Segítség!!!

2017.09.27. 02:47

Nagyon szépen kérem a segítségüket!

Az én férjem sajnos egyre jobban beteg és már nem hajlandó elmenni orvoshoz,mert úgy gondolja,hogy őt mindenki meg akarja mérgezni és el akarják tenni láb alól! Nem vallja be,hogy beteg,de sajnos rengeteg tévképzete van,ami most már rámegy a gyerekek és az én idegrendszeremre is!Most már nem tudjuk kezelni,nem hallgat ránk,nem bízik senkiben!

Tavaly adtam neki egy ultimátumot(mert már nem láttam másban kiutat),hogy vagy elválnak útjaink vagy elmegy egy pszichiáterhez,mert már nagyon rosszul érezte magát,azt hitte őt meg fogják támadni az oroszok és minden körülötte lévő ember besúgó és beépített ember! Belement,de nem engedte,hogy elkísérjem,egyedül akart menni,nem is tudhattam,hogy hová megy! Hazajött egy papírral a kezében,miszerint téveszmékkel és üldözési mániával,szorongással küzd!(Sajnos ezt a diagnózisos papírt azóta eltüntette) !Kapott rá Frontint és egy Trittico nevezetű gyógyszert,amit becsületesen (minden nap emlékeztetnem kellett rá) el is kezdett szedni,és egy hónapig jól is volt az előzőekhez képest.

Aztán ahogy ő úgy gondolta,hogy meggyógyult ,lerakta és nem akart menni további kezelésre.Most ugyanott vagyunk megint,mint akkor,de most már néha még valamilyen állatnak is képzeli magát!

Rá tudtam beszélni augusztusban,hogy menjen el megint a pszichiátriára,mert ebben tönkre fogunk menni!Szerencsére jó pillanatában mondtam,így el is ment,ami meglepett. Kapott kétfajta új gyógyszert,plusz a Frontint,de nekem azt mondta,hogy szóban azt mondta neki az orvos,hogy azt mégse szedje.

Sajnos ezek a gyógyszerek nem jó hatással voltak rá,még inkább ingerült lett tőlük,ráadásul az egyik gyógyszerre az volt írva,hogy szükség esetén,ami az ő esetében jó nagy marhaság,mert amikor szüksége lenne rá ,ő olyankor azt pont nem úgy gondolja,hogy kell!

Most azt mondja,soha többé nem szed be kémiai gyógyszert,ezért természetgyógyászt is kerestünk már neki,de azokat a gyógyszereket is csak hébe-hóba szedi,így semmi javulás,csak napról-napra rosszabb!Három gyerekünk van nagyon félünk! Volt már többször,hogy csak zárt ajtóknál mertünk külön szobában aludni,mert olyan hülyeségeket beszélt!

Az a baj,hogy mindenhonnan csak azt hallom,hogy nincs segítség,de akkor könyörgöm,mi lesz így velünk! ???

Attól is félek,hogy a vállalkozásunkat is tönkreteszi,mert már ott is észrevette mindenki,hogy problémája van és sorra hagynak ott az alkalmazottak,mert indok nélkül beléjük köt,ahogy a könyvelőnkbe is!

Egyik nap felhívta az ismerősünket ,hogy segítsen neki abban,hogy hogy tarthatna itthon fegyvert?

Már befekvős magánklinikára is gondoltunk a nővérével,mert a pénz ilyen téren nem lenne akadály,de nem találunk semmi ilyen betegséggel foglalkozó magánintézetet!Ha valaki ebben is tudna segíteni,azt is megköszönném!

Mondjuk a másik tényező,hogy nagyon erős ,MMA -val is foglalkozott sokáig!Ha magátol ,a saját lábán nem jön velünk,másképp nem is tudjuk oda elvinni !

Kérem,aki bármilyen úton tud segíteni,jelezzen!!!

Köszönöm

#25521 lolli hozzászólása: 2017.10.18. 19:39

Mesélj, mi a helyzet? Hogy alakulnak a dolgok?

EN-ek
#25444 EN-ek hozzászólása: 2017.10.01. 17:46

EJJ már, ti balfékek…rossz nézni, mit szerencsétlenkettek!

ÉN™ erre kapásból (min.) 3 mószert is tunnák mondani, DE a leg1xerűbb talán a zalábbi:

Simán csak vágd poffán 1 péklapáttal, HA rosszalkodik!;) ennek minda mellett a köv. előnyei is vannak:

- eccerű, ócsón kivitelezhető
- népgazdaságilag hatékony
- nem uccsósorban környezetbarát!

Hmmm! csak tunnám HOVALETT ezúttal kerek 60(!) darab kommentem??! EMBERke, naggyon gyanúús v tenekem!!! (mond6nám úgyis, h kezdek pipa lenni…)

#25443 lolli hozzászólása: 2017.10.01. 15:34

Sajnos ez egy nagyon nehéz helyzet. Én is úgy tudom hogy amíg nem jelent veszélyt magára vagy másra, addig nem vihetik be erővel. mit csináljon így az ember a szerettével? Mert igen, igazad van, meg kell várni amíg történik valami baj? Ha történne valami, és bekerülne pszichiátriára, akkor ott beállítanák a gyógyszereit, és otthon is rendben lenne, szedné. De szerintem az hogy 1szer 2 szer volt dokinál aki valamit felírt, de nem volt közben megfigyelve 0-24, úgy nem ér semmit. Sajnos nagymamámmal van gondunk anyukám 18 éves kora óta, mániás depresszióban szenved, volt többször pszichiátrián is (amit a mai napig “nem tud” – nincs betegségtudata), mindig jól be lett állítva a gyógyszere, de sajnos nagyon hullámzó időszakaink vannak. Éves kontrollra kell vinnünk, de a doki tojik ránk(pedig ilyenkor kap tőlünk borítékot is…) , mikor mondtuk neki hogy a május nagyon nehéz volt, nagyon nehezen volt kezelhető mama, úgy nézett ránk mintha bolondok lennénk. Kérdeztük, hogy ha ilyen van hívhatjuk e, kijönne e megnézni őt, azt mondta nem, neki sok a munkaja nem ér erre rá. Ha bármi van hívjuk a kerületi gondozót! Nagy segítség, köszönjük! Az lett volna jó ha ilyenkor lenne kire számítani, aki szakértő. Biztos hogy van ilyen intézmény, a Balassa nem az. Szerintem érdemes lenne interneten olyan orvost keresni, aki jó hírben áll, elmenni hozzá (akár te egyedül) és elmondani mi a helyzet, hátha sikerül egy olyan orvost találni akinek a munkája a szívügye. Sok sikert kívánok

