Térd vizesedése

Téma címkék:
2008.11.30. 09:37

Úgy 3 éve kifordult a bal térdem kerti munka közben. Mivel nagy fájdalmaim voltak, nem tudtam ráállni, kórházba kerültem, ahol  járógipszet kaptam. 4 nap után panaszmentes voltam, az UH (ultrahang) vizsgálat kimutatta, hogy károsodás nincs a térdemben, csak minimális folyadék. Egy évig semmi bajom nem volt vele, de akkor elkezdett duzzadni, és egy muffhoz hasonlóan a duzzadás kezdte körbefogni a térdem. Nem fájt, de megmutattam az ortopédián, ahol egy csomó tiszta folyadékot leszívtak belőle. Egy darabig megint rendben volt, majd egy évre rá megint az előbb ismertetett eset következett be.

Kb. 2 hete annyira megduzzadt, hogy megint felkerestem az ortopédiát, ahol azt mondták, a gyakori leszívás kártékony lehet, szövödményt okozhat, a megkopott térdemet meg kéne operálni, “lecsiszolni”??? – lehet, hogy rosszul értelmezem – a csontokat.

Most a szokásosan szedett Condrosulf gyógyszer mellé Voltarent is fölírtak, és láss csodát, 3 napi szedés után, már alig észlelhető a “pukli” a térdemben.

Kérdésem, milyen műtét segíthet a térdemen, és vajon a Voltaren időnkénti szedése (sok ellenjavallata és mellékhatása van) kiválthatja-e a tűvel való leszívást?

Civilke

#259 kata60 hozzászólása: 2009.11.02. 03:46

Érdekelne, hogy homeopátiás szerek segítenek-e a térd vizesedésének elmulasztásában.

#258 civilke hozzászólása: 2008.12.05. 09:02

A vizesedés egyik oka a csontok megkopása. Az igy megkopott csntokat szokták “megcsiszolni”, hogy káros hatásukat csökkentsék. (Nagyon primitiv magyarázat, nem orvos -Civilke- írja, de vhogy így áll a dolog)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close