nem kell elkeseredni!

Téma címkék:
2014.07.10. 14:22

Szia ! Én is évek óta küzdök alvászavarral, ennek egyedüli oka a stressz. Ennek megszüntetése viszont nem könnyű feladat, csak is magadnak kell megtalálnod a módját, hogy hogyan tudod kezelni. Sajnos a pszichiáter csak gyógyszeresen tud kezelni, vagy jobb esetben kombinálhatja pszichotherápiás kezelésekkel, de ezek hatásait csak évek múltán fogod megérezni. Nekem az autogén training jött be, meg a saját magam lefárasztása pl. biciglizéssel, tornával, olvasással, internetezéssel, hogy minél kevesebb időd jusson arra, hogy az alvási idő alatt azzal foglalkozz, hogy mi történhet veled éjszaka.

A nyugodt alvás feltételeit is magadnak kell megteremteni, kényelmes ágy, sötét szoba, kellő fáradtság, és nyugalom. A család ebben nagyban tud segíteni azzal, hogy nem csak egymás mellett éltek, hanem kommunikáltok is, kibeszélitek azt, ami foglalkoztat, hogy ne legyen időd azon studirozni éjjel, hogy hogyan tudnád megoldani a problémád.

Amikor eljutsz arra a pontra, hogy kellőképp lefárasztod magad, és alig várod, hogy vizszintes helyzetbe kerülj, olyankor kell csak lefeküdnöd, és megpróbálni aludni. Mindenkinek egyéni az alvásigénye, van, akinek 5-6 óra is elég, és van, aki 8-10 órákat is képes aludni.

Amennyiben szükséges, szerintem 1-1 Xanax bevétele nem lehet ártalmas, de nem rendszeresen. A gyógynövény alapú készítmények is sokat segitenek, érdemes azt is kipróbálni. Sok sikert és irj, ha valamit nem világosan látsz még ezek után.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close