Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete egyesület / alapítvány

Téma címkék:
varoszoba2 2013.04.16. 19:46
VIMOR logo_kicsi

A Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete – rövid nevén a VIMOR – 2003-ban alakult az első országos betegszervezetként, mely a hepatitis vírus fertőzöttek érdekvédelmére jött létre. Az Egyesület működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint természetes- és jogi személyek adományaiból, pályázati lehetőségekből fedezi.

Cél:
Az alapítók célja – mint neve is jelzi – elsősorban a vírusfertőzés okozta májbetegségben szenvedők, de más, az egészséges életmód iránt érdeklődő állampolgárok informálódásának, felvilágosításának elősegítése és a betegek érdekeinek képviselete. E cél érdekében vállalja, hogy elősegíti a vírusos májbetegségben szenvedők számára egymás megismerését, betegségükkel kapcsolatos kérdéseik megválaszolását, életviteli és diétás sajátosságaik tudatos vállalását, az egészséges emberek társadalmába való beilleszkedésük zökkenőmentes megvalósítását.

További célunk a lakosság és a szakma minél szélesebb körű felvilágosítása, a betegek diszkriminációjának megszüntetése, tévhitek és bizonytalanságok felszámolása.

Feladat:
Az egyesület feladatának tekinti, hogy felvilágosítást adjon minden a betegségcsoporttal kapcsolatos egészségügyi, munkajogi, pszichológiai stb. témakörben felmerülő kérdésre meghívott szakértők felkérésével. Tájékoztatást ad a betegségben szenvedők számára a kezelésükben jelentkező változásokról, az egészségügy aktuális tudományos eredményeiről.

Szervezi a kérdéskört tárgyaló kiadványok megjelentetését és terjesztését.
Az Egyesület tagja lehet minden olyan természetes személy, aki az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, az alapszabályt aláírja és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre és a tagdíj megfizetésére. (Éves tagdíj: 2000 Ft)
Az Egyesület pártoló tagja lehet az a magyar és külföldi magán- vagy jogi személy, aki adományaival segíti az Egyesület munkáját, de abban tagként nem kíván részt venni.

Szervezeti élet:
Az egyesületet az alapító tagokból alakult Elnökség irányítja, amelynek munkájához önkéntes vállalással bármely tag csatlakozhat.

Az egyesület elnöke:
Dr. Werling Klára egyetemi docens
SOTE II. sz. Belgyógyászati Klinika 06/1-266-0926/5520 vagy 06/20-944-9435, werling@freemail.hu

További elérhetőségek:
Németh György alelnök
06/30-415-0014, nemeth.gyorgy3@chello.hu

Demény Olga titkár
Székhely és levelezési cím: 1088 Budapest Szentkirályi u.46.
A belépési szándékát szíveskedjen írásban jelezni: neve, címe, elérhetőségi módja megjelölésével a fenti levelezési címre.

Számlaszám: OTP 11708001-20544337.
Adószám: 18180846-1-42Mennyit (nem) ér egy emberélet? Késik az új, hatékony Hapatitis C terápia befogadása

2012.09.14. 18:29
Téma címkék:
varoszoba
varoszoba2

Két új hatóanyagot fejlesztettek a hepatitis C-vírus okozta krónikus májgyulladás kezelésére, amelyekkel – a régi terápiákkal kombinálva – olyan betegeket lehet meggyógyítani, akiknél az ...

Teljes cikk »

Meghívó a Vírusos Májbetegek Országos Egyesületének következő rendezvényére

2012.08.27. 08:32
Téma címkék:
varoszoba
varoszoba2

Időpont: 2012. szeptember 8. 10 óra
Helyszín: SE. II.sz Belgyógyászati Klinika
1088 Budapest, Szentkirályi u. 46. A épület, földszinti előadóterem


Teljes cikk »

1 10 11 12

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close