Borderline- jól vagyok

Téma címkék:
2020.12.11. 12:15

Sziasztok! Régen, jó 5-6 évvel ezelőtt aktív tagja voltam az itteni közösségnek. Durván öncsonkító voltam, szétvagdostam magam, gyógyszereztem stb. Számtalan itteni történetet olvastam, többet én magam szereztem. Aztán egyszer töröltem magam innen. Sőt, igazából hátat fordítottam magának a diagnózisomnak….. s kinyílt a világ! Van egy immár 4 éve működő, minden érzelmi s fizikai igényemet kielégítő házasságom egy csodálatos Férfi oldalán. Jó munkám van, még szakmát szereztem. Megélem önmagamat, nem csonkítom már a testem, hanem szeretem, elfogadtam a szépségemet, a milyenségemet. Úgy érzem megnyugodtam. Persze a borderline időről-időre próbál visszanyomni. Főleg érzelmi hangulatban s késztetésekben. De uralom s kezelem, nem csak magam miatt, hanem nem akarok fájdalmat okozni azoknak, akik szeretnek.

Minden borderline társamat buzdítom arra, hogy ne ragadjanak bele a betegségükbe. Elveszi az életünket, fiatalságunkat, mindent. Vágyjuk az érzelmeket, a szeretet, de pont ez akadályozza meg, hogy megkapjuk. Mindenkinek sikerülhet, ha nekem sikerült. :)

Holdsugar
#29498 Holdsugar hozzászólása: 2021.01.09. 21:57

Szia!

Mitől javult az állapotod? A párkapcsolattól? Jártál terápiára vagy szedtél gyógyszert?

Nekem komplexebb a betegségem. Érzelmileg labilis (borderline) személyiségzavar mellett skizoaffektív zavarom (skizós és bipolos tünetek mixe) is van, emellett enyhe szoc. fób. és teljesítményszorongás.

Skizós tüneteim nagyon régóta elhalványultak, erre gyógyszer sem kell. Az utóbbi években a bipolaris fázisok viszont egyre erősebben jelentkeztek. Gyógyszer nélkül hosszú kevert és depressziós fázisokat rövid hipomán epizódok váltották.. Bipol. kevertre beállított kis adag gyszereket szedek, jól hat és alig van mellékhatása.

Régebben én is falcoltam, vállam csupa heg. Már régóta nem érzek erre késztetést. Nekem a borderline zavar nem sok gondot okozott, a kevert és depressziós fázisok viszont nagyon megviseltek. Munkavégzést is nagyon megnehezítette, de tudtam dolgozni még kezeletlenül is. Sokáig másodállásom is volt. Tanulni is tudtam, fősulis diploma mellett 3 OKJ-s bizim is van. Munkám is képzettségemnek megfelelő.

Járok egyéni terápiára, relaxálok, meditálok és nemrég kezdtem NA gyűlésen részt venni. Gyógyszer sokat segít, bipol tünetekre erősen javasolt szedni legalább epizódoknál, ezt nem lehet sem terápiával, sem életmód vagy élethelyzet változtatással kezelni. A szorongásra viszont inkább nem gyógyszeres kezelés javasolt.

Holdsugar
#29499 Holdsugar hozzászólása: 2021.01.09. 22:00

Örömmel olvasom, hogy jól vagy és remélem lesznek még hozzászólások. Mindig nagyon értékelem, ha vki felépülésről ír.
Rosszabb állapotban lévők hozásszólását is szívesen olvasom, szerintem nekik is segítség lehet olyanok írását, tapasztalatát olvasni, akik jobban vannak.

EN-ek
#29463 EN-ek hozzászólása: 2020.12.13. 20:56

mára LIG vár OM… :(

háta kkor garatul állok! NINCS is yobb, minta (hijú ábrándokat kergető) naív-optimizmus! :P
Am 1 yó kiss massage nekem IS marhajól lesne, naponta többször! monnyuk 5x… (Y) (RÁment eza ordenáré qrva SOKK ideg a nyakára, vállára, s a háta tájára!!) :(

volt 1 másik mh. csajja 100 éve, azis végzett vmi svédmasszázs gyorstalpaLÓt (is) – asse vitte semmire… a zóta is otthon tesped BEgubódzva mint 1 katatoniás réti csiga! ;) – - -
Na és h tecc a ujj csajjom?? tökk zukker ÉS mijen igaza is VAN! (1. BEirásom linkjén les7tő mekk) :D

#29462 Nebantsvirag88 hozzászólása: 2020.12.13. 19:18

Ne izgulj, lesz még pozitív motiváló posztom,szval ne kapj majd a szívedhez.

#29461 Nebantsvirag88 hozzászólása: 2020.12.13. 19:17

A kommentjeim fele elveszik: főállásom egy magán egészségügyi centrumban van, mivel a pandémia miatt kevesebb a masszázs.

#29460 Nebantsvirag88 hozzászólása: 2020.12.13. 19:16

Nem hiszek a karmában. :D Nem, nincs gyerek s egyáltalán nem is szeretnénk. Elvégeztem a masszőr sulit, lett saját vállalkozásom amivel Ausztriában s Magyarországon is dolgozom.

#29456 Nebantsvirag88 hozzászólása: 2020.12.12. 21:49

Egyébként ha ennyire nem érdekel, akkor ne reagálj rá többet, s nem zavarja meg a világodat. :D

EN-ek
#29458 EN-ek hozzászólása: 2020.12.13. 18:01

…valamint nincs rosszabb 1 FELESELŐ bodrinál! (SE) :P

Tod mit? rosseb 1e… HA má újfent idetoltad a képed (éwek múlva, YÓ bodri-szokás szerint) akkor mosmá meséjj: mijen YÓ meLÓt/szakmát szereztél unalmadba? Rémem azé annyi e-szed volt, h pl. puját azé N csináltattál magadnak?! (NŐsülés szimplán a szabaccság HALÁLa, a LEköjkedzés viszont TOTÁLIS AGYHALÁL, és karmikuss katasztrófa!!!)

ABBA sajn tök idazad van: hátat KELL fordítani ennek a egész hányadék szemétdombnak, keresni 1 NORMÁLIS országot – s láss csodát, minden baja úgysólván 1csapásra Lmúlik a mbernek!! (Y) :) :(

EN-ek
#29453 EN-ek hozzászólása: 2020.12.12. 15:21

Akk őrüjj és csóváld ami nincs! :P
Most komojan… szted érdekel itt bárkit IS, h TE h v, v h +-e v még 1általán?? ;)
1 nagy LF! pl. engem specziel AZ érdekel, h ÉN yól legyek! ugyanúgy a többi, agyilag hallott IS yól Lvana maga tyúkszaros kis bajaival (év10ek óta) n is foglalkozik semmi mással…

1ébként sincs ROSSZABB 1 hencegő bodrinál! :D :P – - -
Am a véleményem… >>

#29455 Nebantsvirag88 hozzászólása: 2020.12.12. 21:45

Rád is emlékszem ám! Annak hencegés, aki irigyli, mindenki másnak pozitív motiváció.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close