Ganglion: konzervatív megoldás majd műtét

Téma címkék:
2008.07.11. 09:55

Nekem kb.1,5 hónapja a bal csuklómon nőtt egy ilyen pukli. Első körben a csuklószorítót szerettem volna venni a gyógyászati segédeszközöket árusító boltban,mert gyengült a bal kezem. Onnan elirányítottak az orthpoedia szakrendelésre.

A kalapácsos történetet nekem is elmondták,el is szörnyedtem rajt. Aztán a doki felajánlotta,hogy megszúrja, kiürül, megoldódnak a gondok. Én akkor a konzervatív megoldás mellett döntöttem. Azt mondta a doki mosolyogva:nem baj, 10 nap múlva úgyis visszajön hogy megszúrjam. Betartottam minden tanácsot, masszíroztam, hordtam a bandázst, de semmi javulás nem következett be. Szóval 1 hét múlva visszamentem. Megszúrta,de nem jött semmi.

Ezek 90%-ban a punkcióval megszűntethetőek, én sajnos a maradék 10%-ba tartozom. Úgyhogy a munkahelyemmel egyeztetve április első napjaiban megyek műtétre. Hát,így jártam!

hoho13

 

hoho13 története eredetileg hozzászólás volt. Várószoba szerkesztőség

#150 moroczt hozzászólása: 2009.11.09. 07:32

Sajnos nem emlékszem már rá, és a papírokat is kidobtam.

30-35 év körüli volt akkor és szemüveges férfi – a sebészeten (ez másik épületben van, elég messze a fő épülettől). Gondolom ez nem sokat segít.

Nekem nem mondta, hogy meddig kell pihentetni, meg egyébként sem fájt, illetve nem volt terhelés alatti tájékon sem. Nekem maximum a cipő nyomkodta, mert a lábfejem tetején volt a g.

A punkció után (mint írtam akkoriban) visszanőtt majdnem akkorára, mint volt előtte, de aztán fokozatosan eltűnt pár nap alatt. Szerencsére nekem sohasem fájt.

 

 

#149 schandie hozzászólása: 2009.11.08. 22:59

Ja, és hogy utána mennyi ideig kell pihentetni?

#148 schandie hozzászólása: 2009.11.08. 22:52

Kedves Moroczt!

Esetleg meg tudnád írni ki volt a doki, aki végezte a punkciót?

Köszönöm,

Schandie

#147 hoho13 hozzászólása: 2009.11.08. 20:10

A  véget nem érő ganglionsztori….

Legutóbb arról írtam,hogy visszanőtt.Nos,ennek 1 éve már,akkor masszíroztam,sokat,rendszeresen,hiába fájt.

Eltűnt,hála az égnek,nem is nőtt vissza/eddig még/ és a kezem is ugyanúgy tudom használni.

 

#146 moroczt hozzászólása: 2009.11.08. 19:30

Nekem a XIV. kerületi Uzsokiban csinálták 2007-ben – ingyen (pontosabban akkor egy vizitdíjért).

#145 schandie hozzászólása: 2009.11.08. 19:17

Sziasztok!

Nekem kb. egy éve fáj a jobb csuklóm, annyira hogy nem tudom teljesen lehajtani. Még viszonylag kicsi a ganglion, fél babnyi nagyságú, de gondolom növekedni fog. Eddig nem fájt nagyon, de mostanában egyre inkább érzem. Próbáltam masszírozni, de jobban fáj, meg nem is igazán tudom, hogyan kellene. Most homeopátiás szert szedek (Ruta graveolans és Arnica montana együtt – 2X5öt egy nap).

Azt szeretném megtudni, hogy hol végeznek punkciót Budapesten (és ingyen), mert épp pályakezdő grafikus vagyok és nem lenne rá (sem a műtétre 70 ezer Ft-om, ahogy olvastam magán dokinál), ugyanakkor meg nem tudom, hogy sebészeten mennyire műtik komolyan, odafigyeléssel. Ha a kezem továbbra is fájni fog, búcsút mondhatok a karrieremnek, egész életemben művészettel foglalkoztam, nem jönne jól most egy pályamódosítás.

Köszönöm a segítségetek előre is, bárki válaszol,

Schandie

 

#144 moroczt hozzászólása: 2009.08.18. 21:10

Sziasztok!

Sajnos hoho13-nál nem jött be a punkció,de egyszerűen nem értem, hogy miért nem próbálják meg mindenkinél a dokik. Olyan, mint egy szúnyogcsípés. Legfeljebb nem jön ki semmi…de bezzeg a vágásra/cincálásra nem restek az orvosok.  (????)

