érzelmi támogatás és az érdekérvényesítés. Rendezvényeinkről, támogató csoportjaink programjairól, kiadványainkról, szolgáltatásainkról közvetlenül tájékozódhat, ha feliratkozik a MOHA Baráti Kör levelezőlistára, amit honlapunkon – www.onkohemat.hu -  megtalál.
További elérhetőségeink:
e-mail: moha@onkohemat.hu
tel: +36 20 439 8645

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close