Ingyenes diabétesz szűrővizsgálat Debrecenben!

2012.11.14. 11:42

Diabetes szűrővizsgálatot tartanak 2012. november 17-én, szombaton 8-12 óra között a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Endokrin szakrendelőjében. A szűrővizsgálatra 2012. november 14-én és 15-én 10-14 óra között lehet jelentkezni az 52/411-717-es telefonszámon, az 55828-as melléken.

2012. november 16-17. között Debrecenben kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XIX. Tudományos Ülése.

A kongresszus Szervező Bizottsága csakúgy, mint az előző években, /images/0000/0121/iStock_000004272161XSmall.jpgigyekezett a lehető legszélesebb körű tájékoztatás nyújtani a gyermekkori diabetes spektrumáról, különösen annak fényében, hogy a gyermekkori diabetes prevalenciája folyamatosan növekszik, amire a Gyermekdiabetes regiszter is rámutat. Az idei kongresszuson nagy hangsúlyt kapnak az új kezelési lehetőségek, és a szakdolgozók gyakorlati tapasztalatainak előtérbe helyezésével igyekszünk rávilágítani a team munka fontosságára.

Az eseményhez kapcsolóan szűrővizsgálatot indítunk útjára, aminek elsődlegesen az a szerepe, hogy az 1-es típusú diabetes mellitus incidencia növekedésére való tekintettel, hamarabb felfedezhessünk és kezelhessük az érintett gyermeket. Mivel azonban a gyermekek nem csak az 1-es típusú diabetes mellitus kialakulására veszélyeztetettek, hanem az egyre inkább népbetegséggé váló elhízás is nagyban hozzájárul a szénhidrát anyagcseréjük romlásához, ezért a későbbiekben, a szűrővizsgálatok kiterjesztéseként szeretnénk dietetikai és életmódtanácsokkal, igény szerint tankonyhai gyakorlatokkal kiegészíteni a programunkat.

A vizsgálat során testsúly, testmagasság és vércukorszint kapilláris „ujjbegyszúrás” módszerével történő meghatározás történik. A vizsgálatra nem szükséges éhgyomorral érkezni. Az érdeklődő 6-18 éves gyermekeket és szüleiket a Gyermekklinika Szakrendelői bejáratánál várjuk és útbaigazítjuk. Amennyiben az azonnali eredmény alapján felmerül további vizsgálat szükségessége, erre kollegáink felhívják a szülők figyelmét és tanácsaikkal ellátják őket. Az igényekhez igazodóan a későbbiekben havonkénti rendszerességgel, további szűrő és tanácsadói programot tervezünk a Gyermekklinika Alapítványai segítségével megvalósítani.

Szeretettel hívjuk és várjuk az egészséges életmód iránt elkötelezett gyermekeket és szüleiket!

Debrecen, 2012. november 13.                                
Dr. Felszeghy Enikő
diabetológus szakorvos,
a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet adjunktusa

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close