Anyunak sikerült legyőznie a méhnyakrákot!!

Téma címkék:
2009.03.20. 16:55

Szeretném megosztani veletek anyukám történetét, felhívva ezzel a figyelmet a szűrések fontosságára!

2 évvel ezelőtt a születésnapomon derült ki, hogy anyunak méh-nyak rákja van, ami jobb oldalra terjed is. Anyu ezelőtt 15 évvel volt utoljára rákszűrésen. Hosszú hetek következtek kezeleésekkel. Naponta kemoterápia, hetenet 1x sugárkezelés. Mindez folyamatos kórházi tartózkodással. A kezelések mellékhatásai borzasztóak. Szerencsém volt, anyu úgy állt a betegséghez, hogy ő bizony meg fog gyógyulni, mert itt vannak az unokái és én a lánya. Ez a hozzáállás néha megingott, amikor elvesztette egy szobatársát. Ez a hosszú kórházi tartózkodás alatt sajnos többször is elő fordult. A kezelések lezajlása után 1 évvel és több szűrés után gyógyultnak nyilvánították!!!!!!!!! Vissza mehetett végre dolgozni.

Egyik nap megint rosszul lett. A nap végén megint kórházban volt ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Egy hétig volt az intenzív osztályon. Mint kiderült a sugár kezelés elégette a belei egy részét ami elzáródott és ettől hasnyálmirigy gyulladást kapott. Azóta is van egy luk a hasfalán, amire egy zacskó van felszereleve /ott távozik a széklet egy része/. Most intéződik a leszázalékolása. 2 év alatt nagyon sok fájdalmon ment keresztül, pedig ha eljárt volna évente 1x a szűrésre, lehet, hogy mindez elkerülhető lett volna.

Kérek mindenkit, hogy ne sajnáljátok magatokra évente 1x azt a fél órát amit ez igénybe vesz. Ne keressetetek kifogásokat, hogy nem értek rá, meg ilyesmi. MINDENKIT VÁR VALAKI! MINDENKIT SZERET VALAKI! Gondoljatok azokra akik szeretnek titeket és legalább miattuk menjetek el a szűrésre!!!!!!!!!!!!!!

Üdvözlettel:Ibolya

#323 szaboibolya hozzászólása: 2009.03.21. 10:18

Kedves Ágacska!

Köszönöm, hogy elolvastad a történetem. Megköszönöm, ha ajánlod másoknak is!

Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel:Ibolya

#322 Agacska hozzászólása: 2009.03.20. 17:33

Nagyon megragadott a történet és örülök, hogy felépült az édesanyukád! Én rendszeresen járok szűrésekre, mert mint rá mutattál fontosak és nem passzióból vannak!

Szeretettel: Jázmin Verd

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close