csontritkulás

Téma címkék:
2013.10.18. 07:45

Édesanyámnak több, mint 10 éve van csontritkulása. Most 86 éves és egyedül él.
4 csigolyája össze van csúszva, szed gyógyszereket a betegségére fájdalomcsillapítót. Problémája, hogy ősszel, télen, tavasszal begyullad a háta (gerince térségében) és egész éjjel forróság önti el a hátát, ami miatt nem tud pihenni. Napközben ritkábban fordul elő a jelenség. Szeretném életét megkönnyíteni valami helyi, házi praktikával, mivel ő már nem mobilizálható a lakáson kívül.

Köszönettel: Mária

#23635 Tudatos Beteg hozzászólása: 2016.07.25. 10:49

Kedves Mária!
Édesanyám is hasonló gondokkal küzdött, elég súlyos volt már a csontritkulása mire diagnosztizálták. Sajnos nálunk egy csípőtörés is rontotta a mozgás szabadságát. Hiába szedtünk biszfoszfonátokat, kálciumot, d-vitamint, és minden házi praktikát kiprobáltunk a kurkumától a K2vitaminig, de sajnos nem javúlt a helyzet. Tavaly új kezelést kapott 1 injekciót kell 6 havonta csak kapnia kálcium D vitamin szedése mellett. A gyógyszer neve Prolia, de az orvosok vagy nővérek úgy is ismerik, mint a 6 havi injekció. Édesanyám sokkal jobban, van, tényleg működök, nem volt azóta törés, és a fájdalmai is csökkentek. És nem kell, csak 6 havonta látogatni az orvost. Nekünk bevállt, érdemes megkérdezni az orvost, hogy mi a vélemánye a Proliáról.
Üdvözlettel:
Margó

#15067 Judith1 hozzászólása: 2013.10.21. 14:18

Kedves Mária!

Dietetikusként tudok Önnek tanácsokat adni erre a problémára, de előtte egy pár kérdést feltennék Önnek, hogy a beteg egyéni paramétereit figyelembe tudjam venni. Ezért kérem írjon nekem a dietalap@gmail.com e-mail címre, hogy személyesen tudjak tanácsot adni Édesanyjával kapcsolatosan.

üdvözlettel: Judit

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close