Liszterzékeny vagyok.

Téma címkék:
2009.05.26. 06:39

Tokajika1-vagyok! – Szeretettel üdvözlöm a honlap minden Olvasóját!

Most derült ki Tavasszal, hogy liszterzékeny vagyok. Elléggé bepámikoltam. Most jelenleg még enni se merek semmit, kivéve a zöld-féléket s annak fözelékeit. Kiprobáltam kukoricakenyeret sütni-nem sikerült.

ÁLLANDOAN BEDAGADOK MINDENTŐL. Hogy mitől azt nem tudom, de valami hasznos recptet szivesen elfogadnék, ami laktatos és hamar elkészül-mert autoimun beteg vagyok. Izületi és izomgyulladásom van. Szivesen fogadnék minden javaslstot.

Tisztelettel:tokajika1

#484 macska hozzászólása: 2009.10.31. 06:31

Kedves Rabbi

Az nagyon jó hogy otthol örlitek meg a szemes termékeket de sajnos a szállításnál és csomagolásnál is kerülhet bele glutén. A natura bio ezért ki is mondja hogy termékeiben keresztszennyeződés lehetséges.

A Natura termékek NEM GM-ek, és ezt maga Dénes Ottó is elismeri!! A levele fent van a honlapon.

 

 A szőlőcukrot olyan gépen mérjük ki, amelybe gluténtartalmú termék nem kerül, így annak fogyasztását elképzelhetőnek tartom. Az Ön által felsorolt többi termék viszont üzemünknek olyan részében kerül kicsomagolásra, ahol gluténtartalmú alapanyagokat is használunk. Tehát elképzelhető a gluténnel való szennyeződés. Sajnos jelenleg nem megoldott egy olyan üzemrész kialakítása, ahol külön tudnánk kezelni a glutént nem tartalmazó áruféleségeket. Ráadásul sajnos a beszállítók sem adnak nyilatkozatot a gluténmentességről, ezért nem tudhatjuk, hogy hántolás, őrlés, raktározás, szállítás során kerülhet-e glutén az amúgy gluténmentes alapanyagba.

Dénes Zsuzsa

 

#483 rabbi hozzászólása: 2009.10.31. 03:45

Szuleim hasznalnak otthon hazi malmot.Egy viszonylag kis gep-mint egy gyumocscentrifuga-s ezzel lehet orolni olyan gabonafeleket,magvakat,melyekre nem erzekeny az ember.Egy kicsit maceras azzal orolni,de hamar visszajon az ara.

#482 macska hozzászólása: 2009.10.30. 16:00

Kedves Rabbi!!

A BIO boltokban vásárolt összetevők alapján lehet hogy GM de sajnos nem kizárt a keresztszennyeződés!

Vagyis lehet hogy azonos gépen egy légtérben gyártják,csomagolják, mint a gluténos termékeket!

Így a diétának ebben az esetben nincs értelme mert glutén kerülhet  mégis a szervezetbe. További infót itt adnak: http://www.liszterzekenyseg.in

#481 macska hozzászólása: 2009.10.27. 16:45

Kedves Tokajika1

Ne pánikolj tovább nem érdemes mert Gluténmentes diéta melett is lehet teljes életet élni csak kicsit jobban oda kell figyelni mit és hol eszel.Mindenképpen a Schär MixB lisztel kezd kenyeret sütni.Lehetőleg sütőben mert a gép nem mindegy milyen az hosszabb idő kitapasztalni.lehet kapni tapadásmentes kenyérsütő formát nagyon jó!! Ne szilikonos legyen. Sütőben 1 óra alatt kész a kenyered, míg gépben ez kb 3 óra!!

A receptet szívesen megadom neked ha írsz emailt. Illetve.van egy szuper oldal a http://WWW.liszterzekenyseg.in Ott sokat segítenek neked,és hasznos infót is kapsz!

üdv Macska

#480 rabbi hozzászólása: 2009.07.13. 23:16

Gluteines liszt helyett -ugyhiszem otthon is lehet kapni bio aruhazakban- gluteinmentes lisztet,es kukorica kemenyitot lehet hasznalni sutemenyekbe.Kenyer helyett ajanlom a kaliforniai spanyolajkuak kedvenc etelet,a tortillat.Az kukoricalisztbol,es keves soval keszul.A meggyurt tesztat palacsinta mereture nyujtjak,mintegy 1mm vekonyra,amit teflonon megsutnek.Salatalevellel belelik,es daralt-sult hussal,vegyessalataval toltik.Kinezetre hasonlit a mi toltott palacsintankra.

#479 Kiska hozzászólása: 2009.07.13. 20:22

Krumpli, rizs, hajdina, kukoricadara, ha birja a gyomrod:bab,borsó, lencse.Ezekből elég változatos kajákat lehet csinálni, de le kell mondani arról, hogy “ugyanolyan” kaja legyen. A tésztasütés nekem sem sikerül, mert hiányzik mindebből a “sikér”=glutén. De lehet kapni nagyon jó muffint (Ételallergiabolt=etelallergiabolt.hu) Postán házhoz szállítanak és még tanácsokat is adnak. Próbáld meg a krumplis pogácsát kukoricaliszttel, ebbe lehet sajtot is reszelni.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close