Csontritkulás leírása

Csontritkulásban a csontot lebontó és építő folyamatok közötti összhang felbomlik és ennek következtében a csontokat alkotó szerves és szervetlen alkotórészek azonos arányban csökkennek, így csökken a csontok ásványianyag-tartalma és rugalmassága is.

Csontritkulás tünetei

Többnyire csak akkor figyelnek fel rá, amikor vissza nem fordítható elváltozások, csonttörések is kialakultak, a csigolyák magassága csökken, súlyos esetben a csigolyák összeroppanása a testmagasság csökkenéséhez, jellegzetes tartás kialakulásához vezet.

Csontritkulás kezelése

A csontritkulás lehet önálló állapot, de kialakulhat más betegség következtében is. Kezelésében az étrend átalakítása, fizioterápia, gyógyszeres kezelés, mozgásterápia jönnek szóba.

Megpróbáltatásaim

2010.04.07. 15:20
44 éves vagyok, 8 éve állapították meg, hogy reumatoid artritisem van. Eleinte az ujjaim fájtak nagyon, de az alkalmazott terápiával kordában lehetett tartani egy darabig. Mivel az egészségügyben ...
Teljes történet »

Sajnos a történetem másoknak is ismerős. Depresszió, asztma-val spékelve

2009.11.27. 19:53
Depresszióm. / 2008- 2009/ Előzmények: 1995 végén nyugdíjba mentem. Sok embert irányítottam addig, munkahelyi tulajdonos – vezetőként. A depresszióm 1996-ban kezdődött. Ezt ...
Teljes történet »
1 2

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close