Én a ganglion-mázlisták táborát népesítem: bő 2 év alatt nem jött vissza.

#143 veresg hozzászólása: 2008.12.19. 09:24

Már 6 hónapja nekem is kinőtt egy ilyen. Nem fáj csak egy kicsit zavaró amikor valaki megkérdezi, hogy mi az. Így elmentem én is az orvoshoz. Nekem nem ajánlott sem masszázst sem ütést, habár én már halottam az utóbbiról és megütöttem magamnak. Egy kicsit visszább húzódott de nem teljesen. A doki rögtön a műtétet mondta. Január 21-re vagyok kiírva, de én ezt nem szeretném.

Bárki aki tud valami hatásos módszert, légyszi írja meg. Főként a homeopátiás megoldások érdekelenk.

Egyébként mi van ha nem műtetetm meg? Lehete ezzel együttélni ha nem fáj, és nem nő tovább?

És hogyan zajlik egy ilyen műtét? Nekem semmi konkrétat nem mondtak, csak annyit hogy egy éjszakát bennt kell töltenem.

#142 zizi hozzászólása: 2008.11.28. 08:27

Sziasztok ! Csak azt szeretném mondani ma a 15. gangilonos beteg keresett ,DE amikor irok nekik és teszteket kéne kitölteniük már nem irnak vissza ezt nem értem ..  kivéve azt a két beteget akiknél a gangilon már elmult !!!  én leirtam az általános szert amit használnak erre a problémára és azota semmi visszajelzés sem jött + a teszteket sem töltötték ki pedig ingyen segitettem volna !! sokmindenre  utalnak például a só hiányra (elosztási zavar is lehett ) de  magukért ennyit nem tesznek meg ???  ez elgondolkodtatott nagyon és   most már ez ügyben ne is keressenek meg  . A homeopátia nem gyogyszer és nem ugy mükszik mint egy gyogyszer ami elnyomja a betegséget mindenkinél ,ha használ éppen..  itt  azt is kell nézni ki milyen állapotban van mitöl jött elő a gangilon  és sokmindent még ..De azt mondom nyugodtan menjetek homeopátiás orvoshoz mielött a mütétet választanátok  mert aki hajlamos rá annak sokszor kell mütetnie magát :(   még egy lánynak meigértem hogy segitek neki  több csomoja is van :( majd talán a történetét megirja  a forumra..

#141 hoho13 hozzászólása: 2008.08.22. 15:11

No,ez a történet nem ért még véget-sajnos.

Átestem a műtéten,de csak 2 hétig tudtam pihentetni a csuklóm.Mivel a munkámban szükségem van a bal fezemre is,naná,hogy visszanőtt.De ez most másabb,mint az eredeti.Néha egész apróra el tudom masszíroni,de teljesen nem tűnik el.Viszont szorítás-gyengeséget nem érzek,mint régebben.

Gondolkodtam már az otthoni kalapácsos megoldáson is.Ez persze vicc,de többet nem műttetem.

#140 zizi hozzászólása: 2008.08.22. 12:42

Szia !Keressél meg  a csabi4@gmail.com cimen   segitek ha tudok csak elfelejtettem a belépési  dolgokat azért nem jöttem mostanában :)

#139 cziberei hozzászólása: 2008.08.13. 12:19

Szia Zizi!

Kislányomnak egy ugyanilyen ganglionja van a csuklóján. Megírnád, hogy milyen homeopátiás szert szedtél és hogyan? Nagyon köszönöm a segítséged!

Irénke

#138 zizi hozzászólása: 2008.08.05. 13:03

Erröl  a gangilonról  nekem is van sztorim :) nézzétek csak  :a bal csuklómnál egy mogyoró nagyságú ganglion keletkezett, ami hónapok óta csak nagyobb lett. Orvoshoz fordultam aki műtétet javasolt. Beszéltem Csabival, ő ajánlott egy homeopátiás szert amit el kezdtem szedni. 3 hét telt el, és teljesen eltűnt majdnem hogy sima a kezem alig látszik valami!!!!! Nagyon örülök, hogy nem mentem műtétre!!!!!!!!!!!!!!

A 4. héten már nem érezte ő sem  a csuklojánál a dudort hiába tapogatta :) viszonz van egy ismerösöm   aki már 2x csináltatta meg a mütétet  igazz csak a mütétek után ismertük meg egymást és ezt Ő nagyon sajnálja  -de látjátok nem kell egyből a legrosszabbbbra gondolni    :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close