Férjem hepatitis c-s

Téma címkék:
2012.02.03. 08:02

Sziasztok!

A történetben én csak mellékszereplő vagyok, de nagyon megörűltem, hogy rátaláltam erre az oldalra. A férjem 2011. augusztus végén vért adott a kollégák unszolására, és egy hónap múlva jött a nem várt levél,hogy jelentkezzen a vérellátó központban, ekkor derült ki, hogy Hepatitis C vírussal fertőzött. Teljesen döbbenten álltunk az egész helyzet előtt,mert fogalmunk sem volt,hogy ez mivel jár, és hetek voltak vissza a kislányunk születéséig, (aki teljesen egészségesen megszületett október 9-én).A férjem 1980-ban a születése után vérátömlesztést kapott kétszer  és így vele együtt a vírust is. Mi még nagyon az elején vagyunk és nem tudom, hogy mire számítsunk, ő még csak egyszer volt a fertőző osztályon, ahova áprilisba kell vissza mennie. Még semmilyen kezelést nem kapott. Tegnap voltam a házi orvosnál,aki beszélt a lehetséges kezelésekről,de konkrétumokat nem mondott. Csak azt szeretném tudni, hogy mire számíthatunk? Biztos, hogy kapni fog valamilyen kezelést? Nagyon köszönöm a segítségeteket! /Bocsánat,ha kicsit zavaros/

#8465 JPAndi hozzászólása: 2012.04.03. 12:07

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de ma jöttek kaptuk meg az eredményeket. A vírusszám: 3.070.000. Pontosan nem tudom,hogy mit jelent.ha valaki segítene,azt megköszönném. Annyit mondtak a férjemnek, hogy kapni fog kezelést /valószínűleg/, csak még előtte májbiopsziát kell nála csinálni vagy Bp-en egy ultrahangot, ő a másodikat választotta, egyenlőre annak az időpontját várjuk és a mai vérvizsgálat eredményeit.

Köszönöm a segítségeket!

#8464 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2012.02.24. 18:50

Szia Anci01!

A kezelés enyhe mellékhatásokkal sem egy leányálom, de végig lehet (kell) csinálni. Kezelésem alatt végig dolgoztam, ma vírusmentesen májkárosodással de elfogadhatóan érzem magam. Ha segíthetek írj, címem: gyogyult.hcvs@gmail.com

Üdv: a gyogyult hcvs

klmaan
#8463 klmaan hozzászólása: 2012.02.23. 22:47

Üdv Anci és a Párod!

Szeretettel köszöntelek itt a klubban! Gyertek majd el a májegyesületbe is( VIMOR–ba),, és ott jó előadásokat lehet hallani és sok felmerülő kérdésetekre kaphattok választ. Másrészt, találkozhattok velünk, Sorstársakkal is!

Az a csíraszám, amennyit írtál nem sok! Nagy eséllyel indul Férjed a kezelésre!

Bizzatok, s előre nem kell semmi rosszra gondolni!

A mellékhatásokról rá értek akkor beszélni, ha lesz! Lehet, hogy semmi nem lesz! A férfiaknak könnyebb-állítólag.

Minden jót Nektek!Klmáan

#8462 anci01 hozzászólása: 2012.02.23. 22:00

sziasztok!

“Mellékszereplője” vagyok én is a történetnek, bár úgy gondolom nagyon is fontos, hogy milyen szerepet vállalunk ebben a sajnálatos ügyben. Nálunk is a szerencse játszott főszerepet abban, hogy egyáltalán kiderült a fertőzöttség. Mivel a párom nem vetette meg az italt, egyszerű volt a rossz májfunkció eredményeket az alkoholra fogni. Kb másfél éve már egy korty alkoholt sem iszik, az eredmények a folyamatos legalon szedés ellenére sem javultak. Jött viszont rossz közérzet, fáradékonyság és egyebek. Jártuk a magánrendeléseket, sehol semmi. Ekkor találtunk rá szinte véletlenül egy nagyszerű doktornőre, aki végre úgy látta, hogy egy hepatitis-re is kellene vért nézni. Részben elkeserítő volt az eredmény, részben örültünk annak, hogy legalább már lehet tudni, mi az igazi oka a problémáknak. Most már legalább elindultak az események, Megjött a vírusszám (470 ezer) és elküldték a papírokat valamilyen bizottsághoz engedélyeztetésre. Most ezt várjuk. Azért érdemes egy dologról tudni. Ha  utána lehet járni, hogy honnét ered a fertőzés, akkor lehetőség van az állammal szemben kártérítési pert indítani. Fontos, hogy a fertőzés 1992 előtti legyen, és hogy a betegség felfedezése óta ne telljen el 1 év. Persze hogy egy ilyen dologból senki nem akar  hasznot húzni, viszont egy csomó pénz már így is elment orvsokra, keresőképtelenségre. És a “java” még hátra van. Úgy hallom sajnos elég sokan képtelenek dolgozni a kezelések alatt, hogy rosszabb dolgokról ne is beszéljünk. Mi mindenesetre megpróbáljuk. És persze nagyon várjuk, hogy a kezelés elkezdődhessen. Már egy ideje nézegetem ezt a fórumot, csak eddig még nem volt bátorságom csatlakozni hozzátok. Örülök, hogy most megtettem. Jó hogy így támogatjátok egymást. Kitartást kívánok mindenkinek, és gyógyulást!