Ui. én nem tartom okos ötletnek, hogy a tudta nélkül csempésszen bele gyógyszert, jobban árthat mint segítene (főleg ha észreveszi és ki tudja mit váltana ki belőle, a végén még táplálná vele az illúzióit)

#25451 segitsetek hozzászólása: 2017.10.05. 02:49

Szia!
Köszönöm,hogy írtál! A hétvégén rávettem,hogy menjünk el a Nyìrő Gyula kórházba,ma kaptunk beutalót,holnap már mehettünk is volna,de éjszaka fogta a cuccát és elment,mert szerinte ott fogom megöletni! Már nem tudom,hogy mitévő legyek!
Sajnálom,hogy mamád is ezzel küszködik,főleg inkább titeket sajnállak!
Írok majd a fejleményekről,de most mindenképpen én megyek el egy pszichiáterhez és egy ügyvédhez is,hogy ilyen esetben mit tehetnék a baj megelőzésére,de sajnos,ahogy nézem,nem sok mindent :(

#25461 lolli hozzászólása: 2017.10.06. 12:38

Mindenképp írj, hogy mit sikerül a dokinál és az ügyvédnél intézni! És hogy hazament e azóta??

Kitartást!

#25442 segitsetek hozzászólása: 2017.10.01. 07:18

Köszönöm,hogy válaszoltál!
Sajnos ez a megoldás azért nem jó,mert lassan semmit nem iszik és eszik itthon! Ha iszik is ,akkor úgy, hogy akkor önti ki a csapból a vizet,vagy elmegy venni fél literes vizet!Üdítőt nem iszik!
Egyszereűen már mindenféle módszert megpróbáltam ,de mindig ugyanoda lyukadunk ki ,hogy én vagyok a rossz és én akarom őt bántani,meg eltenni láb alól!
Ez szörnyű ,hogy már annyi helyről kértem segítséget és azt a választ kapom mindenhonnan,hogy amíg ő saját magától nem megy be kezelésre,addig senki semmit nem tud vele tenni! Simán szaladgálhat az utcán és vezethet! És ha valakinek baja lesz??? Ha nekünk itthon bajunk lesz??? Ment már el tetlegességig,rejtegetett már bicskát is a házban itt-ott,sőt most megkérdezte egy ismerősünket,hogy honnan szerezhetne fegyvert legkönnyebben!!Most várjak addig,míg megöl valakit?vagy éppen minket? !???
Még ezt a hetet kivárom,megpróbálom mégegyszer,elmegyünkm egy másik pszichiáterhez,ha eljön velem!Ha nem ,akkor a gyermekeim érdekében el fogom hagyni,mert nem fogom hagyni,hogy őket is tönkretegye.
Neked van párod? Ő hogy viseli?
Te hogy vetted rá magad a gyógyulásra?

Fekete pillango
#25452 Fekete pillango hozzászólása: 2017.10.05. 16:01

Ja, bocsi, nem kaptam e-mail-t, értesítést, hogy írtál, azt hittem kapok valamit. Mivel úgy néz ki agresszív, lehet szólni a háziorvosnak, hogy adjon beutalót, és a mentő bevinné a legközelebbi pszichiátriára, nekem van egy rokonom, tőle örököltem a betegséget, őt régen a második mentőautó tudta bevinni, mert ellenállt. De már azóta jobban van, az üdítőjébe csempészett gyógyszer miatt (szerintem vízbe is lehet tenni) nincs róla szerencsére tudomása, hogy gyógyszerezzük, magától nem szedné. Én is skizofrén vagyok, de én nem ilyen fajta, nincs párom. A legjobbakat, remélem jóra fordul minden. Szegény azért nem tehet arról, hogy beteg, hiába hogy összeférhetetlen lett a természete, agresszív.

Fekete pillango
#25440 Fekete pillango hozzászólása: 2017.09.28. 21:39

Az lehetne az egyik jó megoldás ha folyékony skizofrénia elleni gyógyszert (belsőleges oldat) adagolna az üdítőjébe a tudta nélkül, a pszichiáterével meg lehetne beszélnie pl. Perdox-ot (riszperidont), vagy Haloperidol cseppet, hátha jobban, jól lenne tőlük. Mondjuk én is skizofrén vagyok, és van néhány olyan gyógyszer, amelyek mellékhatásaitól rosszul vagyok, pl. izommerevség, nyugalmi remegés. Heveny idegrendszeri tüneteim lesznek, mint pl.: az izomtónus rendellenessége, a mozdulatlanul maradásra való képtelenség stb. De reméljük a legjobbakat! Ennyit tudtam tanácsolni. Nem tudom a tudtával kezeltetné-e magát, bevenné-e rendesen, becsületesen a gyógyszereit?? Azt nem tudom, hogy vannak-e magán pszichiátriai kórházak én még csak állami intézményekről hallottam.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close