Borderline közösség legfrissebb történetei

Borderline közösséghez csatlakozhat Ön is! Értesítjük a közösségben született új történetekről! Történetek: 292 - Tagok: 390

Csatlakozom a közösséghez!

Aludni unalmas játék...

Téma címkék: Borderline , borderline személyiségzavar  

Egy kollégium falai között kutyás plédlike takargat, azt hinné mindenki, de jó dolgom van. Ha már félek lenyelni azokat az antipszichókat, kezdek nem aludni. Tétlenségemben ordítanék az ijedt félelmemben. Reggel nem fogok tudni józanul gondolkodni, igaz ez nem probléma... az a tanárom, aki elvileg megfogta  tapmancsaimat szeretettel, megölelt, a karjaiba húzott, megígérte, sosem fog elhagyni, és most az utóbbi hetekben cseszik válaszolni. A konziban többet látom hátulról mint előlről. Kérdeztem tőle néhány napja, töprengő csibehomályban létezek még neki.. nincstelen válasz, majd megírtam neki, hogy akkor manóhelikopter propellerei utálatot repítenek felém tőle.. Csip csup tavasz pacsiii.

 

Milyen szemelyisegzavarra utalnak az alabbi tunetek?

Téma címkék: Borderline , depresszio , szemelyisegzavar , szorongas  

 

Sziasztok,szeretnek segitseget kerni, hogy merre induljak. Milyen szemelyisegzavarra utalhatnak az alabbi tunetek?Hangulatingadozas, irritabilitas, depresszio, falasi rohamok, idonkenti extrem merteku alkoholfogyasztas, szakitastol valo allando retteges,ilyenkor ongyilkossaggal valo fenyegetozes,disszocialodas a valosagtol, onpusztitasra valo kesztetes. Memoriazavarok. Koncentracios zavarok. Allando retteges, hogy a munkatarsak kibeszelnek, nem szeretnek, valamit terveznek ellenem. Idonkenti ongyilkossagi gondolatok. Hosszutavu eletcel teljes hianya, karriertervek es munkahelyek allando, szeszelyes es otletszeru valtoztatgatasa. Munkahelyi teljesitmeny es munkabiras kituno, intelligens, okos, gyors, megbizhato, de csak rovid tavon. Zero tolerancia fonokseggel, barmifele kotottseggel (pl alberleti szerzodes, telefon szerzodes, bankhitel stb) szemben. Csaladtagokkal pillanatszeru kapcsolatmegszakitas, evekkel kesobb kapcsolat ujrafelvetele. Rendkivul impulziv, robbanekony termeszet, kiallhatatlansag, askalodas, manipulativ hajlamok, hipo es hiperszexualis idoszakok szelsoseges valtakozasa,, szexualis orientacio idoszakos valtoztatasa. Parkapcsolatok kaotikusak, dramaval terheltek. Elszabotalas parkapcsolatok, illetve egy jo munkahely eseten. Konvencionalis eletvitel teljes szivbol valo gyulolete es megvetese, ugyanakkor szabalykoveto, erosen torvenytisztelo magatartas.Vasarlasi kenyszer, fobias felelem konkret dolgoktol, pl pok, zuhanyzo, lift stb. Gyerekkorban evekig tarto sulyos fizikai es psziches bantalmazas. Mi bajom lehet? 33N

2014.04.03 11:38 | stellababuci Hozzászólásai

javasoljatok szakembert

Téma címkék: Borderline  

Hellóka bóka!

Vki igazán lehetne hozzám oly kegyelmes, hogy tudatja velem a terapeutája nevét, számát. vagy akár egy általa ismert és kedvelt szakember elérhetőségét. Inci fincit az agyfasz tudja kerülgetni az embert ,amikor kézről kézre adogatják, és a végén a kiindulási állapotban találja magát, még tán kakaósabban ,mint az elején. Asszem sokszor van az úgy, mintha az erőfeszítéseknek semmi értelmük nem lenne. má megint velem van a baj?  Szóval nagyon kéne vmi empathy full papa mama pótlék. De elvileg, most a legutolsó nénike felvilágosított ,hogy sima pszicológushoz nem járhatok ,nincs jogosultsága a kezelésemre,mert több, mint egyszer álltam pszich kezelés alatt, ha jól értettem ,amit mondott, de nem tudom én a nagyjányok beszédét. Lényeg a lényeg nagyon szeretnék egy szakemert. Klinikai szakpszichológs-ez lenne a legjobb, pszicoterapeuta vagy pszichiáter meg nem is tudom pontosan mi leht még. Nem vok nehéz eset, hacsak nem lódítottak. Igazán szeretném ha írnátok vkit ,mert ez már így nem járja. Köszönöm!

