Futószemölcs

Téma címkék:
2008.06.03. 16:26

Szeretném megtudni a futószemölcs eltávolításának módszerét. Tini koromban sajnos volt kb 4-5 “nagy” szemölcsöm kaparókanállal a doki kiírtotta. KB 30 évesen jelentek meg a kicsi 1 mm – 2 mm egy kézfejen mostmár kb 20-30 db futó szemölcs. Fagyasztásra járok (voltam kétszer) De hát eredmény nem valami szuper. Duofilm vagy mi jól kimarja a kezem; futószemölcsre nem alkalmas. Valaki a kutyatejet ajánlja. Nem tudom. Vérehulló fecsekefüvet se találok. Mi okzza, immun hiály vagy allergia. Furcsa mert herpeszem kb 2 évente jön elő. Nagyon köszönöm.

#121 LrincKatalin hozzászólása: 2010.10.11. 17:42

Szemölcsre jó az EGAVER csepp melyet gyógyszertárban lehet kapni 700 Ft. Aki kipróbálja meggyógyul és nem szenved annyit mint az én 6 éves lányom, akiről elevenen levagdosta a doktornő. Kiújultak a szemölcsök és ekkor találtunk rá az EGAVERre.  Nem farigcsálhatott tovább a kedves doki.

#120 angel hozzászólása: 2010.07.29. 09:16

Piciny koromba,volt 1szemölcs az arcomon,azt mindannyiszor leégették,ugyan vissza bujt.Aztán a nagyim,unszolására.. lofarok szálal megkötték a szemölcsöt,és egészségügyi szeszel kenegeték amig lenem száradt.azota se nöt oda visza többet.  És 32éveskoromba,,lett 2db. szemölcsöm, ahasamon,és a bőrdr. kaparókanálal  kiszedte. Namár most jo pár ével utána,tele lett az egész testem ilyen szemölcsökkel,és amikor bujnak elö,olyan viszketetttségbe szenvedek,h.az örület.  Egy a baj,hogy ezeket nemtom megkötni loszörrel,mert laposak.   Mi a teendő,ha lehet kérném válaszukat. Előre is köszönet

#119 vilerika hozzászólása: 2009.08.02. 14:38

Az Aloe készítményekkel egyszerű a kezelésük, nem irritálják a bőrt, nincs mellékhatásuk.

 

#118 merien35 hozzászólása: 2009.07.31. 19:17

Sziasztok.

7 éves kisfiamon lettek futoszemölcsök, januárban kezdődött, és a bal melle mellett jött ki az első, én azt hittem valami megcsípte, és aztán jöttek a többiek, a duofilmtől kezdve mindent, kiprobáltam, kb 1 hónapja fagyasztásra hordtam és a harmadik alkalommal közölték velem, hogy hétfőn 15 órakkor várnak, kaparással megoldják. Nem vittem vissza a gyereket, elmentem először egy magánpatikába ahol az immunrendszer erősítésére egy svájci készítésű Echinacinát ajánlották, kb 10.000 forintomba került, ezt naponta egyszer adtam a gyermekemnek egy teáskanállal, aztán egy gyógynövény boltba estem be, ahol az eladó ajánlotta nekem a fix- krém-1 krémet , ami 1000 forintba került, mondanom sem kell a fagyasztás után ezek a szemölcsök 20 forintos nagyságúra begyúlladtak, és én ezek után ezzel a fix-krém-1-el  kenegettem óránként, ráis van írva gyulladt szemölcsök kezelésére, két nap múlva a szemölcsök kifokadtak, mint egy pattanás. amit a gyermekem egy fültisztitóval kinyomott, olyan mély volt a gyökere, hogy látszott, hogy még nem az igazi. Ekkor elkezdtem keresni a vérrehulló fecskefüvet, és kiderült, hogy a sógornőm kertje ezzel van tele, és itt az a lényeg, hogy az esti fürdés után egy durvább törölközővel óvatosan lekell kapni a tetejét és ekkor a virág szárát kettétörve bekenjük ezzel a sárga lével éjszakára. Két hét telt el, óránként kentük, nappal a kenőccsel, éjszakára a fecskefűvel, tünetmentes lett a gyermekem. Mindenkinek sok sikert a gyógyuláshoz.

#117 fourmi hozzászólása: 2009.01.28. 17:08

Azt hiszem csubakka kérdezi a futószemölcs kiirtásának titkait.

Van egy nagyon jó készítmény, úgy hívják, hogy EGAVER. Garantáltan hatásos, egy barátom kezéről teljesen kiirtotta a futószemölcsöt.

Tudomásom szerint Patikában kehet kapni, ott biztosan.

fourmi

#116 dudi hozzászólása: 2008.12.16. 21:04

SZIA! KISLÁNYOM KEZEIN ÉVEK ÓTA SZEMÖLCSÖK VANNAK. MÁR NAGYON SOK MINDENT KIPRÓBÁLTUNK ÉS SOK ORVOSNÁL JÁRTUNK. MOST ÍRTAK FEL NEKI EGY KRÉMET AMIT A GYÓGYSZERTÁRBA ÁLLÍTOTTAK ÖSSZE. ANNYI VAN RÁ ÍRVA 15 SZÁMÚ KRÉM. ÉS CSODA TÖRTÉNT. IGAZ MINDEN NAP KÖTÖZNI KELL DE MEGÉRI.

LEÍROM HOGYAN KELL KÖTÖZNIí! CSINÁLSZ EGY ABLAK KÖTÉST A SZEMÖLCS KÖRÉ.HASZNÁLJ LEUKLOPASZT SEBTAPASZT. EZUTÁN EGY GÉZ DARABRA RAKJÁL A KRÉMBŐL TEDD RÁ. VÁGJÁL EGY DARAB NYLONT EZT IS TEDD RÁ ÉS ÍGY RAGASZD LE. EZT MINDEN ESTE ISMÉTELD MEG ÉS HAGYD RAJTA EGÉSZ NAP. EGY HÉTIG NE NYÚLJ HOZZÁ. LÁTNI FOGOD AHOGYAN FEKETEDIK EL UTÁNA ÁZTASD MEG JÓL ÉS KAPARGASD MEG.

ÚGY TUDOM RECEPT NÉLKÜL IS KAPHATÓ DE EZ NEM BIZTOS. REMÉLEM SIKERÜL MEG SZABADULNOD EZZEL A MÓDSZERREL A SZEMÖLCSÖKTŐL.

#115 Dr_Kohan_Jozsef hozzászólása: 2008.08.20. 09:01

Ezen a néven két vírusos betegséget is emlegetnek. Az egyik a verruca plana juvenile fiatal embereken, gyakrabban nőkön jelentkező, apró, összefolyó, bőrszínű vagy kicsit barnás, lapos, kerekded növedékekből áll. Fertőző betegség, de az egyén immunitásától nagyban függ, mennyire kapja el, és mennyire terjed rajta. Leginkább arcon, homlokon, állon, kézfejen jelentkezik. Megoldása lehetséges kémiai sebészeti módszerekkel (cink-klorid, ezüst-nitrát, különféle savak), de a fájdalom mellett nem túl hatékonyan. A kauteres vagy lézeres leégetés a legkorrektebb, leggyorsabb, de szintén fájdalmas terápiája. Az ecsetelők közül egyedül a Verrumal és a Condyline mondható jónak, de a népi szerek közül a vérehulló fecskefű, régebben a kőrisbogár kivonat (ezt szerelmi bájitalokba is keverték régen, ma nem kapható hivatalosan) valóban hatásos szokott lenni. Néha az is segít, ha a bőrt szárítjuk pl. pasztával (cink, lassar) vagy fertőtlenítő, hámosító kenőcsöt, ecsetelőt használ a beteg (Sudocrem, Tanno Hermal).

