Diabetes-coeliakia-laktóz- és tojásérzékenység.

2008.05.31. 08:09

Az én történetem az ételallergiáról szól. 1980-ban egy várható műtét előkészítésekén, családi terheltség okán (3. generáció vagyok a diabetesben, azóta már 2 unokatestvérem is cukros, az öcsém viszont nem)- terheléses cukor vizsgálatot végeztek,ekkor kiderült a látens cukor. A műtét akkor elmaradt. Már akkor is erősen túlsúlyos voltam, 10 kg-ot leadtam, és vadul diétáztam, igy 1991-ig nem volt újabb cukor-esemény (havi ellenőrzés mellett.) Egész életemben rengeteget küzdöttem az emésztésemmel, főként székrekedéssel, különféle hashajtókkal, napi 1 órás sétával. Gyerekkorom óta ismert volt előttem a tojás, őszibarack, narancs allergiám, gyakran volt nyombélfekélyem, állandó gyomorsav túltengés – de ez már része volt az életemnek.

 

1991-ben lett végülis az a műtét(méh és petefészkek eltávolítása) ,  ami 80-ban egy laparoszkopiás vizsgálat után elmaradt. A műtétet követő évtizedben előre haladt a diabetes (gyógyszerek), pajzsmirigy alulműködés és szinte állandó hólyaghurut, 1990-es évek második felétől  hasmenés és székrekedés szabálytalan váltakozása, puffadás, nagyon sok emésztési probléma volt jellemző. Sokszor voltam kórházban.gyakorlatilag minden eredmény nélkül. 2000-ben orvos-és kórház-váltás következett, panaszaim nem javultak. 2003-ban átálltunk inzulinra, ezzel egyidőben (néhány igen kinos, kórházban történő „eset” után) kiderült a coeliákia. Azóta a laktózérzékenység is kiderült, tapasztalati alapon. A legszigorubb diéta mellett is bőven maradtak emésztési panaszok, főként hasmenés (amit idén, 2008 tavaszától egy valószínűsithető virusos hamenés is gazdagított) számtalan nyirokér-rendszeri bajom is lett (kezelték mindenféle „pressurával”) kféle bőrbajok, 2007 nyarától karomon és combomon  viszkető kiütés, amit hónapokig a Salazopirin hatásának, majd pszoriázisnak diagnosztizáltak, utána Lichen ruben planus-nak, (még ez volt a legjobb, mert  kezelés hatására negyedére csökkent.) A dermatitis herpetiformis Duhring diagnózis a cukor-szakorvosomban merült fel, nem a bőrgyógyászban. 50 évi dohányzás után 2003-ban leszoktam (néhány tapasz segítségével, lényegében anyagi okoból:a nyugdíjam nem bírta); bélbolyhaim rendbejöttek, az inzulin elősegítette a szénhidrát-emésztést, na szóval 25 kg-ot felszedtem (némi TSH eltérés is benne van). Ennek következtében (vajon?) olyan csipő-forgó fájdalmaim vannak, hogy alig birok járni.(orvosi terápia: fogyjak le…..majd akkor nem fog fájni. De hogyan?) 1997 óta depresszióval is kezelnek (állítólag az is hízlal).

 

A legszigorúbb diéta mellett is vannak bél panaszaim, főként hasmenés. Hogy mitől? Mindig kíderül valamiről.

2005-ben megműtötték az aranyeremet és találtak egy repedést, (fissurát), azt is rendbehozták, azóta legalább hólyaghurutom nincs. Most jelent meg egy könyv Juhász Márk szerkesztésében a coeliákiáról, megvettem 4 orvosom számára, hátha ennek alapján „meg tudnak gyógyítani”, vagy legalább csökkenteni tudják a tüneteket és javítani a közérzetemet. De jó is lenne!

 

Addig is nagyon jó lenne, ha jobban lehetne ismerni a több allergiára vonatkozó étel adatokat.Alisztérzékeny oldala a netnek nagyon sokat segjt

#107 Kiska hozzászólása: 2008.11.15. 22:40

Kedves Sebestyén. A cukorbajból, ha valóban, orvosilagés laborvizsgálatokkal megállapitva  diabetes mellitus, akkor abból kigyógyulni NEM LEHET!!Nem tudom, mi az a zeppelés,,az általad említett könyvet nem olvastam, de ne áltassuk magunkat :lehet nagyon jól karbantartani a cukorbajt, lehet bizonyos megelőző próbálkozásokat tenni (nagyon sok mozgás,nagyon okosan tartott diéta, – cukor és állati zsir mentes – állando labor ellenőrzés, főként a koleszterin és még inkább a triglicerid szint ellenőrzése és szükség esetén gyógyszeres kezelése), ezek hosszú ideig sikeresek is lehetnek.De pl egy inzulinra szoruló cukorbeteg sosem fog “meggyógyulni” A cukorbetegség nem “fáj” sem a vese, sem más, csak a következmények, azok is csak akkor, ha nem kezelik. Egy jól beállított inzulinos diabetessel, a ma már igen “felhasználóbarát” “pen”-nel,110 évig élhetsz, nyugodtan, kellemesen, de “kigyógyulni” nem fogsz!  Remélem, csak képzeled, hogy cukorbeteg lennél. Üdv Kiska

#106 sebestyen89 hozzászólása: 2008.11.05. 12:55

A cukorbetegség ma már népbetegségnek számít. Nekem is voltak cukorbetegségre utaló tüneteim, fokozott folyadékigény, szájszárazság,  már a vesém is fájt időnként. Éjjelente fölkeltem… Laktovegetáriánus vagyok, több, mint 20 éve, és tudom, hogy ha több zöldséget ennék, főleg nyersen, nem lennék cukorbeteg. Belegondoltam, hogy milyen következménye lehet, ha nem teszek semmit. Egy közeli ismerősömnek amputálták a lábát a gyógyíthatatlan fekélyek miatt. A szomszéd bácsi is cukorbetegségben halt meg. Elkezdtem keresni a megoldást, hogy ne kelljen súlyos következményekkel szembenéznem. Idén nyáron olvastam Hulda Clark Meggyógyulhatsz című könyvét, amiben részletes leírás van arról, hogyan gyógyulhat ki az ember teljesen ebből a súlyos betegségből. Azonnal elkezdtem alkalmazni, amit tudtam. Két hónapja naponta zeppelek. A fájdalmak szinte varázsütésre megszűntek. Elmúlt a szájszárazság, a fokozott folyadékigény. A vesém se fáj. Következő lépésként az egyetlen még megmaradt amalgám tömést fogom kiveteteni, utána elkezdhetem a fémek kivezetésést a szervezetből. Teljesen egészséges leszek, hiszek benne.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close