Heresérv közösség legfrissebb történetei

Heresérv közösséghez csatlakozhat Ön is! Értesítjük a közösségben született új történetekről! Történetek: 5 - Tagok: 9

Csatlakozom a közösséghez!

Labor kamu

Téma címkék: Heresérv  

előzmények itt a várószoba.hu-hersérv témáknál-maffiaorvosok,,,,furáltam hogy a fenébe lehet nekem jó a labor eredményem,hisz eleve kitapintható daganatom van!meg azért érzi az ember magán hogy valami gubancvan,3vérkép közül a két szélső szinte ugyanaz,a középső már9 hibát mutat.nert bekötésekor beütötem a rosszakat:vvértest szélesség,fehérje,gyulladás-rák,máj,véralvadás,szivizom sérülés,májvércukor,koleszterin....háziorvos még eztis kiakarta beszélni!pécsi400 ágyas kórházban csinált vérképen minden tökéletes!bár egy háziorvosomnak volt valami lelkiismeret furdalása mert ő elmondta hogy 10es skálás 6-os a gyulladás a véremben.(már5ödik háziorvosom van persze ellenem mind).nyáron vettem egy állapotfelmérő vizelet tesztet,eredményen nem csodálkoztam:vesedaganat+vérkép gond!most3 hete voltam dombóvári kórházban laborba,vér+vizelet.múlt héten mentem háziorvoshoz az eredményt érdeklődni,mert mondta hogyha problémás a vérkép ő szól telefonon,denemszólt hát elmentem érdeklődni.mosolyogva csillogó szemekkel mondta:tökéletes vérkép,se egy plussz se egy minusz!tökéletes!.......igenám csakhogy előtte megint vettem egy pisitesztet amin megint vesedaganatot és vérkép problémát mutatott a tesztcsik!ami megbizható német gyártmány!......tanulság ha műhiba áldozata vagy véged!kerüld a gyilkosaidat!csak kórházba ne!néha elgondolkozom azon ha bekerülnék dombóvári kórházba hánynapig élnék?1-2-3 napig?megnyugtatot egy ügyvéd is hogy letelt az5 év szerinte elévült az ügy!ez fasza.dec31-megszünik a szoc segélyem meg az orvosi ellátásom....végleg megszünt a bizalmam az orvosokban!én ezt nembirnám megtenni,direkt valakinek a halálát előidézni....ők ezt boldogan nevetve!....hisz még füzetéstis kapnak ére!jóvastag bőrvan a képükön az biztos......hát ennyi dióhéjban,pászti csaba,dombóvárról.........2011 nov 1....9ó 42....

Heresérv majd vízsérv

Téma címkék: Heresérv , vízsérv , varicocele , hydrocele  

Történetem még 2009-ben kezdődött, amikor is elmentem egy rutin urológiai beutalóért. Feleségemmel babát szerettünk volna és gondultuk, hogy előtte kivizsgáltatjuk magunkat. Részemről egy spermatogramm vizsgálat kellett, amihez az urológus adott beutalót majd időpontot is. Körülbelül 1,5 hónapos várakozás után kaptam időpontot.

Már majdnem el is feledkeztem ről, de végül időben megérkeztem. Arra számítottam, hogy kapok egy papírt és kész is vagyunk. Azért a doktor úr megvizsgált, megtapogattam a herezacskómat, majd közölte, hogy enyhe fokú herevisszértágulatom van. Először azt hittem ez valami borzalmasan rossz hír, majd kiderült, hogy annyira enyhe fokú, hogy a normál 1-2 mm helyet helyenként 3 mm-s. Viszont egyáltalán nem fájt, nem zavart, de azt mondta a doki, hogy érdemes lenne megműtetni, mert lehet, hogy 40 éves koromra majd fájni fog. Meg hát úgy is csak jobb lehet, mert nem fog annyi vér áramlani, és így nem lesz olyan meleg a here tájékán.

Mondtam a dokinak, hogy ha alatatásban végzik akkor benne vagyok. Elmondta, hogy két variáció közül választhatok. Az egyik, hogy a herezacskót felvágják és az adott szakaszt elvágják és kiveszik. A másik pedig, a laparoszkópiás műtéti eljárás, aminek a lényege, hogy 2 kis 4-5 mm vágást ejtnek. Az egyiket a köldökluk alatt a másikat meg bal oldali hasi részen. Felfújnak széndioxíddal és elcsippentik a hasi részen az eret. Így maja szervezet magától megoldja és a kitágult erek majd elfognak halni. Ráadásul szinte szövődménye sincsen és a gyógyulási folyamat is sokkal gyorsabb, illetve műtéti beavatkozás hegei se fognak látszani.

Mondanom se kell ezt választottam, bár közben megtudtam, hogy Kaposváron ilyet még nem csináltak és Pécsről jönnek majd az orvosok. Gondoltam ez csak jó lehet, hiszen, még nagyobb odafigyeléssel fogják végezni. Ez így is lett, csak szegény feleségem kárára :)  Azt mondták neki ugyanis, hogy 45 perces lesz a beavatkozás, de végül 1,5 óra lett és mrá aggódott, hogy valami komplikáció lépett-e fel. Hála erről szó se volt.

Műtétet követően elég rendesen fájt a hasam. Olyan érzés volt, mintha valami nagyon-nagy fokú hasizomlázam lenne. Viszont a kórteremben velem lévő srácnak, akit utánnam műtőttek semmi baja nem volt. Mint megtudtam az orvosomtól véletlen belevágtak egy kis részen a hasizomszövetbe és az miatt érzem úgy, mintha fájna, de ne aggódjak, mert a szövetek regenerálódnak. Másnapra már egész jó volt.

