HPV- méhnyakrák előtti állapot

Téma címkék:
2008.03.13. 18:30

Szeretném megosztani mindenkivel az alábbi betegségemet. Már előzőleg írtam egy másik betegségemről, de ezt a cikket elsősorban asszonyoknak, hölgyeknek, lányoknak ajánlom és kérem mindenki vegye nagyon komolyan, remélem, hogy ezzel sokaknak segíthetek! Semmiféle tünete nincsen, mégis ha nem foglalkozunk vele évek múlva rák fejlődhet belőle és halállal végződhet! Nekem a rendszeres rákszűrésnek és az orvosi megfigyelésnek köszönhetően nem rákosodott el. 20 éves koromban egy rutin éves rákszűrésen vettem részt, majd az orvosom két hét múlva felhívott, hogy a rákszűrés P2, de HPV-t, metaplasia-t, találtak a kenetemben amit a méhnyakról vettek le. 6 hónap múlva megismételte a szűrést és teljesen negatív lett. Ez nagyban függ attól, hogy milyen az immunrendszered állapota. Nem szedhető rá gyógyszer, vitaminokkal meg tudod erősíteni az immunrendszered, ha az pedig normálisan, jól működik akkor kivédi a Humán Papiloma Virus-t (HPV). Sajnos ez a betegséget elsősorban férfi társainktól kapjuk. Bennük nem okoz semmiféle kárt a nőkben viszont annál inkább!

A következő években 6 havonta kellett mennem rákszűrésre, hogy figyelemmel kisérjék e virus létét. Egyszer eltünt, ha stresszesebb voltam visszajött, persze ha egyszer kimutatták az soha nem szünik meg, bármikor visszajöhet, az már bekerült a szervezetedbe. Aztán 1 évvel ezelőtt februárban újra rossz lett a rákszűrésem, a HPV mellett, a kiterjedt metaplasia, CIN1, lett az eredmény. Három hónap múlva ismételték de ugyanolyan rossz lett. Így ment augusztusig három havonta jártam ellenőrzésre, aztán októberben rosszabbodott az eredményem. HPV mellett, CIN2 amely kifejezett fokú intraepithelialis laphám lesio-t (HSIL), kiterjedt metaplasiat mutatott. Tulajdonképpen egy lépést választott el a méhem kivételétől és a ráktól. A pikkelysejtes méhnyak metaplázia ez az állapot LSIL-hez vezethet amely egy rákot megelőző állapot lehet, ha nem gyógyítják időben. A metapláziát a következők okozhatják: irritáció, gyulladás, alacsony pH (savas környezet). a pikkelysejtes metaplázia magában nem rákos állapot. Ez az állapot a szervezet válasza az irritációra és a stresszre. Ezt a PAP teszten fedezhetik fel. Az orvos pénteken felhívott a rossz hírrel és kedden már a műtőasztalon feküdtem ahol levágtak egy darabot a méhszájamból, és méhkaparékot is vettek mintának a szövettanhoz. Mind a kettőt laborba küldték elemzésre, hogy rákos vagyok vagy nem.

Az orvos elmondta, hogy ha nem lesz jó az eredményem kiveszik a méhemet és a hasam aljában található nyirokcsomókat megakadályozva ezzel a rákos állapotot vagy annak tovább terjedését. Nagyon durván hangzik nem akarok én sem senkit ijesztgetni, de azt elérni igen, hogy járjanak a nők folyamatos rákszűrésre. Mélyen elgondolkodtatott az amit a kórházban tapasztaltam, hogy évek alatt azaz kb. 8-9 év alatt lesz a HPV-ből rák, tehát van idő kedves asszonyok, lányok a korai felismeréshez ami engem is megmentett! 3  hét múlva lejött a szövettan eredménye ami negatív lett, a méhnyakot még az épben távolították el, a méhkaparék is negatív lett, és ami a legfontosabb kaptam Istentől még egy esélyt, hogy saját gyermekem legyen!!! Ugyanis nagyon fájt annak a gondolata, ha kiveszik a méhemet nem lehet saját gyermekem!

Ez a betegség megtanított arra, hogy nagyon fontos odafigyelni az egészségünkre amely a legnagyobb kincs, ezt tapasztalatból mondom! A legalattomosabb a betegségben az, hogy nincsen több évig semmilyen tünete, azonban, ha erős hasi görcsök és megmagyarázhatatlan vérzés lép fel, gyakorlatilag már nem sokat lehet tenni, az esetek nagy részében ez már a végső stádiuma a ráknak, amikor már észreveszed, lehet, hogy nincs segítség! Csak a folyamatos évenkénti rákszűrésekkel vehető észre és védhető ki ez a szörnyű kór!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close