Bipoláris vagyok

Téma címkék:
2011.03.25. 08:56

Sziasztok!  Segítsen aki tud !

1988. óta küzdök a depresszióval , ezek szerint hiába. Sokféle gyógyszerrel próbálkoztam , de tartós sikert egyik sem hozott.2009.-ben új helyre költöztünk , új munkahely,ahol nem ismertek , s nem is értékelték igazán az erőfeszítéseimet. A végén már odáig fajult az állandó megfelelési kényszerem , hogy ha otthon voltam , szabályos lelkiismeretfurdalásom volt , hogy mért nem a munkahelyen vagyok. Testileg , lelkileg leamortizálódtam.  Új barátokat nem találtam , csak a család volt körülöttem , ami ugyan jó dolog , de az ember vágyik más társaságra is . Önértékelési zavarom volt , /és van /senkinek érzem magam , akivel mások nem akarnak barátkozni . Ez odáig fajult, hogy tavaly öngyilkosságot kíséreltem meg , ami kis híján sikerült.Talán jobb lett volna.a pszihiáter -akihet járok -gyógyszerekkel próbálkozik , ami a túlsúlyomra rátett még 10 kg , ettől mégrosszabbul vagyok.Az utcára sem megyek ki egyedül , csak ha orvoshoz megyek .Itthon biztonságban érzem magam.Ha boltba kell mennem ,harc van a férjemmel , mert vagy vele megyek , vagy nem megyek és kész. Ő lustának tart engem . Egyik nap a világot meg tudnám váltani annyi az energiám , takarítok , ellátom a háztartást , másnap az ágyból nehéz kikelnem , akkor jóformán csak lézengek .Tud valaki tippet adni , hogy neki hogy sikerült kimászni a gödörből ?

#5516 lenafeher hozzászólása: 2011.03.31. 08:14

Kedves Szlavinics!

Én is leírtam a történetem (Boldog vagyok ….) címmel, ha érdekel, hogyan “gyógyultam meg”, kérlek olvasd el. Röviden: megfelelő gyógyszerek, pszichoterápia, és gyógyító körülmények. Tavaly nyár óta vagyok tünetmentes, de gondolom tudod, hogy teljes gyógyulásról nem beszélhetünk, ill. ez egy olyan betegség, mellyel meg kell tanulni együtt élni, de az életminőség nagy mértékben javítható a fentiek által. Én bár nem dolgozom (persze manapság kinek van munkája :-), de a háztarást teljes mértékben el tudom látni (örömmel), kertészkedek, főiskolára járok, társaságba, és nagyon jól érzem magam (már amennyire ebben a politikai, gazdasági és morális helyzetben valaki jól érezheti magát :-( ). A hangulatingadozásaim is megszűntek (hangulatstabilizáló gyógyszernek köszönhetően, antidepresszánst nem szedek).

Szeretettel kívánok Neked gyógyulást: Léna

#5515 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.28. 08:08

Kedves szlavinics ! Öngyógyítás, Orvos, Antidepresszáns.

Arra buzdítalak, hogy nézz utána milyen öngyógyítás létezik a depresszióval kapcsolatban, orvosi segítséget továbbra is ne szégyelj elfogadni, választhatsz gyógyszerrel akarsz meggyógyulni, vagy nem. Familárisan benned van a depresszióra való hajlam?

#5514 rabbi hozzászólása: 2011.03.27. 20:41

Kedves Szlavinics!

Van elkepzelesed mibol indult ki a lelki egyensulyvesztesed?(Pl.Gyogyszer-drog hasznalat,trauma,)

#5513 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.27. 20:13

Kedves Szlavinics!

Remélem, hogy sikerül kilábalnod ebből a helyzetből. Neked, és a családodnak sem jó ez így. A gyógyszerek mankók, de csak saját magad tudsz ebből kilábalni:)

Kitartást, és erőt kivánok neked:)

#5512 Kisprucsok hozzászólása: 2011.03.25. 12:58

Kedves Szlavinics!

Nem vagy egyedül. Én is bipol vagyok. Épp azon vagyunk, hogy szerveződjön egy bipol csoport, és ha szeretnél várunk szeretettel.

Addig is fel a fejjel!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close