 

Történetem még folytatódik, mert eltelt 2 év és fellépet sajnos szövődményként a herevízsérv vagy másnéve hydrocele.

Minden hozzászlóást kérdést szívesen fogadok.

Tényleg kezdődő heresérv lenne?

Téma címkék: Heresérv  

Néhány éve kezdődött. Pár kilométer futás után egyre erősödő szúró fájdalmat éreztem lovalóizmaimban, illetve olyan érzés, mintha a két lovaglóizom találkozásánál lévő ínhüvelyek ( ha vannak ott ilyenek) lennének gyulladtak. A fájdalom lesugárzik a bal oldali lovaglóizomba is, főleg a szabóizom felőli részre. Aztán egyre hamarabb jelentkezett. Most már erősebb gyaloglás után is jelentkezik. Utána napokig megmarad a fájdalom, de nem egyenletesen fáj, hanem kis gyaloglás után jelentkezik, meglehetősen kiszámíthatatlanul. Elmentem egy sebészhez, megemlítettem, hogy a vállam a talpgumóim, és a térdem körül a combfeszítő izmok tapadási pontja is fájdalmas ( Túrakerékpáros vagyok), ő azt mondta, ezt mind csonthártyagyulladás okozhatja. Szedjek gyulladáscsökkentő tablettákat. Elmentem egy csontkovácshoz, nagyjából ugyanezeket mondta, de a combtáji fájdalmakat kezdődő heresérvvel magyarázta. Kerékpározáskor érdekes módon soha nem jelentkezett még a fájdalom, a legnagyobb megterhelések után sem.

 

2011.05.14 15:36 | vizus

Maffiaorvosok

Téma címkék: vesetájéki fájdalom , Heresérv  

6 éve heresérvműtétet csináltak rajtam Dombóváron. Sajnos bal mellékherémet szétvágta a sintér. Heresérvnek nézte. 3éve pofámba vágta Domb. urológ. főnök sajnos engem nem is szabadott volna műteni. Azóta 25 alkalommal küldtek el kórházakból (Dombóvár, Kaposvár, Pécs). Azóta is gyufásdoboznyi daganattal élek. Nem szabad, hogy kiderüljön. Kártérítés. Ügyesek a piszkok.

Tavaly idegen dr.nő elmondta mellékvesegyulladásom van. Kaposvári endokrinológus végig szemétkedett, nem volt hajlandó segíteni. Pécsi 400á. kórházban ugyancsak ismétlődött. Semmiféle vizsgálatot nem volt hajlandó csinálni. Pedig ultrahangos papírom van mellékvese nagyobbodásról. Sőt van egy hőtérképes vizsgálatom is, amin mindenem be van gyulladva. Szinte segítséget nem kapok. Már 4 háziorvosom van, de ők a legnagyobb gazemberek. Szocsegélyből nehéz milliomos korrupt  orvosok ellen. Csak urológiai témában 25 alkalommal estem pofára. Pécsi urológiai klinika 4 éve széles kiterjedésű érköteget írt le ultrahangon. Senkisem fogl. vele hiába mentem oda vissza. Vagyis törvényesen el lehet tenni 1 embert láb alól. Meg áll az ember esze, amiket tvben lehet hallani.

Tavaly egészségügyi biztosítási felügyeletnél bejelentettem ügyemet. Hiába. Most 1 hónapja megint, hiába. Pedig nekik kellene segíteni. Mentős ismerős mondta, hiába írsz, hiába mész, rádszálnak, véged van. 1 jó ügyvéd tud csak segíteni...28500 Ft-ból? Hűha, leírtam sűritve történetemet, kb 10 oldal sem lett volna elég. Halálra ítélt lettem, néha még én sem hiszem el, ami velem történik. Sajnos tudom a véget. Mellékvesegyulladás...agyvérzés...infarktus...utánanéztem.

Minden történet

Heresérv

A lágyéksérv, heresérv a hasüregből, a kitágult sérvkapun keresztül, az izmok és a lágyékszalag között helyezkedik el. Ha egyre növekedve, leér a herezacskóba, heresérvről beszélünk. Lehet egyoldali vagy kétoldali. Általában látható és tapintható, és amíg ki nem záródik, változó jellegű kisebb-nagyobb panaszokat okoz. Lehet veleszületett, de kialakulhat felnőtt korban is. A viszonylag szűk sérvkapu miatt a sérvtartalom kizáródásának veszélye fennáll, ami gyors beavatkozás nélkül bélelzáródáshoz, bélelhaláshoz, hashártyagyulladáshoz vezethet. A kizáródás a műtét amúgy jelentéktelen kockázatát nagymértékben növeli, mivel ilyenkor sürgős beavatkozásra van szükség.

Heresérv tünetei

A folyamat kezdetén, amikor még nem látható előboltosulás, kizárólag a hasi panaszok hívják fel a figyelmet a sérv lehetséges kialakulására: hasi görcsök, szúró vagy nyilalló hasi fájdalmak jelentkezhetnek. A hasi és lágyék- vagy heretáji fájdalmak erősödhetnek lehajlás vagy emelés esetén, de nem feltételei a lágyéksérvnek. Az ezt követő stádiumban a lágyéktájon kisebb-nagyobb előboltosulás látható, amely a hasizom megfeszítésére, köhögés hatására növekedhet.A sérvtömlő kizáródása esetén székrekedés, hányinger és hányás, különböző szövődmények jelentkeznek.

Heresérv kezelése, gyógyítása

A heresérv gyógyítása kizárólag sebészi úton lehetséges. Különleges esetekben, amennyiben a beteg mereven elzárkózik a műtéttől, illetve rossz általános állapota miatt nem lehet operálni, megengedhető a sérvkötő alkalmazása. Használata csak tökéletesen visszahelyezhető sérvek esetén jöhet szóba.

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum