Borderline közösség legfrissebb történetei

Borderline közösséghez csatlakozhat Ön is! Értesítjük a közösségben született új történetekről! Történetek: 293 - Tagok: 391

Csatlakozom a közösséghez!

Az érzéstelen

Téma címkék: Borderline  

 

 

Zuhanok, körülöttem minden sötét, és én csak zuhanok. Nem tudom hol vagyok, sem azt hogy ki vagyok, és én csak zuhanok. Nem érzek semmit, ha éreznék sem tudnám hova tenni, hisz nem tudom hogy ki vagyok és én csak zuhanok.

Látok egy fényt távol a messzi sötétségben, közeledik a fény, vagy én közeledek hozzá? Nem tudom megállapítani. Jobbra szegtem fejem és ahogy közeledett a fény olyan lett mint egy mozivászon és én voltam rajta. Én miközben egy szobában (teszem hozzá elég szép szoba volt, két kanapé, középen egy üvegasztal, festmények a falon) ordítoztam egy lánnyal, vagyis szerintem ordítoztam mert nem hallok semmit. A mozdulataimból tűnik úgy, mintha ordítnák vele. Vajon miért ordítottam vele? Ha jól megnézem a lányt nem csúnya, szép szőke haja van, tenger kék szeme és a bőre símogatóan puhának tűnik.

Hirtelen eltűnt a kép, de nem érdekelt, most inkább csak zuhanok tovább. Valami megint fénylik most a jobb oldalmnál, megint én vagyok legalább is azt hiszem. Kicsi vagyok, körül-belül 8-10 éves lehetek, épp egy biciklin ülök és próbálok tekerni, de nem sikerül. Jön valaki, egy férfi. Az apám lehet, elég magas, megbízható alkat. Megpróbál segíteni, fogja az ülést és én csak tekerek (boldog vagyok).

Ez a kép is eltűnt. Vajon ezek az emlékeim ? Vagy csak az agyam próbál meg víziókat létrehozni? Nem tudom és nem is érdekel, csak zuhanni akarok (ez olyan megnyugtató).

Hmmm.... már megint egy kép. Ezen egy kocsmafélében ülök 6 emberrel és sörözünk ( nem értem hogy ez miért jó, csak ülünk és iszunk, de mégis jól érzem magam).

Ez a kép is eltűnt. Vajon meghaltam és most végignézhetem az egész életemet? Vagy még nem is éltem? Kérdések amik belefúrták magukat a fejembe, de a zuhanás nem állt meg.

Újabb kép. Egy szobában ülök ( valószínűleg abban, ahol azzal a lánnyal veszekedtem) és sírok. Mint egy gyerek, ez vicces. Vajon miért sírok? Már megint egy kérdés. Ez nem tesz jót. Pihenni akarok és zuhanni. Az ahogyan a sötétség lágyan körbefogja testemet olyan megnyugtató.

Még egy kép jön, ezen már vagy 30 éves lehetek és egy kisbabát fogok a kezemben. Vajon az én kisbabám? Fura az a kisbaba, még semmit nem tud a villágról és saját magáról sem, de ahogyan rám mosolyog az olyan mint amikor egy nyári reggelen felkel a nap. Felmelegíti szívemet. Azt a kisbabát még nagyon sok rossz fog ja érni az életben és mégis mosolyog. Nem baj, én itt vagyok a semmiben és zuhanok.

Még egy kép jön ( már vége lehetne, pihenni akarok). Ezen a képen öreg vagyok, szerintem lehetek vagy 60 éves, az utcán sétálok egy sétabottal a kezemben. Büszkének tűnök és erősnek, de miért? Olyan öregen már biztos szenvedtem eleget és fáradt is lehetek de akkor miért tűnök boldognak? Nemértem. Az eddigiek alapján sokat szenvedtem. Élni nem lehet jó. Ez a kép is eltűnt, többet nem akarok látni csak zuhanni akarok, zuhanni és nem foglalkozni a az érzésekkel és magammal.

Mondanom sem kell hogy megint jön egy kép, ez fura, ezen is én vagyok. Most egy kisbaba vagyok lehetek pár hetes. Valaki a kezében tart, valószínűleg az anyám, mosolyog rám és én vissza mosolygok. Van ott még valak, a férfi a biciklis emlékemből vagy is az apám , gondolom én. Örülnek nekem. De miért? Biztos sokat szenvedtek miattam, a felnevelésemmel, de akkor miért örülnek? Biztos jobb lett volna ha meg sem születek.

Hevesen ver a szívem. Mi ez? Egy nyomást érzek a mellkasomban. A zuhanás gyorsul, pont ahogy a szíverésem. Ez a kép is letűnt és rögtön helyette jött egy másik. Ezen már nagyon öreg vagyok körülbelül 80 éves lehetek. Egy ágyon fekszek és hárman állnak az ágy körül. Az egyik a feleségem lehet, azt hiszem hogy ő az a szőke lány akivel vitáztam,(persze már ő is öreg) és a másik kettő valószínűleg a gyerekem. Nagyon szomorúnak tűnnek... Ááá már értem, haldoklom, ahogy látom már beszélni sincs erőm, és most becsuktam a szemem....meghaltam. A többiek az ágy körül mind sírnak. Valami folyik az arcomon, mi ez? Könnyek... sírok.. én sírok. A melkasom még jobban szorít és csak jönnek a könnyek. Beszélni sincs erőm, a hangom is remeg. De miért? Miért sírok? Aztán rájöttem. Tudni akarom milyen ha valaki boldog, vagy szomorú, milyen ha dűhös, vagy amikor fájdalmat érez. Tudni akarom milyen az érintés és szeretni valakit. Meg akarok inni egy sört a barátaimmal, a kezemben akarom tartani a gyerekemet, meg akarom csókolni azt a nőt akit szeretek.

Élni akarok!...De én csak.....zuhanok.

2014.04.21 09:18 | Borcsa

Aludni unalmas játék...

Téma címkék: Borderline , borderline személyiségzavar  

Egy kollégium falai között kutyás plédlike takargat, azt hinné mindenki, de jó dolgom van. Ha már félek lenyelni azokat az antipszichókat, kezdek nem aludni. Tétlenségemben ordítanék az ijedt félelmemben. Reggel nem fogok tudni józanul gondolkodni, igaz ez nem probléma... az a tanárom, aki elvileg megfogta  tapmancsaimat szeretettel, megölelt, a karjaiba húzott, megígérte, sosem fog elhagyni, és most az utóbbi hetekben cseszik válaszolni. A konziban többet látom hátulról mint előlről. Kérdeztem tőle néhány napja, töprengő csibehomályban létezek még neki.. nincstelen válasz, majd megírtam neki, hogy akkor manóhelikopter propellerei utálatot repítenek felém tőle.. Csip csup tavasz pacsiii.

 

Milyen szemelyisegzavarra utalnak az alabbi tunetek?

Téma címkék: Borderline , depresszio , szemelyisegzavar , szorongas  

 

Sziasztok,szeretnek segitseget kerni, hogy merre induljak. Milyen szemelyisegzavarra utalhatnak az alabbi tunetek?Hangulatingadozas, irritabilitas, depresszio, falasi rohamok, idonkenti extrem merteku alkoholfogyasztas, szakitastol valo allando retteges,ilyenkor ongyilkossaggal valo fenyegetozes,disszocialodas a valosagtol, onpusztitasra valo kesztetes. Memoriazavarok. Koncentracios zavarok. Allando retteges, hogy a munkatarsak kibeszelnek, nem szeretnek, valamit terveznek ellenem. Idonkenti ongyilkossagi gondolatok. Hosszutavu eletcel teljes hianya, karriertervek es munkahelyek allando, szeszelyes es otletszeru valtoztatgatasa. Munkahelyi teljesitmeny es munkabiras kituno, intelligens, okos, gyors, megbizhato, de csak rovid tavon. Zero tolerancia fonokseggel, barmifele kotottseggel (pl alberleti szerzodes, telefon szerzodes, bankhitel stb) szemben. Csaladtagokkal pillanatszeru kapcsolatmegszakitas, evekkel kesobb kapcsolat ujrafelvetele. Rendkivul impulziv, robbanekony termeszet, kiallhatatlansag, askalodas, manipulativ hajlamok, hipo es hiperszexualis idoszakok szelsoseges valtakozasa,, szexualis orientacio idoszakos valtoztatasa. Parkapcsolatok kaotikusak, dramaval terheltek. Elszabotalas parkapcsolatok, illetve egy jo munkahely eseten. Konvencionalis eletvitel teljes szivbol valo gyulolete es megvetese, ugyanakkor szabalykoveto, erosen torvenytisztelo magatartas.Vasarlasi kenyszer, fobias felelem konkret dolgoktol, pl pok, zuhanyzo, lift stb. Gyerekkorban evekig tarto sulyos fizikai es psziches bantalmazas. Mi bajom lehet? 33N