 

klmaan
#8461 klmaan hozzászólása: 2012.02.11. 00:04

Szia JPAndi!

Nagyon szeretnék már segíteni!

Várom leveledet az email címemre!

dolgozznet@gmail.com

Üdv Nektek: Klmáan

klmaan
#8460 klmaan hozzászólása: 2012.02.09. 15:40

Üdv JPAndi!

Nagyon várom kérdéseidet, vagy csak egy jelzést az alább megadott magán email cimemre, hogy bővebben, és személyeset tudjak írni Nektek.

Annyit itt is válaszolok, hogy Szekszárd nagyon jó hely a HCV-s betegeknek. Nagyon jó egyesület müködik. Rosszmájúak Egyesülete. Nagyon agilis a vezető, aki a Főnővér és a Főorvos asszony is beteg-barát, szerintem. Alig létezik vidéki egyesület, de Szekszárdon van. Ezt tudom.  Mást is tudnék segíteni, ha írtok a dolgozznet@gmail.com email cimre!

A kezelés annyira ember-függő, hogy ezen előre teljesen kár izgulni! Egy-két dologra fel lehet készülni, de a folyamat közben érdemes besegíteni a szervezetnek, ha nagyon megvíseli az interferon.

A legszélsőségesebb esetek fordulnak elő. Abba kell hagyni, mert majdnem belehal az illető, vagy észre sem vesz, dolgozik komoly beosztásban, és negativ lesz a kezelés végére.

Írtam egy két konkrét esetet már itt. Nézzed meg az előző írásaimat.

Várom soraitokat a magánon!

Üdv és nyugit kívánok: Klmáan

#8459 JPAndi hozzászólása: 2012.02.09. 13:52

Először is köszönöm a bíztatást!Pánik nincsen, csak rengeteg kérdés és némi félelem! A háziorvosunknak még nem volt ilyen esete,így magánál tartott minden papírt, hogy utánna tudjon járni. Jövő héten visszakapjuk, így majd meg tudom írni,hogy mit néztek és mit nem. A szekszárdi fertőző osztályon volt,de ott nem mondtak semmit konkrétan. Azon gondolkoztunk, hogy az áprilisi kontrol után,esetleg elmennék valahova máshova is. Érdemes? Az ajánlott weboldalakat megnéztem és nagyon sok mindent megtudtam!Csak egy dolog rémíszt meg,hogy ha kezelést kap,akkor azt biztos rosszul viseli a szervezete?

Köszönöm!

 

#8458 gyogyito hozzászólása: 2012.02.07. 19:02

Keress fel van gyógymód!

http://cms.gyogyitas.webnode.hu/

#8457 somamama hozzászólása: 2012.02.06. 21:32

JPAndi, “nem kell kétségbe esni” mondom én, akinek gyerekkora óta keresik a “hibáját”, és 50 évesen találták meg, véletlenül. Én akkor 50 éves voltam és volt már egy 29 éves fiam, férjem szép családom. Hála Istennek sem a gyerek, sem a férjem nem kapta el tőlem a vírust, aminek romboló munkája már igen nagy károkat okozott.  Mértek-e vírusszámot a férjednél? Hova jár szakorvoshoz? És ne idegeskedjetek, sem Te sem a Férjed. Az rontja az Ő egészségi és psyhés állapotát, Neked pedig kell benne tartani a lelket, és magadban is.

Hogy mire számíthatsz azt az orvosok a vizsgálatok után megmondják. Addig nem érdemes találgatni. Maga a betegség rémisztő, mert eddig nem sokat tudtunk róla, de egyre többet foglalkozik az orvostudomány ezzel az alattomos korral. Menj fel a MÁJMOLY lapra, ott megtalálod a VIMOR közösséget, ez kifejezetten a Hepatitis C betegek közössége. Jelentkezzetek be, ha gondoljátok, orvos, minden orvosi szakágból, dietetikus és minden egyéb rendelkezésetekre áll.

Üdvözlettel somamama

klmaan
#8456 klmaan hozzászólása: 2012.02.06. 15:48

 

Szeretettel köszöntünk Benneteket a klubban!

Gondolom, hogy egy-két hozzászólást és történetet már elolvastatok. Ha nem, akkor tegyétek meg!

Azt, hogy kap-e kezelést vagy nem, az majd a köv. vizsgálat után derül ki. Ha semmi károsodás nincs és nincs aktivitás, akkor előfordulhat, hogy nem kap. Persze, ez változhat attól is, hogy ki az orvosa. Annak ellenére, hogy az egész kezelés protokoll alapján történik, lehet némi eltérés a megitélésben.

A betegség és kezelés lényegét jól megmutatja a www majambulancia.hu honlapon irtak és a kisfilmek. Böngésszetek ott is, érdemes!

Valamint, gyertek el a VIMOR ( Virusos Májbetegek Országos Egyesülete) legközelebbi összejövetelére, ahol nekünk való előadásokat lehet hallgatni, valamint találkozhattok Sorstársakkal. Az utolsó alkalomkor fizetett az egyesület 50%-ot a menetjegybe. Azt nem tudom, hogy ez egy karácsonyi ajándék volt, vagy ezután is adják?

Van pár vidéki egyesület is. Hol laktok?

Szivesen beszélek Veletek telefonon, és válaszolok kérdéseitekre, ha írtok az email címemre:dolgozznet@gmail.com

Üdv Nektek és semmi pánik előre!!! Klmáan

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close