Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület egyesület / alapítvány

Téma címkék:
varoszoba2 2012.09.17. 09:02
torokszentmiklosi_cukoregy_logoreszlet150

Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület 2002 május 16-án alakult át közhasznú szervezetté, és ez alkalommal került bíróságon bejegyzésre.  Jelenleg 70 fővel működünk. Célunk a betegség időbeni felismerése, kezelése, szövődmények kialakulásának késleltetése, a szűrő vizsgálatokra tagság megnyerése, táplálkozási szokások megváltoztatása, a diéta és a mozgás jelentőségének tudatosítása.

Minden hónap 3. hétfőjén találkozunk foglalkozásokon. Igyekezünk szakorvosokat megnyerni az előadások megtartására. Általában 40-50 fő megjelenésével számolunk, akiknél bebizonyosodott, rendszeres résztvevők és cukorbetegség okozta károsodás nem volt eddig megállapítható esetükben.
Rendszeresen évente 40 fővel a megyei korházba szemészesti szűrésen veszünk részt. Legnagyobb eredményt az elmúlt évben értünk el, olyan sorstársat tudtunk magunkkal vinni, akinek retina leválása volt és azonnali műtéttel sikerült a szemét megmenteni.

Országos, megyei, kistérségi találkozókat szervezünk és szerveztünk. Igyekezünk megszerzett tudásunkat másoknak átadni, és új ismeretekkel gyarapítani. Prevenció a legfontosabb céljaink egyike. Felhívni a figyelmet az alattomos betegség okozta szövődmények minél előbbi felismerésére, kivésésére, késleltetésére.
Országos és határon túli kapcsolataink vannak olyan szervezetekkel, akik hasonló célokért dolgoznak, mint mi. Kicserélve tapasztalatainkat óriási eredményeket érünk el, hisz mindenki másként éli meg  a betegségét és annak kezelését. Sokszor az egymástól kapott ismeretanyagoknak nagy jelentősége van a mindennapok elviselésében.
Rendszeresen szervezünk oktató táborokat, ahol a betegek éjjel – nappal együtt vannak, és meg tudják beszélni egymással ki, hogyan old meg egy jelentkező problémát, milyen kezelési módokat alkalmaz.
Résztvevői vagyunk városi főzőversenyeknek, ahová eljuttatjuk az általunk fogyasztható termékeket.
Célunk nem a versenyen való jó szereplés, bár az sem utolsó, hanem az együttlét. 40-50 fővel együtt vagyunk, együtt ebédelünk és ez a nap mindenkinek más volt, gondokat felejtő.
Az országos cukorbeteg rendezvényeket rendszeresen látogatjuk. Minden vetélkedőn, felhíváson részt veszünk, az első, második helyezést rendszeresen elhozzuk.
Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani az Önkormányzattal, Kistérségi Társulással és a városban működő civil szervezetekkel, akik hasonló célért tevékenykednek, mint a mi egyesületünk.

Hisszük és valljuk, hogy „Együtt erősebbek vagyunk!”CukorbetegEgyesületlogó

Szervezet elnöke: Buzás Sándorné /Jusztina/

Elérhetőségeink
tel: 06303739499 fax: 0656333124
email: tmiklosi.diab@invitel.hu
honlap: www.tszmiklosidiab.comIngyenes diabétesz szűrővizsgálat Debrecenben!

2012.11.14. 11:42
varoszoba
varoszoba2

Diabetes szűrővizsgálatot tartanak 2012. november 17-én, szombaton 8-12 óra között a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Endokrin szakrendelőjében. A szűrővizsgálatra 2012. november 14-én és ...

Teljes cikk »

November 14. a diabétesz világnapja!

10:31
varoszoba
varoszoba2

1 500 000 cukorbeteg, 100 000 cukorbeteg lábszárfekély, évi 4000 amputáció – hozzávetőlegesen ezek a számok jellemzik jelenleg hazánkat. A cukorbetegség korunk egyik leggyorsabban és ...

Teljes cikk »

KÉK PÉNTEK – Óvjuk a jövőnket!

2012.11.07. 20:27
varoszoba
varoszoba2

Diabetes Világnapi rendezvény november 16-án cukorbeteg szervezetek, cukorbetegek, valamint családjuk és barátaik számára!
A cukorbetegség (diabétesz) az egész világon „járványszerűen” ...

Teljes cikk »

Cukorbeteg találkozó Törökszentmiklóson

2012.09.25. 09:07
varoszoba
varoszoba2

Nagy örömmel fogadtuk a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetőjének, Buzás Sándorné Jusztikának meghívását az immár hagyományosnak mondható cukorbeteg találkozóra. Rendezvényre ...

Teljes cikk »

Cukorbeteg Életmód Tábor – élménybeszámoló

2012.09.17. 08:40
Téma címkék:
varoszoba
varoszoba2

A Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület Életmód tábort szervezett 26 fő cukorbeteg részvételével 2012. július 24-27 –ig napokon a Törökszentmiklósi Kemping területén faházakban ...

Teljes cikk »

Nemzetközi Cukorbeteg Találkozón Egerben!

2012.08.30. 11:47
Téma címkék:
varoszoba
varoszoba2

A Cukorbetegek Egri Egyesülete 7. alkalommal rendezi meg Eger Ünnepéhez kapcsolódva a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót, amelyen a belföldi partner egyesületeken kívül részt vesznek a ...

Teljes cikk »

Új Neuropathia Centrum nyílt a Dél-Pesti Kórházban

2012.06.28. 08:22
varoszoba
varoszoba2

Évente 4000 lábat amputálnak a cukorbetegség szövődményeként kialakuló neuropathia következtében, pedig az amputációk 85%-a a betegség időben való felismerésével és gyógyításával ...

Teljes cikk »
1 2 3

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close