Súlyos bőrelváltozások

Téma címkék:
2008.03.12. 19:20

28 éves (most már asszony) vagyok. A betegségem történetét szeretném megosztani másokkal, hogy akivel ez előfordul időben el tudja kezdeni a kezelést. 2 és fél éve kezdődött, a csuklómnál megjelent pár pattanásszerű kis kiütés. Nagyon viszketett és égett, persze kapartam őket és ahogyan kifolyt belőlük a folyadék a bőrfelületemen több képződött. Ekkor már elmentem orvoshoz, sajnos az SZTK-ba. Ott elmondták, hogy futószemölcs majd egy speciális kanállal kikaparták őket. Tiszta vér volt a csuklóm, de csak fogták és jó szorosan bekötözték. A szemölcsök helye nem gyógyult, sebhintőport és gyulladásgátló kenőcsöt írtak rá. Sőt egyre csúnyább lett, nagy gennyes, folyós sebek tátongtak az egész karomon. Kórházba mentem ahol szakorvos segítségét kértem, azonnal bentfogtak nem is mehettem haza semmilyen holmimért. Ugyanis már szóródott mindenfelé a testemen, kezdődött piros kiütéssel és gennyes, hólyaggá alakult aztán mély száradt, nyílt sebbé. A doktornő arra gyanakodott, hogy a kanál amivel kikapartak nem volt megfelelően megtisztítva és herpesz vírust kaptam ami a véráramba került be. Én nem gondolkodtam, csak egyet akartam, meggyógyulni.

Ezután kezdődött még csak a szenvedés. A bőröm húzódott, száraz volt, fájt, égett,  viszketett. Naponta három kálcium injekciót kaptam vénásan. A véreredményem tökéletes volt, nem volt lázam és a vérnyomásom is megfelelő volt, egyszóval a labor eredményeim teljesen jók voltak. Elküldtek góckeresésre is ami szintén negatív eredményt hozott. Az orvosok tanácstalanul álltak az esetem előtt. A testemen nem volt épp bőrfelületem, nem tudtam ruhát húzni mert beleragadt a sebem. Tartósítószermentes diétára fogtak, és megtiltották a hajfestést, sminket és a parfüm használatát. 220 db antibiotikumot szedettek be velem a Dalacint és Doxicilint felváltva. Akkor már az immunrendszerem totál padlón volt és minden betegséget elkaptam. Torokgyulladás, gombásodás, nátha, fejfájás, stb.

Egy hónap kórházi szenvedés után saját felelősségemre haza mentem. A zárójelentésemre a következőket írták: súlyos Atopiás dermatitis, Pyodrema,  Zoster egyéb szövődményekkel, és így semmit sem javulva kiraktak a kórházból nyugodt szívvel. Tehát csak találgattak. Kaptam különféle zink rázókat és ichtiolos kezelést de semmi. Otthon aztán újítottam, nővérem tanácsára átálltam természetes gyógyhatású készítményekre, a Forever Living Products termékeire. A recept a következő volt: napi 2 dl Aloe Vera Natúr gélt ittam minden reggel éhgyomorra, a sebeimet First spray-vel fújták le és a tetejére az úgynevezett “Zöld” gélüket tettem. Ezek mind természetes anyagok, aloe vera stabilizátort tartalmaznak amely jó gyulladáscsökkentő hatású, csíraölő, stb. Továbbá zöld teát iszogattam mellé amely kitűnő vírusírtó. A  gyógyulási folyamat két hét után beindult és aztán teljesen elmúlt. Ezután Isoprynosin nevű immunrendszer erősítőt szedtem ami szintén hatásos volt.

A dolog úgy végződött, hogy a sok munkahelyi stressz, a nem megfelelő étkezés súlyos immunhiányos állapotot hozott létre. Azóta tudatosabban élek, nem eszek tartósítószeres kajákat, sok gyümölcs, zöldség csak ásványvíz!, zöld tea, semmi káve, hajfestés, smink!

