Futószemölcs leírása

A futószemölcs, hasonlít a többi szemölcshöz, viszont a kezdeti méretei után képes megnagyobbodni. A gyermekkorban jelentkező szemölcsök a bőr vírusfertőzése következtében jönnek létre. Ezek különböző formáit, így a futószemölcsöket is ún. DNS vírusok okozzák. Ezek a szemölcsök direkt érintkezéssel terjednek, de nem kizárható, hogy tárgyak is átvihetik. Ezután a fertőzés a bőrön tovább terjed. Lappangási ideje 1-8 hónap. A futószemölcs jellemzője, hogy igen nagy számban jelenik meg. A kezelések ellenére, függetlenül a módszertől nagy a kiújulás veszélye. A szemölcsök több, mint 50%-a 2 év elteltével magától is visszafejlődik.

Futószemölcs tünetei

A futószemölcs jellemzője, hogy igen nagy számban jelenik meg, főleg kézen, térden, arcon, néha vonalasan a vakarás mentén. A futószemölcsök elődomborodnak, gyakran érdes felszínűek, néha fájdalmasak, a bőrrel egyszínűek, elég mélyen helyezkednek el a bőrben, úgynevezett "gyökerük" van.

Futószemölcs kezelése

A kezelés részei lehetnek a sebészeti terápia, a kemoterápia, egyes esetekben a célzott terápia, a sugárterápia, a kezelés kiegészítésére szolgáló és egyéb, a betegséggel összefüggő tüneteket enyhítő támogató kezelések.

Futószemölcs

2008.06.03. 16:26
Téma címkék:
Szeretném megtudni a futószemölcs eltávolításának módszerét. Tini koromban sajnos volt kb 4-5 "nagy" szemölcsöm kaparókanállal a doki kiírtotta. KB 30 évesen jelentek meg a kicsi 1 mm - 2 mm egy ...
Teljes történet »
1 2

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close