Egyszer volt egy Schwantzmann

Téma címkék: Borderline , Skizofrénia , pavor nocturnus  

Schwantzmannt kicsi korában bántották, anyuka és apuka verte, a bátyja molesztálta, de a pingvinember megbocsátott a szüleinek, miután előjött a bűzös kanálisból, nem úgy Schwantmann, aki a vérest még beteszi, kiveri, csupán nézőpont kérérdése, melyik eset. Bár ami őt illeti, aszexuális, totális; na meg fatális. Nem kevésbé brutális, amikor segítségért kiált álmában, ekkor még nem volt szuperhős, csak egy kétéves forma rémült kiskölyök, aki pavor hadúrral vívta kis éji csatáit a nagypárna takarásában a macira fojt nyálfolt mellett. Úgy mondatik, hányatott sora volt, addig verték, amíg nagykorúságra jutott és skizofrén természetének köszönhetően, netán mégsem, nem mellesleg hírig természetének, Schwantzira rátette mocskos kezét a gyámügy és tébolyodottnak titulálta meg ön- és közveszélyesnek a miskolci bíróság, de ez a szupermanus bosszút ígért az igazságügyis vaksi banyának címzendő, még beleforgatja szemébe a töltőtollat és fejbe veri dorong karjával, amit előtte tőből kitép. Szegénykém kissé amúgy személyiségzavaros, confusion, ha az igazat vesszük és egyetértünk a pszichomókussal, belátjuk, barátunk alig múlott öt még, keresztvíz alá sem szokik még tenni. Schwantzi, aki Isten egy élő példája áll szélben, esőben, nap alatt, mert Scwantzkopf, marha jól tart. Igen, ő áll, duzzad és lélegzik és csontja se törik, mert neki olyan nincsen. Én pedig lepattanok, jó napot!

2014.03.26 22:00 | Schwantzkopf Hozzászólásai

Barátunk, a pszichiáter

Téma címkék: Borderline , paranoid skizofrénia , pavor nocturnus  

Tavasz, ÉN-ek!

A depresszió csoportba már nem is jelentkeztem, nem biztos, hogy sima, az ottanak unalmasak, a bipolár legalább valami, talán az, a dokim se tudja. Nem mintha különösebben foglalkoztatna. A dokim aszongya, szedjem a Coaxilt, mert az olyan fenejó a kognitív machinériáknak, gonodolom, hazudik, hogy eladja, nem mintha szedném. Összeszedtem a gyógyszereket, az Ypsilát is, Frontint meg mindent. A kuka gyomra eméssze. Lefeküdtem a földre, aludtam másfél órat, évek óta álmodtam. Másnap délutánig nem volt semmi, akkor jött újra a meg akarnak ölni érzés meg a fekete az antennákkal. Meg akartam gyilkolni magam, mert hrtelen álltam át. Jöttem rá, hogy a túl sok, mint az elégtelen. Egy haver hívta fiúkámat, aki hozott gyógyszert. Most szeméten élek. Max kéféle  szemetet nyelek le. A másik maradt a Frontin.

Ami a dokit illeti, rossz pszichiáter lennék vagy kedves Mengele bácsi, osztanám a mérget napjában. Most át kell szerkeszteni a dokinak a búcsúlevelet. Amúgy se akartam megválni a némbertől, egyféle anyakép abuzus szaggatta vacak kis lelkemnek. A szuri még marad, bár megint nincs vény, a legutolsót összetapostam, hogy ne tudják beadni. Felére csökkent az Ypsila mennyisége, maradt egy max. dózisú, erre egy haványkát büszke vagyok. Baromi nehéz tabletta nélkül, nulla óra alvás, éberrémálmok. Most is volt egy, az elsőnél, vettem ki, kötelező elbőgni magunkat, olyan pocsék, hát még ha jön utána egy tucat.