Hála Istennek lelkileg is rendbe jöttem férjhez mentem, boldog vagyok! A rémálom véget ért, a kiütéseim nem tértek vissza, egyedül akkor kezdek viszketni és egy enyhe kiütés jelentkezik amikor kicsit több műkaját, tartósítószert, szinezékanyagot fogyasztok, illetve stressz ér és elérkezik a menstruáció ideje! Mindenkinek ajánlani tudom teljes szívemből a Forever Living termékeit!

#94 jani57 hozzászólása: 2011.06.12. 13:29

jani57

Súlyos bőrelváltozások

Korlap szerinti betegségem:
Státusz: MK. Tenyéren erythaema rhagadok.
Diagnózis: 13090 Ekzema man. 1. u.
Therapia: Cr. Elocom-Carbamid-Acid. Lact.-ung.Hydrophil non ion /20-3-2- ad 50 gr/.

Az orvos kijelentette, ez tenyérekcéma, mellyel együtt kell élnem, de ír fel patikában kikeverendő kenőcsöt, és ezzel kenegessem a tenyeremet, mely enyhíti a keményedést, de nem szünteti meg, az ekcémát.
Ja, és megemlítette, ha elfogy a kenőcs, a jövőben nem kell visszamennem, ezt a receptet a körzeti orvosom is felírhatja.

 

Öngyógyítással szabadultam meg, a tenyérekcéma okozta bőrbetegségtől!

Cikkemet fotókkal, a következő címen olvashatod:

http://web.t-online.hu/paulina/ekcemas_bor/tenyerekcema.html

#93 nemetborbala hozzászólása: 2009.03.30. 11:22

Szia Dina!Szakdolgozati vizsgálatomhoz EKCÉMÁS (atópiás dermatitis) bőrbetegeket keresek! Kérlek ha ismersz ilyet, küld tovább hogy töltse ki az alábbi linken található kérdőívet!http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cHRyMHNRMVdDTGFsaXdiemJjcmxOVFE6MA..

Segítségedet előre is köszönöm!

Kérlek küld tovább ezt a levelet ismerőseidnek!

#92 sebestyen89 hozzászólása: 2008.11.05. 11:59

Kedves Dina!

Nagyon köszönöm a beszámolót!

Nekem teljesen olyan tüneteim voltak eleinte, mint neked, azzal a különbséggel, hogy a tenyerem közepén jöttek ki apró, mélyre hatoló vízhólyagocskák. Ezek később kifakadtak, és a bőr érdes, pikkelyes lett. Hamarosan elkezdtek apró bőrlemzkék leválni. Egyre terjedt, kifelé, a tenyér széle felé, és később az ujjak oldalára. A kézhátra már nem ment át. Utánanéztem az interneten, és hasonló jelenségeket találtam dishydrózis néven. Ez az ekcéma egy fajtája. Sehogy nem akart elmúlni, ezért végül elmentem egy bőrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy ekcéma. Kaptam rá kenőcsöt. Egyetlen egy alkalommal használtam. Megkérdeztem más orvost is, aki azt mondta, hogy túl van terhelve a máj. Korábban minden nap szedtem többféle vitamint. Egy multivitamint, meg más vitaminokat és táplálékkiegészítőket is. Ezeket abbahagytam, és elkezdtem inni a májvédő teát. Azóta is iszom. Kerestem májtisztító kúrákat. Találtam egy nagyon hatékony módszert, ami keserűsós előkészítés után grapefruit és olivaolaj keverékével tisztítja ki a májból a felhalmozódott “epeköveket”. Az ekcéma mellett allergiás is voltam a tejtermékekre. Az első májtisztítás után az allergia lényegesen csökkent, szinte teljesen elmúlt. Vége lett a tüsszögésnek, orrfújásnak. A dishydrózis is elkezdett javulni. Az egyik kezemen szinte teljesen visszafejlődött. A másikon jelentősen javult. Hulda Clark Meggyógyulhatsz című könyvében olvastam, hogy a teljes gyógyulás akár évekig eltarthat rendszeres májtisztítás mellett is, mert a máj lebenyei egymás után tisztulnak ki, és ez után történik meg a javulás. Eddig két májtisztításon vagyok túl. Aznap nem ettem semmit, és csak vizet ittam. Utána pedig végigcsináltam a módszert Hulda Clark leírása szerint. Tapasztaltam, hogy számos “kő” jött ki. Mostmár biztos vagyok benne, hogy teljesen rendbe fog jönni a bőröm.

