Cukorbeteg találkozó Törökszentmiklóson

2012.09.25. 09:07

Nagy örömmel fogadtuk a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetőjének, Buzás Sándorné Jusztikának meghívását az immár hagyományosnak mondható cukorbeteg találkozóra. Rendezvényre augusztus 28-án került sor a Törökszentmiklósi Strandfürdő területén.

Csodálatosan szép látvány fogadott, az óriási fák behálózzák az egész területet. Már ismerősként köszönthettük a vendéglátók sorstársait és a Szolnoki Csomóponti Cukorbeteg klub tagjait, hisz már ilyen formában harmadik alkalommal találkozunk, melyet a Törökszentmiklósi Egyesületnek köszönhetjük, mert ez évben is sikeres pályázatuk elnyerésével tudtunk ismét együtt lenni.

/images/0000/0071/Találkozó2012_08_28__9.jpgDélelőtt csoportos foglalkozás keretében beszélgettünk a cukorbetegségről, szövődményeiről, azok kivédéséről. Betekinthettünk egymás szervezetének életébe, kik hogyan milyen lehetőségek kihasználásával tartják foglalkozásaikat. Ezek az egymástól kapott információk viszik előre a munkát. A szolnoki klub már ez évben tudott önálló pályázatot megvalósítani. Kicsit irigykedve hallgattuk az Életmód Táborról szóló beszámolókat, de így mi is egy kicsit részesei lehettünk.
Míg a véget nem érő beszélgetések folytak, a Borostyán tájház dolgozói bográcsban készítették részünkre a finom ebédet. Esztétikusan megterített és felszolgált ízletes ebédet valamennyien jóízűen fogyasztottuk el.

Délutáni program dr. Kiss Zsolt kardiológus, háziorvos előadásával folytatódott. Mindenki számára érthetően kaptunk tájékoztatás a szív munkájáról, és miért fontos annak védelmére. Az előadás ismét rávilágított arra, milyen veszély fenyegeti szívünket, érrendszerünket, és hogy vércukor értékeink betartására nagy figyelmet kell fordítanunk az alattomos betegség okozta szövődmények kialakulásának kivédésre, elkerülésére.
A szakmai előadás után kezdődött a cukorbetegség egyik szegmensének tudatosítása a mozgás jelentősége, a vízi program, tornával. A strand vezetője lelkesen irányított, nagyon jól megmozgatott bennünket, kellemesen elfáradtunk.
Ezzel a városi egészségnap befejeződött és jó kedvű fürdőzéssel zártuk a napot.
/images/0000/0069/Egészségnap_csoiport_kép.JPGNagyon hasznos napot töltöttünk ismét együtt a sorstársakkal, új dolgokkal gazdagodott eddigi tudásunk a cukorbetegséggel kapcsolatban.
Hisszük és valljuk, hogy „Együtt erősebbek vagyunk!”. Sok hasznos egyéni tapasztalat átadásával jelentősen hozzájárulunk a mindennapok elviseléséhez, melyek nagyban segítik a mindennap jelentkező más, más problémák megoldását.
Köszönjük ezt a szép napot, Törökszentmiklós Város Önkormányzatának ki a pályázatot befogadta és a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület tagságának, akiknek munkája nélkül ez a nap nem valósulhatott volna meg.

További sikereket és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
Tiszaföldvári Cukorbetegek Klub tagjai

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close