Bipolaris férfi felesége vagyok segítsèg

2014.02.09. 22:16

Szeretnék olyan emberekkel megismerkedni, akik hozzam hasonlóan mániás depresszióban szenvedő társukkal élnek vagy èltek! Kèrlek segítsetek!!

#17025 Ilitia hozzászólása: 2014.05.17. 06:37

Kedves Swinn!

Hú… Nagyon megértem! Nálunk ez úgy ment, hogy a régi harmoniat akartam folyton visszaállítani ( igen törékeny , amióta beteg lett), így egyre többet tettem a házasságunkért. Ő viszont egyre inkább hátradőlt,hiszen mennek a dolgok anélkül is, hogy tennie kéne érte. Én még többet toleráltam, még kedvesebb voltam, beteg embert türelemmel…..ő pedig egyre inkább öntörvényűbbé vált, már mindent megengedett magának, figyelmet, szeretetet nem tudott adni se nekem,se a gyerekeknek, pedig a lányok nagyon jó fejek, mélyérzésűek, helyen az eszük is ( ez nem annyira jellemző a mai fiatalokra ) rideg,érzéketlen ember lett. Nem túlzom el, a helyzet ilyen kemény volt. Kiderült, hogy egy kislánnyal szövődött viszonya… Értem ennek a lélektanát, ott az lehetett, akinek képzelte magát. Közben minket is akart, de csak olyan formában, hogy legyünk mindig mellette. Szeptembertől márciusig tartó mániás szakban nagyon csúnya dolgokat művelt, márciusban kezdett magához térni és akkor mondtam, nem akarok, nem tudok így élni… Egész nap sírt ( soha azelőtt nem láttam ) azt mondta meghasonult és,ha elhagyom, nincs értelme az életének és érzi nem sokáig él egyébként sem. Az azóta eltelt pár hétben sok mindent tett kettőnkért, de bennem minden megrendült. Mindenféle érzések versenyt futnak nap, mint nap, hol az egyik, hol a másik nyeri meg az aznapi futamot. Szeretem, sajnálom, idegen, undorodom, kiábrándít és szeretném a régi érzéseket, amikor még minden szép volt. Közben félek is mit hoz a jövő,ami akár holnapután is bekövetkezhet. Teljes bizonytalanságban vagyok, sokszor gondolok arra, jobb lenne nélküle, de ilyenkor rögtön az jut eszembe, mi lesz vele, hogy tudnék élni ezzel a gondolattal. Azért írtam ilyen részletességgel, mert így láthatod, máshol is hasonlóan mennek a dolgok ilyen betegség mellett. Én is mindent magamra vállaltam, hogy neki könnyebb legyen. Csak akkor tudják értékelni, ha elveszíteni látják, viszont ha visszaszerzik, minden megy a régi séma szerint. Ezt gondolom, ezt láttam más esetekben is… Persze nem szabad általánosítani. Igen nehéz a helyzeted, ott vannak a gyerekek és úgy érzed egyedül te vagy a felnőtt..Kérlek írj hogyan alakulnak a dolgok! Sok erőt, kitartást kívánok!

#17024 Ilitia hozzászólása: 2014.05.17. 05:56

Kedves endrebandi!

Egyetértek azzal, amit javasol,jó lelkű emberre vall. Én is egy mèly érzésű, becsületes ember vagyok, mindenki szeret a környezetemben, nagyon sok barátom van, akik mellettem állnak. Sajnos én már ezeken a praktikákon túl vagyok. Nálunk ez úgy működik, hogy én mindent beleadok, ő meg teljes mértékben visszaél vele. Szeptembertől márciusig tartó mániás szakban olyan szörnyűségeket csinált, amit nem lehet elfelejteni. Eltelt két honap azóta, hogy magához tért és nem tetszik neki, hogy én és a gyerekek fájdalmakat cipelünk miatta. Természetesen nem presszionáljuk, csak néha elszomorodunk és tartunk attol mi következik.

#17023 swinn hozzászólása: 2014.04.26. 12:45

Az én feleségem is bipoláris betegsége van,sokáig évekig skizofréniávak kezelték. Hét éve vagyunk együtt, amikor megismerkedtünk, elmondta h mi a gond és h nem lehet gyereke az orvosok szerint. Én úgy láttam, hogy mindezzel együtt tudunk élni és összeházasodtunk. Két gyerkőcünk született, mindkét terhesség számomra katasztrófa volt. A gyerekek aranyosak tündériek,de egyszerűen vannak olyan időszakok, amikor úgy érzem, nincs tovább. Most is épp egy ilyen állapotban vagyunk, a kicsi babánk 1 hónapos, a nagyobbik 2,5 éves. Biztos a terhesség is befolyásolja, de most egyszerűen odáig ment el, hogy ő elválik tőlem,mert én nem értem meg őt. Még egy ilyen bolondot nem fog találni ,aki két munkahelyen dolgozik, takaritok ,vasalok,gyereket nevelek, kertet rendezek, elég gyakran a semmiről kell beszélgetni……szóval annyi energiámat elveszi, hogy most jelenleg ott tartok ha még egyszer azt mondja ,menjek el,én elhagyom. Csak a gyerekeket sajnálom,ők nem tehetnek róla, hogy az Anyukájuk beteg és néha nincs betegségtudata. Sajnos gyakran nem mond igazat, nem reálisan lát sokmindent.

#17022 endrebandi hozzászólása: 2014.02.11. 06:53

Kedves Hölgyem! Nékem a feleségemnek volt Bipoláris zavara. Fontos a gyógyszerek rendszeres szedése, rendszeres kontrolra eljárni! SZépen, jól szinten tartható igy a kedves férje, Gyógyitható, életminőség nagyban javitható. Fontos szeresse a férjét, ne “bolondként” kezelje. Nejem érzékeny volt az időjárásra, hold töltére is . Fontos a testi érintés, ölelje meg,ha szegény lehangoltabb, puszilja meg- érezze ön szereti őt.Ovatosan elenőrize beszedi-e a gyógyszereit.Tartson ki vele, jóban -rosszban. -többet nem tudok segiteni/ én sajnos már özvegyen maradtam/ nem az alapbetegségében költözött el az Úrhoz, . legyenek nagyon boldogok, igy is lehet, csak akarni kell- búcsuzom-endrebandi

#17021 Abigail hozzászólása: 2014.02.10. 21:16

Én is férjnél vagyok, csak itt én vagyok a bipoláris és valóban nem könnyő neki, látom rajta, nem büszkeség egy elmebeteggel élni :( Mesélj valami konkrétat, hátha tududnk segíteni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close