Reménytelen…

2014.03.11. 12:26

Sziasztok!

ki mit dolgozik bipoláris depivel??? hogyan keressek így betegen annyit, hogy meg tudjak fizetni egy rendes albérletet? Hiába van jó végzettségem, szellemi irodai munkát meg a koncentrációs problémám, a rossz memóriám miatt – mert hibázok. Fizikai munkát a gerincem miatt nem bírok, mert meg is kellett volna műteni huzalokkal-csavarokkal megszüntetni a gerincívszakadást, csak nem volt rá pénzem. 
Legalább pozitív, hogy nem bénultam le, és viszonylag jól vagyok, csak nem emelhetek 2 kg-nál többet és csak itthon birom a takarítást, nagyobb méretekben nem menne, mert itthon is megfájdul mire végzek. Hostess munkát meg azért nem tudok, mert így hiperérzékeny szeretethiányos önértékelés-problémás bipolárisan nem tudok mindig jópofizni még gyógyszerrel sem. Pedig szeretnék tisztességes úton pénzt keresni, másképp képtelen lennék.

Most már 4 éve kénytelen vagyok újra anyáméknál lakni. Pedig 4 évvel ezelőttig volt normális felnőtt életem exemmel, saját otthonnal, kutyával – gyereket nem vállaltunk mert mindketten problémás családból származunk.. az utóbbi években viszont a gyógyszerek lazítottak a gondolkozásomon és akartam gyereket és hittem hogy lehet normális életem. De most már nem tudok párkapcsolatot se kialakítani, mert nem tudok bízni a pasikban. Meg magamban sem.

Bár végülis most is van választásom, nem muszáj anyám “nyakán” élnem: mehetnék a híd alá is …. végülis jön a jó idő… vagy barlangba. Mondjuk akkor már inkább legyalogolhatnék pár hét alatt – vagy nemtom mennyi lenne gyalog a görög vagy spanyol vagy olasz tengerpart, télire meg még délebbre, és inkább ott csövelni hogy ne fagyjak szét – ha már nincs más lehetőség… csak akkor hogyan szednék gyógyszert?..

Lenne ötletetek?

 

#21874 MaryJane hozzászólása: 2015.10.22. 15:48

Szia,megkérdezhetem,hogy milyen gógyszert/eket szedsz?
Köszi

#17367 melanieharris hozzászólása: 2014.03.19. 18:35

Kedves Niki!

Remélem mihamarabb olvasol. Én nem voltam orvosnál a problémámmal. De én is benne élek. Illetve mikor hónapok óta minden reggel arra ébredtem, hogy össze vagyok törve, délutánra meg minden szép és jó volt, aztán este megint magamba zuhanok, (hullámvasút- egy napon belül több súlyos ingadozás) elkezdtem utána nézni a betegségnek. Bipoláris, kétpólusú, mániás depresszió stb. Megrémisztett, tudod?

Nos, magamról annyit, hogy nem szedek gyógyszert. Semmire. Erős menstruációs görcsökre nagyon ritkán görcsoldót. Korlátozottan hiszek a gyógyszeres kezelésekben.

Engedd meg, hogy ezáltal segítsek.! Ha hasznát veszed, örülök, hogy segíthettem, ha nem, akkor csak vedd fontolóra.  Nem vagyok én senkid, fogadd meg az orvosod tanácsait és tartsd be az utasításait.

De tudod mi az én eszközöm? (azért osztom meg veled, mert rettentő negatív dolgok jönnek át. És így nem lehet élni)

Olvastad már az Agykontrollt??? ha nem, akkor kezdd el! Először olvasd el a könyvet, majd ha végeztél, menj vissza az elejére és kezdd el csinálni a gyakorlatokat! Ha nem is mélyedsz el nagyon benne, az alapokat BIZTOSAN fel tudod használni. Hogy hogy tedd jobbá és hatékonyabbá és értékesebbé és megfontoltabbá magad. Ennek az a következménye, hogy a jelenleg naagyon alacsonyan lévő önbizalom szinted lassan kezdi majd elérni a nullát, és egyszer csak pozitív előjelet kap. Amíg te nem vagy rendben, addig a környezeted sincs rendben! Minden kezelhető, csak AKARNI kell.

Ha ez kevés, akkor olvass Dr. Csernus Imre könyvet. Lehet, hogy el fogod sírni magad, mert kegyetlenül szembesít a tényekkel. Ajánlom a Férfit és a Nőt, ha párkapcsolati gondokkal küzdesz. Ha nem szeretsz olvasni, fent van Youtube-on hangoskönyvként. A másik A Kiút. Segít kijutni. És nem azon töröd az agyad, hogy híd alatt vagy barlangban. Annyi, hogy akarni kell.

Biztosan hallottál Nick Vujicic-ről. A kéz és láb nélküli férfiről, aki többször is végezni akart magával. Nos, ajánlom figyelmedbe a “Megállíthatatlan”-t vagy az “út egy teljes élethez”  című könyvét. Lenyűgöző. Amikor ez a férfi azt írja, hogy hogyan úszik és gördeszkázik. El tudod képzelni?

Vagy nézd meg a Veronika meg akar halni c. filmet, ami Paulo Coelho könyve alapján készült.

Nem biztos, hogy meg akar halni!

Talpra! Kitartás! És tudod mi kellene még? Tanulj meg meditálni (az agykontroll is tanít rá) De ha nehéz zűrös napod van, amikor nagyon rosszul jön ki rajtad ez a betegség, írd be youtube-ba: “Anri tisztító és teremtő meditáció”

Sok sikert kívánok hozzá!!!

Üdv.: Melanie

#17366 Niki1 hozzászólása: 2014.03.11. 20:08

Kedves Cryply,

köszönöm szépen a gyors válaszát! Vígasztaló a tudat, hogy mások ilyen felelősségteljes munkát tudnak végezni bipolárisan. Végülis az én régi munkám is elég sokrétű volt.
Ma több gyógyszert kaptam, már hat. Meg nagyjából rendeztem magamban a gondjaimat és egy egészen bíztató jövőképet sikerült kialakítanom, már megnyugodtam.
Valószínűleg így majd jobban fogok tudni koncentrálni egy új munkahelyen.

Pár órája találtam is egy álláshirdetést, ami jónak tűnik, jelentkeztem is rá :)
Szép estét!

#17365 cryply hozzászólása: 2014.03.11. 19:32

Kedves Niki!

Jó néhány éve annak, hogy megismerkedtem a bipoláris depressziósokkal egy klinikán töltött két hét alatt. Magam sem gondoltam milyen fontos és felelősség teljes munkát látnak el. Pl, forgalomirányító egy busztársaságnál vagy épp logisztikus egy nagy raktárbázis területén. Jól kereső fiatalok voltak a maguk problémáival. Van lehetőség ha van végzettséged. A gyerekvállalás az bizony nagyon megfontolandó kérdés de erre a megfelelő szakorvos vizsgálatok után pontos választ tud adni. Az, hogy a szülői házban élsz hidd el a szülő számára természetes dolog! Nálam is elő elő fordul, hogy a kisebb fiam szárnyra kel majd ha elvesztette a munkahelyét hazatér a biztonságba. Ez így normális míg élünk segítjük, szeretjük a gyerekeinket. Légy egy kicsit nyitottabb és meglátod megtalálod a megoldást mindenki örömére! Ne feledd a szakorvos a legszebb örömök egyikére tudja az igenlő vagy esetleg nemleges választ de megoldás még akkor is van! Kitartást, föl a fejjel

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close