Coelipan liszt – lisztérzékenyeknek

Téma címkék:
2009.04.25. 12:49

Legyetek szívesek segíteni nekem. Holnap 26.-án vasárnap, anyukámnak nokedlit szeretnék készíteni, de nem tudom, hogy használhatok-e lizslisztet, mert azonkiívül csak kukoricalisztem van itthon. Olvastam, hogy Coelipan liszttel készítette az egyik sorstársunk, aki ugyancsak lisztérzékeny, de az nekem még nincs itthon. Még csak most tanulom, hogy hogyan kell főzni a lisztérzékeny anyukámnak. Kérem sürgősen válaszoljatok nekem. Köszönöm, és mindenkinek szép napot kivánok. Micuru, Tatabányáról.

#396 szabo1 hozzászólása: 2012.06.22. 18:18

Sziasztok.

A férjem most let lisztérzékeny. Milyen liszből lehet tésztát gyúrni? Segítsetek ha lehet. Erzsi

 

#395 macska hozzászólása: 2010.02.17. 09:04

Zsani

Igen nokedlit lehet coelipánból ,mantlerlisztből is készíteni.

ÉnMantlert szeretem nagyon. Ugyanúgy kell használni mint a rendes gluténos lisztnél!!!!!!

Max 1 tojással többet teszek bele.

 

#394 macska hozzászólása: 2009.10.27. 17:03

coelipán liszt

Nos a nokedlihez nem jó a rizsliszt!!!!! Piskótának kiváló viszont.

Coelipán palacsintának kiváló!!

Amennyiben anyukád lisztérzékeny vagy gluténérzékeny semmi esetre sem használhatsz sima lisztet csakis GM-et.

A keresztszennyeződésre is ügyelni kell.

Mi is az?

Vigyázz arra hogy semmi féle Búza,Rozs,Árpa,Zab ne kerüljön a GM termék közelébe mikor főzöl.A fakanalakat cseréld le műanyagra, Mindíg csakis tiszta olajban süsd ki a húst,egyebeket amiben sima lisztel még nem sütöttél.

Kenyérpirítót ne használd amit egűddig mert nem lehet teljes biztonsággal kitisztítani.

Amennyiben ezeket nem tartod be olyan mintha anyud nem is diétázna. Glutén érzékenység egy vagy több génhiba eredménye ami hatására gliadin találkozásakor a vékonybélboholy elpusztul,ez sajnos nem diéta tartás esetén komoly következményekkel járhat.

Van egy szuper oldal ott sok segítséget kaphatsz!!  http://WWW.liszterzekenyseg.in

üdv.macska

 

#393 Panchita hozzászólása: 2009.05.29. 08:59

Szia! Nagy valséggel én is lisztérzékeny lettem, de hónap elején megyek allergiai vizsgálatra, remélem akkor konkrétan is kiderül, hogy mi a helyzet.

Én is csináltam már rizslisztből nokedlit. Nekem is kicsit fura volt először (nekem is szétmállott), de kicsit kísérleteztem. A rizslisztből mindig kicsit több kell, mint a sima lsiztből (100g finomliszt=90 g rizsliszttel). Így kicsit sűrűbb lesz a nokedli, mintha sima liszttel csinálnád. Mindennek, amit riszliszttel csinálsz, kicsit más lesz az állaga, erre már rájöttem. Próbáld ki sztem így.  Sok sikert! Panchita

#392 marisz1 hozzászólása: 2009.04.25. 19:31

Én a Mester család galuska lisztjét használom . Mondhatom , hogy kiváló és nem lehet megkülömböztetni rendes liszttől . Baján  laknak és rendelésre is szállítanak . Igaz neked most késő már . De ha lehetőségedvan rá szerezdbe . A gyermekem nagyon szereti. Sok síkert a tanuláshoz , én tudom ,hogy nagyon nehéz lesz neked én már ezen a fázison túlvagyok. Sok erőt és kitartást kívánok neked . Marisz

#391 besi99 hozzászólása: 2009.04.25. 13:06

bocsi , a rizs is jó!!

#390 besi99 hozzászólása: 2009.04.25. 13:02

Nekem ugyan (még?) nincsen ilyen bajom , de ilyen esetben használd a google keresőt.Én is ott kerestem meg neked

Szerencsétek is van, mert a kukorica éppen jól használható, szinte csak az, mert az árpa, zab búza szigorúan tilos

Jó étvágyat, és javulást

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close