mukoviscidosis – cisztás fibrózis

Téma címkék:
2011.04.04. 15:51

Sziasztok!
2011. 02. 08-án születtem Mátészalkán 12:15-perckor.
5 órás koromban átkerültem Nyíregyházára újszülött intenzív centrumba, mert nem volt székletem, és béldugó keletkezett. 1 naposan megoperáltak, és stoma-t alakítottak ki nálam. Apa és Anya nagyon aggódott értem, de én ügyes voltam, és az utolsó határidő után 2 órával elindult a bélműködésem. Nagyon élni akartam, mert tudtam hogy Apáék nagyon vártak és szeretnek. Dns mintát vettek tőlem, és így igazolódott be a cisztás fibrózis. Apa és Anya kétségbe estek, de azóta is ügyes vagyok, szépen eszek, gyarapodok, csak gyakran köhécselek. Nagyon köszönöm a doktor bácsiknak, és néniknek amit értem tettek. megígérem nekik is, hogy szépen szedem a gyógyszereket, hízok szépen és mindent megteszek hogy jól legyek. Persze apáékkal együtt. Most apa ölében fekszem, és szépen alszom, mert most laktam jól. Az előbb köhögtem egy nagyon nagyot. De ügyesen tűrök mindent, és még az inhalátortól sem félek.

2011.02.29-

Megint kórházban vagyok, mert van egy kis tüdőgyulladásom, meg nem ürül a váladék a tüdőmből megfelelően. A doktornénim szerint meggyógyulok, de ezt 1-2 havonta el kell játszani sajnos. Jobban akarok lenni, de ez nem olyan könnyű ebben a betegségben. Majd még írok!

Üdvözöl mindenkit Pestovics Vivien

#5792 rabbi hozzászólása: 2011.04.04. 19:21

Az emberi szeretet csodakra kepes.Ennek a csodanak a megtapasztalasat kivanom Vivinek,es szuleinek!Apuka!Ha nagyon sokat akarsz segiteni gyermekednek,akkor szeretsd az anyukajat amennyire teheted!Anyuka!Ha csodas fejlodest akarsz gyermekednek,akkor tegy meg mindent,hogy ferjed boldogga tehessen minden tekintetben!Nincs az az eroditmeny,melyben olyan biztonsagban fejlodhet egy gyermek,mint egy szeretettel futott csaladban.

#5791 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.04.04. 16:37

Kedves Apuka és Anyuka !

Mielöbbi gyógyulást kívánok Vivikének, várom nagyon a fejleményeket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close