 

#91 Liza hozzászólása: 2008.04.29. 10:41

Szia!

Szerintem pedig nagyon jó hogy leírtad mitől gyógyultál meg,nem reklámnak minősül,szerintem nem is annak szántad,hanem segíteni akartál azoknak,akik ilyen problémával küzdenek.Vannak dekorkozmetikai ,személyi higiéniás termékei is a cégnek,fürdéshez,sminkeléshez próbáld ki ha gondolod.

#90 Dina hozzászólása: 2008.04.14. 11:50

Kedves Andain,

Már megbocsáss, de én meg pont ezektől az orvosok által felírt szerektől nem gyógyultam! Az szerinted normális, hogy kisérleteznek rajtad 5 féle antibiotikummal. Ne haragudj, te nem láttad, hogy néztem ki kb. mint egy leprás, tehát ne alkoss véleményt főleg akkor ha szkeptikus vagy a természetes gyógymódokkal kapcsolatban. Vannak helyzetek amikor én is gyógyszeres kúrával gyógyulok, de a szteroidokat és az antibiotikumokat nem lehet életed végéig szedni. Én is asztmás, pollen allergiás vagyok és bocsi de tudom mit tett a szteroid a szervezetemmel. Valóban felszínes tüneti kezelést adott de az okát nem szüntette meg, és miután meghíztam 10 kg-ot szívritmus zavarom lett, megemelkedett a cukor szintem, a májfunkcióm rossz lett a szteroidtól továbbá az antibiotikumok tönkretették a bélflórámat, gombásodást okoztak, stb. tehát ezért nem kérek ezekből. De ezt bármelyik orvos alátámasztja, így esetleg nem asztmától fulladsz meg hanem mondjuk infarktust kapsz vagy felmondja a májad a szolgálatot. (lásd betegtájékoztató a gyógyszer dobozban) Én nem reklámozok semmit de a tapasztalatomba ez is hozzátartozik, ha akármelyik egészség honlapra felmész ott is találsz nevén nevezett gyógyszert vagy homeopátiás készítményt. De elég csak a honlap jobb oldalára nézned és már is meglátod a reklámokat, hirdetéseket!

 

#89 Andain hozzászólása: 2008.04.13. 11:05

szia,

először is le kell szögeznem, hogy nem vagyok orvos, és meg kell mondjam, elég szkeptikus vagyok az ilyen “természetes gyógymódokkal” kapcsolatban, de ez azt hiszem ki is fog derülni a hozzászólásomból. Gyakorlott ekcémásként, allergiásként, valamint asztmásként elég furcsának találom, hogy az antibiotikumok, szteroidok, stb (még ha nem is végső, de) átmeneti javulást sem okoztak.

Emellett saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy ha valaki sokmindenre allergiás (állatszőr, poratka, főleg növények esetében) jóval nagyobb az esélye, hogy az ilyen “természetes anyagokból készült” gyógymódoktól még jobban begyullad (például) a bőre.

Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy ezek a készítmények nem hatásosak, vagy hogy csak a “mesterségesen előállított” gyógyszerek a jók. Én azonban mégis úgy gondolom, hogy ezek sokkal inkább kiegészítő szerepet kell, hogy játsszanak.

Én is keresek valamilyen alternatív gyógymódot, de sajnos eddig még nekem csak azok váltak be, amiket (ellenőrzött körülmények között) orvos receptre írt fel nekem.

És még egy záró gondolat: szerintem ez az oldal első sorban arra szolgál, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat, nem pedig arra, hogy ilyen nyíltan különböző termékeket reklámozzunk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close