Makara főorvos Úrtól kérdezem. Májműtét után!

Téma címkék:
2024.02.17. 19:21

Tisztelt Főorvos Úr!

Barátnőmet múlt pénteken epevezeték rákkal műtöttét. Kivettek sok mindent, többek között a májból is 1 lebenyt, és a vékonybélből csináltak neki epevezetéket. Kedden délután elkezdődött ödémásodni, de szerda délelőttig egyáltalán nem kapott erre semmit. Gyakorlatilag akkor már, szerdán 7. nap amikor nem evett, max. pár korty tea ment le, mert nem tudott nyelni. Szerda reggelre kb.háromszorosa lett a 2 lábszára a karjai, és persze hatalmas lett a hasa is. Akkor kezdtek adni neki fehérje infúziót, de már a tea sem ment le neki, rosszabbnak érezte a torkát, mint előtte napon.

Azért kapja az inf-ót, mert be kell indulni a májműködésnek-mondták neki. Úgy éreztem, ő ettől nem igazán rémült meg, én annnál inkább. Csütörtök reggelre fokozódott a dagadás, akkor állítottak be neki vízhajtót, és a fehérje inf. mellé kapott tápszert. Péntekre még nagyobb lett az ödéma, s kap most az előzőek mellé enzimeket is. Szerinte ma, szombat reggelre nem lett dagadtabb-ahogyan ő fogalmaz, és növekedett a vízhajtóra a vizeletmennyisége.

Kérdésem az, hogy lenne-e más teendő is, más terápia is, a májműködés beindítására?

Ekkora mérvű, több napos, és fokozódó ödémásodás mekkora baj? Nagy baj, de…?

Meddig tud létezni a szervezet májműködés nélkül? Meddig birja a vese, s a többi szerv?

Próbáltam keresni a neten szakirodalmat, de nem találtam műtét utáni májleállásról érdemit. Lehet, hogy ügyetlen vagyok, angolul nem tudok.

Kedves Főorvos Úr! Hosszúra sikeredett a kérdésem, de egyértelműen akartam leírni a helyzetet.

Nagyon-nagyon várom válaszát!

Szeretettel üdvözlöm! Klári-Klmáan

Ui. Nagyon jó az, hogy a HCV miatt már nem igazán kell kérdeznünk. Mi megértük a csodát, a gyógyulást-hála Isten! Valamint, nagyon hálásak vagyunk azoknak az Orvosoknak, akik ehhez a csodához gyorsabban hozzá segítettek bennünket, mint Ön is Makara Főorvos Úr! Isten éltesse, és áldja!! Köszönjük!!!!

#30034 tengerzugas hozzászólása: 2024.02.18. 16:33

Szia.Pedig betegek még ugyanúgy vannak…Senkinek nincs problémája rajtam kívül? Mindenki mindent ért és egy csapásra meggyógyul? Ez kicsit furcsa…Persze jó, ha ez így van, de én ettől függetlenül az F4 miatt meglehetősen ideges vagyok továbbra is.Túl sok biztatót sehol nem olvastam sajnos ezzel kapcsolatban.Akárhogy is próbálok pozitívabb lenni…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close