A salak legyék Veletek,

e.

2014.03.23 09:56 | schatology Hozzászólásai

Az első tavaszi 18-as

Téma címkék: Borderline  

Hiába írom le neked mennyire kívánlak, már nem izgatsz fel. Helytelen távolság: véget ért az út, és a messzeségben létezel. De ha akarod, belém hatolok. Elúsztatom a felhőket és felnyúlok a napsugár útján.

Eldobtad a lehetőséget és a kalandokat. Ha a kezedre nézek, látom ökölbe szorult. Melyik út vezet a kitárulkozáshoz?

A hegyen bezárva időzől, munka alatt és felett, üres folyosókon teszed a dolgod. A kertedben tombol a tavasz. A meztelen, igazi tavasz. Vajon vágyod a tavaszt?Akarod őt? Mert visszafordíthatatlan... mint ahogy én is az vagyok, amit érzek. A falaknak feszülve simogatom magam. Álomszűk. Amíg meg nem ismertél fizikailag. Szóvihar eleven most. Jól esik az érzés a hűvös levegőben. Te + Én: amit a fényben úszó faágak rostjai karcoltak a jelenbe és az emlékezetbe. Hajnalban véget érsz. Újra leülsz a jegyzeteid mellé, és csapkodod a magánéletbe, intimitásba vezető ajtókat. Kitaposod az ösvényt, de mégsem érted őket meg. Sikító nyugtatók.Valaki nemcsak a szavaidra vágyik. Gyere vissza hozzám! Itt szél, és hópelyhek áramlanak be a takarószobába. Mikor visszaéltél velem, akkor éltem igazán. Azóta csak a folt maradt a karomon, a combomon és a lábam között.

< 1 2 3 4 5 Következő
Minden történet

Kapcsolódó cikkek

Borderline

A borderline (Borderline Personality Disorder, a borderline kifejezés magyar jelentése „határeset”, „határvonal” személyiségzavar) főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar, mely főként a neurózisokra és a szociális fóbiára, leggyakrabban a depresszióra, a mániás depresszióra, időnként pszichózisra, valamint ritkán a pszichopátiára emlékeztető tünetek szélsőséges módon változékony megjelenéséből áll. A lakosság 2-3%-át teszi ki így a személyiségzavar típusok között a leggyakoribb személyiségzavar. A borderline temperamentumra jellemző viselkedést leginkább a kiszámíthatatlanság és kaotikusság jellemzi. Ingatag, ugyanakkor változékony jelleg. Mivel a borderline személyiségzavar (BPD) önromboló tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal jár, kezelésének első lépése a válsághelyzet stabilizálása: az önromboló cselekedetek megelőzése vagy enyhítése, és a beteg állapotának javítása helyzeti támogatással. Hosszabb távon pedig sikeresen alkalmazkodó, stabil társas/pszichés működésmód és erősebb stressztűrő képesség elérése a cél.

Borderline tünetei

A borderline személyiségzavarban érintett betegek a neurózis és a pszichózis mezsgyéjén egyensúlyoznak. Jellemző rájuk az instabil érzelmi élet, a szokatlan és nem helyénvaló hangulati és viselkedési megnyilvánulások. Életük általában kaotikus és feszültségekkel teli, párkapcsolataik rendezetlenek, énképük ingatag.

Borderline kezelése, gyógyítása

A szélsőséges hangulati ingadozások,szorongás, agresszív, öngyilkossági megnyilvánulások, esetleges pszichotikus tünetek gyógyszeresen is kezelendőek, de mindig tekintettel kell lenni arra, hogy az egyén könnyen és gyorsan gyógyszerfüggővé válhat. Hosszú távon a stabil, jól képzett pszichoterapeuta által vezetett pszichoterápiás kezelés lehet hatékony, mely jó esetben éveken át tart. Itt a személyiség újrastuktúrálása a cél, ahol az egyén végre megtapasztalhat egy stabil, bizalomteli kapcsolatot, ahol szélsőséges viselkedésére sem megtorlás a válasz. A támogató csoportterápia is hatékony lehet.

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum