Van kiút a magas vérnyomásból?

Téma címkék:
2014.03.06. 18:40

Sziasztok Fórumozók!

 

Egy kis előzmény rólam: 30 éves leszek idén, kb 10 éve tudom, hogy magas a vérnyomásom. Akkoriban tesi tanárnak készültem és akkor derült ki kardiológián, hogy magas.Hogy mennyire nem emlékszem már, kaptam rá gyógyszert. De hát fiatalság bolondság, nem szedtem be, nem is törődtem vele. Sajnos egy darabig elég egészségtelen életet éltem, majd 3 évvel ezelőtt volt egy pánik rohamom ( bár én akkor azt hittem szívroham) és azóta figyelek magamra. Barátaim szerint túlságosan is, azt hiszik hipochonder vagyok. Leszoktam a kávéról és a dohányzásról, alkohol minimális. Újra nekiálltam sportolni, heti 4-5 alkalommal kettlebellezek és újra tervezem, hogy elkezdek kocogni. A testsúlyom is egész jól alakul, 182 cm 97kg és nem zsíros testalkat vagyok. A lényeg a vérnyomásom systolés értéke 130-170 között ugrál, átlagban 148, a diasztolé 68-82 közötti átlag 77, a pulzusom 58-80 közötti átlak 68. Minden reggel iszom galagonya, fagyöngy, citromfű, pásztortáska tea keveréket, plusz kisvirágú füzikét is, mert legnagyobb örömömre 2 éve ismeretlen eredetű prosztata gyulladásom is van. Ezen felül 1000mg c vitamin, 120mg q10, 500 mg magnézium, 500mg kálcium, ganoderma gomba, zöld árpa italpor, 1000mg halolaj (omega 3), rengeteg banán a kálium miatt, sok zöldség- gyümölcs….. étkezésre is figyelek, semmit sem szeretek sósan, nincs üditő fogyasztás, nem eszem fehér kenyeret, szóval próbálkozom, de valami még sem jó…….. ha számít valamit többnyire reggel tűrhető a vérnyomásom, inkább estére megy fel… tehetetlennek érzem magam. Orvoshoz nem akarok menni, mert úgy is csak gyógyszert ad, hosszú távon az megint csak méreg. Ha valakinek van ötlete szívesen várom.

Kati12
#19423 Kati12 hozzászólása: 2014.11.04. 15:13

Kedves fugefrenky!
Mivel elég régen nem jártam a Fórumon, ezért nem olvastam a problémádat.
Nekem sok jó tapasztalatom van a magas vérnyomás illetve az ingadozó vérnyomás karbantartásával kapcsolatban, gyógyszer mentesen, csak természetes összetevőkből álló készítményekkel.
Amennyiben még aktuális a problémád, nem oldódott meg, akkor szívesen segítek, írjál

kardos@obaroknet.hu

#17336 fugefrenky hozzászólása: 2014.03.08. 08:22

Csak érdekesség képpen leírom: ma reggel nagyon izgultam, a páromat akartam meglepni nőnap alkalmából. Mértem egy vérnyomást : 167/78 80p. Miután lement a meglepi procedúra és párom elment újra megmértem: 135/70 68p. Azóta kétszer mértem és ugyan ez jött ki…. érdekes.

#17335 cryply hozzászólása: 2014.03.07. 17:47

Kedves fügefrenky!

Milyen kicsi ez a világ! Nálam is elejében a vegetatív idegrendszeri probléma hozta ki! Természetesen öröklött tényező is volt. Családi hagyomány volt anyai ágon a magasvérnyomás és a diabétesz, no meg az elhízásra való hajlam.

#17334 fugefrenky hozzászólása: 2014.03.07. 17:25

Kedves Cryply!

Megfontolandó amit írt. És szimpatikus. Örülök, hogy más is látja a természetes dolgok hasznát. Nálam a magasvérnyomás idegi alapon van. Legalább is az utolsó kivizsgálásomon ezt mondták. ( Bár ez sem tegnap volt). A mai nap, hogy nem kellett dolgoznom 130/70 62 és az imént 132/74 66 eredményeim voltak. Ha stresszes a napom bizony beleszalad a szisztolés érték a 160-ba, bár a diasztolés érték akkor sem kerüli el a 80-at. Minden esetre nem vetem el az orvosi segítséget sem. Esetleg annyiban még kérhetném a tanácsát, hogy volt-e olyan természetes szer ami használt Önnek? Én most a fagyöngy-galagonya-fokhagyma kapszulát tervezem kipróbálni.

#17333 cryply hozzászólása: 2014.03.07. 16:30

Kedves fügefrenki!

Dehogynem! Dr Fenyvesi Péter kiváló belgyógyász és természetgyógyász! Több évtizedig Kínában tanulta a tudományt! Sok dologra tudott megfelelő kezelést adni nekem akár gyógynövényekkel akár akupunktúrával! Azonban az állapotomat figyelembe véve a gyógyszeres terápiát javasolta Ő maga is amit ma is kiegészítek megfelelő herbatikumokkal! A rendszeres orvosi felügyelet kívánatos az ugrálós vérnyomásnál! Nagyon nehezen lehetett beállítani a gyógyszeres kezelést mert több probléma is fölmerült nálam. Szerintem a kettő együtt a kezelő orvos tudtával símán megfér! Még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy csak az egyikbe gondolkodj mert mire eljutsz abba a korba ahol ma én tartok addigra a problémák összegződnek. Az idejekorán kezelt és karbantartott magasvérnyomás, nyugodtan mondhatom nem okoz később komolyabb szövődményeket! A lényeg a kezelt, karbantartott, ellenőrzöttön van! Ehhez a mozgás, kis sport épp úgy hozzátartozik.

#17332 fugefrenky hozzászólása: 2014.03.07. 15:01

Kedves Cryply!

Az az igazság, hogy orvosokkal kapcsolatban nagyon negatív tapasztalataim vannak. Persze nem zárom ki a gyógyszeres terápiát, de a lehető legkésőbb szeretnék élni ezzel az opcióval. Az az igazság, hogy 10 emberből 5 ezt vallja, 5 azt. Látok jó példákat mindkét oldalon ( természetes terápia vs gyógyszer), de én a természetesebb dolgok felé vonzódom, pl keleti (kínai,japán) orvoslás. Ön soha nem is próbálkozott esetleg más alternatívával?

#17331 cryply hozzászólása: 2014.03.07. 13:47

Kedves fügefrenki!

Lehet ezt az orvoshoz való fordulást halogatni akkor amikor tudjuk, hogy az egyik csendes gyilkos a nyakunkon űl? Sajnos nekem is a sport karrieremet tette tönkre a magasvérnyomás ami részben öröklött hajlamot jelentett. 25 évesen állapították meg, bizony magas és ugrál ami a legrosszabbak közül való! Azóta, – most hatvankettő már elmúltam – folyamatos orvosi kezelés alatt és napi kétszeri vérnyomás ellenőrzésnél tartok. Sok egyéb bajom mellett nagyon nehezen tudták a megfelelő terápiát beállítani de sikerült! A lényeg, folyamatosan ellenőrizni kell és nem adni esélyt ennek a csendes gyilkosnak! Egyedül, ez nem megy! Mindenképp szakorvos – belgyógyász – kell és egy alapos kivizsgálás! Ezt azonban az orvos tudni fogja!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close