Allergia leírása

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra (allergének, pl. pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, állati mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek, stb.), melyek normális körülmények között semmilyen vagy enyhe választ váltanak ki a szervezetből.

Allergia tünetei

A tünetek változóak, nagyban függnek az érintett szervtől. A levegő által terjedő antigének a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák. Ha az allergén az emésztőrendszerbe kerül, hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés jelentkezhet. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy az urticaria bőrpírrel, duzzadással járnak.

Allergia kezelése

Kezelésében kulcsszerepet játszik a megelőzés (allergének elkerülését). Felmerül még a hiposzenszitivitásos immunterápia, számos antiallergiás gyógyszer, melyek a különböző kémiai mediátorok blokkolása révén hatnak (antihisztaminikumok, hidrokortizon, kortizon, dexamethason, epinefrin, szalbutamol, immunszupresszánsok).

Istennel harmóniában a betegségek között: allergiák és az asztma

2009.03.20. 15:33
Téma címkék:
Szeretném megköszönni, hogy olvassa a történetemet. Nem fogja megbánni csak pár percet kérek az életéből. Jó most foglaljon helyet ! Kényelmesen ül? Akkor 1 2 3 és kezdünk! Vers- ...
Teljes történet »

Diabetes-coeliakia-laktóz- és tojásérzékenység.

2008.05.31. 08:09
Az én történetem az ételallergiáról szól. 1980-ban egy várható műtét előkészítésekén, családi terheltség okán (3. generáció vagyok a diabetesben, azóta már 2 unokatestvérem is cukros, az öcsém ...
Teljes történet »
1 2 3

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close