 

Keverik a kozmetikusok a másik vírusos szemölccsel, a fibroma pendulummal is. Ezek a hajlatokban gyakoriak, de szemhéjon vagy akár a törzsön is előfordulhatnak serdülő kortól lógó, nyeles bőrlebenyek formájában. Régen ezeket lekötötték lószőrrel, cérnával. Hosszú, fájdalmas haldoklás után a növedékek elhalnak és leesnek. Ettől kíméletesebb a kauteres (esetleg lézeres) leégetés, melynek sebe az előző verrucák eltávolításának megfelelően néhány nap, egy hét alatt általában nyom nélkül leesik, gyógyul.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Kohán József
bőrgyógyász-kozmetológus-bőrsebész

#114 jendre hozzászólása: 2008.07.07. 14:28

A vérehulló fecskefű gyermekkoromban nekem is bevált, amikor a kezemen volt szemölcs.

#112 SZIVARVANY hozzászólása: 2008.06.19. 05:11

Megelégedett fogyasztók szerint az aloe ivólé belülről és a zselé külső használata eredményes a futószemölcs eltávolítására.Bizonyára immunhiányod van,az aloe erre a leg tökéletesebb.Ezenkívül amit még tud:vírus-,gomba-,és csíraölő hatása van.JAVULÁST NEKED!

#111 klmerika hozzászólása: 2008.06.17. 06:31

Sziasztok! Kedves Csubakka!

Kéz és lábápolóként dolgozom, gyakran találkozom szemölcsökkel. Minden esetben vírusos eredetű, vérzés útján terjed tovább. Vérehulló fecskefű tinktúrát keress drogériákban illetve patikákban, ezzel érdemes ecsetelgetni vagy szakemberrel lápisszal kezeltetni. Ezüst nitrát 10%-os oldatát is be tudod szerezni, ezzel kell kezelni. Kémiai égést indít el, ezáltal szárít…..  Most jut eszembe, hogy ez neked kézen van( a kezelt terület megfeketedik) ez kézen lehet, hogy nem a legideálisabb!

Wartner fagyasztó sprayt reklámoznak még a patikák, ezzel is próbálkozhatsz.

Minden esetre, ha ezek nem segítenek, fordulj ismételten szakemberhez!

Üdv: Erika

#110 vilerika hozzászólása: 2008.06.16. 21:18

Az aloe növény gélje kiválóan alkalmas a szemölcsök eltávolítására.Személyes        tapasztalataink azt mutatják, hogy rövid idő alatt tartós eredmény érhető el. Nem okoz bőrpírt, gyulladást.

#109 napos hozzászólása: 2008.06.12. 14:23

Szia,

A vérehulló fecskefűről azt mondják, hogy hatásos. Gyógynövényboltokban biztosan lehet kapni valamilyen formában. A másik amit egy barátnőm mesélt: a kézfejein jelentek meg újra és újra a szemölcsök, ő is többször volt fagyasztáson, de mindig visszanőttek. Aztán valaki ajánlotta neki, hogy ecsetelje Varga hajcseppek nevű oldattal (sok gyógynövény van benne, a fejbőrt táplálja, ezáltal erősíti a hajtöveket… – gyógyszertárakban lehet kapni). Persze a kezén nem a hajtövek erősítése volt a cél, de tény, hogy az ecsetelés hatására eltűntek a szemölcsei, és azóta nem jöttek vissza.

#108 Berci hozzászólása: 2008.06.05. 09:08

Kedves Csubakka,

Amíg nem érkezik orvosi válasz a kérdésre, íme két forrás, amit talán hasznosnak talál. Mindkettő utal arra, hogy a futószemölcsnek más okai is lehetnek, pl. fertőzés.

Az egyik a mimi.hu gyűjteménye, a másik pedig a Magyar Orvosi Kamara cikke.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close