2014.04.03 11:38 | stellababuci Hozzászólásai

javasoljatok szakembert

Téma címkék: Borderline  

Hellóka bóka!

Vki igazán lehetne hozzám oly kegyelmes, hogy tudatja velem a terapeutája nevét, számát. vagy akár egy általa ismert és kedvelt szakember elérhetőségét. Inci fincit az agyfasz tudja kerülgetni az embert ,amikor kézről kézre adogatják, és a végén a kiindulási állapotban találja magát, még tán kakaósabban ,mint az elején. Asszem sokszor van az úgy, mintha az erőfeszítéseknek semmi értelmük nem lenne. má megint velem van a baj?  Szóval nagyon kéne vmi empathy full papa mama pótlék. De elvileg, most a legutolsó nénike felvilágosított ,hogy sima pszicológushoz nem járhatok ,nincs jogosultsága a kezelésemre,mert több, mint egyszer álltam pszich kezelés alatt, ha jól értettem ,amit mondott, de nem tudom én a nagyjányok beszédét. Lényeg a lényeg nagyon szeretnék egy szakemert. Klinikai szakpszichológs-ez lenne a legjobb, pszicoterapeuta vagy pszichiáter meg nem is tudom pontosan mi leht még. Nem vok nehéz eset, hacsak nem lódítottak. Igazán szeretném ha írnátok vkit ,mert ez már így nem járja. Köszönöm!

Egyszer volt egy Schwantzmann

Téma címkék: Borderline , Skizofrénia , pavor nocturnus  

Schwantzmannt kicsi korában bántották, anyuka és apuka verte, a bátyja molesztálta, de a pingvinember megbocsátott a szüleinek, miután előjött a bűzös kanálisból, nem úgy Schwantmann, aki a vérest még beteszi, kiveri, csupán nézőpont kérérdése, melyik eset. Bár ami őt illeti, aszexuális, totális; na meg fatális. Nem kevésbé brutális, amikor segítségért kiált álmában, ekkor még nem volt szuperhős, csak egy kétéves forma rémült kiskölyök, aki pavor hadúrral vívta kis éji csatáit a nagypárna takarásában a macira fojt nyálfolt mellett. Úgy mondatik, hányatott sora volt, addig verték, amíg nagykorúságra jutott és skizofrén természetének köszönhetően, netán mégsem, nem mellesleg hírig természetének, Schwantzira rátette mocskos kezét a gyámügy és tébolyodottnak titulálta meg ön- és közveszélyesnek a miskolci bíróság, de ez a szupermanus bosszút ígért az igazságügyis vaksi banyának címzendő, még beleforgatja szemébe a töltőtollat és fejbe veri dorong karjával, amit előtte tőből kitép. Szegénykém kissé amúgy személyiségzavaros, confusion, ha az igazat vesszük és egyetértünk a pszichomókussal, belátjuk, barátunk alig múlott öt még, keresztvíz alá sem szokik még tenni. Schwantzi, aki Isten egy élő példája áll szélben, esőben, nap alatt, mert Scwantzkopf, marha jól tart. Igen, ő áll, duzzad és lélegzik és csontja se törik, mert neki olyan nincsen. Én pedig lepattanok, jó napot!

2014.03.26 22:00 | Schwantzkopf Hozzászólásai

Barátunk, a pszichiáter

Téma címkék: Borderline , paranoid skizofrénia , pavor nocturnus  

Tavasz, ÉN-ek!

A depresszió csoportba már nem is jelentkeztem, nem biztos, hogy sima, az ottanak unalmasak, a bipolár legalább valami, talán az, a dokim se tudja. Nem mintha különösebben foglalkoztatna. A dokim aszongya, szedjem a Coaxilt, mert az olyan fenejó a kognitív machinériáknak, gonodolom, hazudik, hogy eladja, nem mintha szedném. Összeszedtem a gyógyszereket, az Ypsilát is, Frontint meg mindent. A kuka gyomra eméssze. Lefeküdtem a földre, aludtam másfél órat, évek óta álmodtam. Másnap délutánig nem volt semmi, akkor jött újra a meg akarnak ölni érzés meg a fekete az antennákkal. Meg akartam gyilkolni magam, mert hrtelen álltam át. Jöttem rá, hogy a túl sok, mint az elégtelen. Egy haver hívta fiúkámat, aki hozott gyógyszert. Most szeméten élek. Max kéféle  szemetet nyelek le. A másik maradt a Frontin.

Ami a dokit illeti, rossz pszichiáter lennék vagy kedves Mengele bácsi, osztanám a mérget napjában. Most át kell szerkeszteni a dokinak a búcsúlevelet. Amúgy se akartam megválni a némbertől, egyféle anyakép abuzus szaggatta vacak kis lelkemnek. A szuri még marad, bár megint nincs vény, a legutolsót összetapostam, hogy ne tudják beadni. Felére csökkent az Ypsila mennyisége, maradt egy max. dózisú, erre egy haványkát büszke vagyok. Baromi nehéz tabletta nélkül, nulla óra alvás, éberrémálmok. Most is volt egy, az elsőnél, vettem ki, kötelező elbőgni magunkat, olyan pocsék, hát még ha jön utána egy tucat.

A salak legyék Veletek,

e.

2014.03.23 09:56 | schatology Hozzászólásai
< 1 2 3 4 5 Következő
Minden történet

Kapcsolódó cikkek

Borderline

A borderline (Borderline Personality Disorder, a borderline kifejezés magyar jelentése „határeset”, „határvonal” személyiségzavar) főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar, mely főként a neurózisokra és a szociális fóbiára, leggyakrabban a depresszióra, a mániás depresszióra, időnként pszichózisra, valamint ritkán a pszichopátiára emlékeztető tünetek szélsőséges módon változékony megjelenéséből áll. A lakosság 2-3%-át teszi ki így a személyiségzavar típusok között a leggyakoribb személyiségzavar. A borderline temperamentumra jellemző viselkedést leginkább a kiszámíthatatlanság és kaotikusság jellemzi. Ingatag, ugyanakkor változékony jelleg. Mivel a borderline személyiségzavar (BPD) önromboló tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal jár, kezelésének első lépése a válsághelyzet stabilizálása: az önromboló cselekedetek megelőzése vagy enyhítése, és a beteg állapotának javítása helyzeti támogatással. Hosszabb távon pedig sikeresen alkalmazkodó, stabil társas/pszichés működésmód és erősebb stressztűrő képesség elérése a cél.

Borderline tünetei

A borderline személyiségzavarban érintett betegek a neurózis és a pszichózis mezsgyéjén egyensúlyoznak. Jellemző rájuk az instabil érzelmi élet, a szokatlan és nem helyénvaló hangulati és viselkedési megnyilvánulások. Életük általában kaotikus és feszültségekkel teli, párkapcsolataik rendezetlenek, énképük ingatag.

Borderline kezelése, gyógyítása

A szélsőséges hangulati ingadozások,szorongás, agresszív, öngyilkossági megnyilvánulások, esetleges pszichotikus tünetek gyógyszeresen is kezelendőek, de mindig tekintettel kell lenni arra, hogy az egyén könnyen és gyorsan gyógyszerfüggővé válhat. Hosszú távon a stabil, jól képzett pszichoterapeuta által vezetett pszichoterápiás kezelés lehet hatékony, mely jó esetben éveken át tart. Itt a személyiség újrastuktúrálása a cél, ahol az egyén végre megtapasztalhat egy stabil, bizalomteli kapcsolatot, ahol szélsőséges viselkedésére sem megtorlás a válasz. A támogató csoportterápia is hatékony lehet.

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum