Alvászavarom van 1 éve

Téma címkék:
2009.08.31. 13:19

39 éves nő vagyok, egy éve küdök alvászavarral. Altatót és nyugtatót szedek, hogy aludni tudjak és a munkámat el tudjam látni. Sok helyen jártam már a problémámmal, mindkét alvásambulanciám (Honvéd és SOTE), de a sok gyógyszer felírásán( Zoloft, Xanax, Remeron, Rivotril, Stilnox) kivül más segítséget nem kaptam. Szedtem 3 hónapon keresztül de az állapotom nem javult, csak folyamatosan rosszabbodott, olyannyira, hogy már a lakásból sem tudtam kimozdulni. Találtam egy homeopátiás pszichiáter aki sok mindnnel próbálkozott de az altató-nyugtatót nem tudtam elhagyni.

Elhagytam az antidepresszánsokat, maradt 1 Zopigen és 0,5 rivotril. Szertenélk ezekről leszokni mielőbb, próbálom csökkenteni a mennyiséget, vannak éjszakák amikor kevesbbel is sikerül 5-6 órát aludnom, nem egyhúzamban, hanem 1-2 ébredéssel. Sokat olvastam ebben a témakörben a neuroptim B vitaminokat tartalmazó táplálék kiegészítőről és a neuro diétáról sok minden meg lehet tudni. Az idegrendszer megfelelő működéshez B vitaminokra, ásványi anyagokra, mozgásra, megfeleő táplálkozásra van szükség. Olvastam egy 5-htp nevű aminósavról is, ami az alvás minőségét, javítását segíti elő, un. természetes antidepresszánst, egy gyógynövény kivonat. MIndkét készítményt szedem, már egy hete.

A közérzetem már sokkal jobb, de az alvás még mindig csak gyógyszerrel megy, de bízom benne, hogy  folyamatosan csökkenteni tudom.

Nem tudom hallott-e már valaki ezekeről a készítményekről és mi a véleménye róla?

Várom a visszajelzéseket

Üdvözlettel: Szilvi

EN-ek
#668 EN-ek hozzászólása: 2013.11.15. 18:24

Hejj! nincs is jobb anná, mint által aludni a egész kib* napszakot! (egész .osan 13h 1huzamba! ) Még arra se emléx h LEnyomta a orrát, pd csörgött korareggel!

Szasztok!

#667 Jszilvi hozzászólása: 2013.11.15. 12:40

Nekem Dr. Kardos Margit segített, a Honvéd Kórházban rendel.

 

#666 anna6 hozzászólása: 2013.11.15. 12:31

Tudnátok ajánlani tényleg jó pszicihátert? Nekem is alvásgondol van egy jó ideje.

#665 Jszilvi hozzászólása: 2010.04.01. 20:10

Kedves Hozzászóló!

Köszönöm a felvilágosítás. Az eltelt idő alatt, sajnos sok rossz gyógyszer és orvos kiísérletezés után, végre találtam egy remek, nagyon kedves és lelkiismeretes pszichiátert,aki decemberben már a rendelkezésemre bocsátotta a Valdoxan nevű antidepresszánst( csak januártól került forgalomba). Azóta ismét átalszom az éjszakakat 7-8 óra nyugodt alvással. Ez valóban egy nagyon jó gyógyszer, ajánlom minden alvászavarral küzdő embernek.

#664 szil5 hozzászólása: 2010.04.01. 10:53

A Zoloft es a Remeron is   a serotonin  rendszerre hat, biokemiai uton emelve a serotonin szintet  ott ahol kell.. Ez gondolom ismert.  A Serotonin mas neven  5HT.Sajnos kivulröl bejutattva nem hat, mert ottt van az a franya ver-agy gat.

idezet a WIKIpedia-bol:

A triptofán nevű aminosavból jön létre, rövid metabolizációs folyamat révén, melyben két enzim vesz részt, név szerint a triptofán hidroxiláz (TPH), és a DOPA-dekarboxiláz (DDC). A TPH két formában létezik (TPH1, TPH2), és bizonyított, hogy kapcsolatban áll az idegességgel, depresszióval és a premenstruációs szindrómával (PMS).

A szájon át bevitt szerotonin nem fejt ki közvetlen hatást a központi idegrendszerre, mivel nem képes átlépni az érfalon, bár a TPH és metabolitja, az 5-Hidroxi-triptofán (5-HTP), amiből a szerotonin (5-HT) létrejön, képes erre. Intravénásan adva is hatástalan, mert nem jut át a vér-agy gáton.

Sokszor talälhato ugyanaz a hatóanyag a tablettäkban,mint a termeszetgyogaszati szerekben. Kerdes eljut-e  celhoz abban a formaban  vagy sem.Ezeket a problemakat oldja meg a Gyogyszertan tudomänya. Ettöl meg nem fog az alapvetöen artalmatlan termeszetes szer, csunya gonosz ,artalmassa  valtozni.
Az alvaszavar  lehet a depresszio egyik vezetö tunete, ezert ha a depresszio gyogyul az alvas is szokott parhuzamosan javulni.(vagy forditva)   DE!!!   Sajnos majdnem mindegyik antidepresszäns  es nyugtato megvältoztatja a  normal alvasmintazatot ( REM, nonREM fazisok) igy a hasznuk mellett kärt is okoznak  hosszabb tävon. Ez az oka annak, hogy minden nemzetközi ajanläs szerint csak nöhäny hetig szabad altatot szedni´.
Ez itt nem a reklam helye, de van mär egy uj tipusu gyogyszer, ami  visszaällitja a felborult alvasmmintazatot., ezaltal javitva a depressziot is. (tyuk  vagy tojas kerdese)  Beszeld meg az orvosoddal, mit szolna a Valdoxan-hoz.

 

.

#662 Jszilvi hozzászólása: 2009.09.03. 07:27

Szia Zsike!

Van egy ilyen vitaminkészítmény aminek a neve neuroptim, ez a honlap címe is. Itt a fórum részen nagyon sok jó tanácsot olvashatsz, hasonló problémaákkal küzdőktől.

Sok sikert, örömet!

Szép napot

Szilvi

#661 zsike72 hozzászólása: 2009.09.02. 16:17

Köszönöm Szilvi,de az email címet írd le még egyszer légy szíves,mert eltünt mire újra beléptem:-((((((((

#660 Jszilvi hozzászólása: 2009.09.02. 08:07

Kedves Zsike!

Az alkohol tényleg nem jó választás, ugyanolyan drog mint a gyógyszerek.

Én találtam egy honlapot, ahol sok, problémákkal küzdő ember próbál segíteni egymásnak, jó tanácsokkal, tapasztalatokkal, természetes gyógymódokkal. Én is alvászavarral küzdök és keresem a lehetőségeket.

Üdv, javulást kívánok!

Szilvi

#659 zsike72 hozzászólása: 2009.09.01. 20:17

Sziasztok!

A helyzet nem,hogy javult,hanem romlott azóta.

Közben családi és munkahelyigondjaim is akadtak bőven.

Kicsit úgy érzem közel vagyok a depresszióhoz.

Úgy érzem itt őszinte lehetek hozzátok  és hátha tudtok segíteni utat mutatni.

Ez év elején,mindkét esetben egyszerre csaptak össze fejem felett a hullámok.

Kifelé ez nem látszott,mert egy vidám beállítottságú vagyok és nem is mondtam el mindent senkinek.

Sajnos,mivel ilyen a végzettségem,már nem csak altatóhoz,hanem nyugtatóhoz is nyúltam és a mai napig szedem őket.

Most sírva fakadtam,mert szégyenlem ami most jön………..Időnként még iszok is erre.

Hál Istennek még nincsenek jelei a komoly bajnak,de felismertem,hogy ÓRIÁSI a gond és lépnem kell.

Nekem kell erősnek lennem.(Inni azért iszom,mert akkor könnyebben elalszom és talán többet is)

Egyenlőre a hétköznapokra nem nyomja ez rá a bélyegét,de már vettem észre magamon változásokat.

Most kell ÉSZHEZ TÉRNEM!!!!!!!!!!

Fiatalnak érzem még magam,bár belül társaas magányom van kifelé mosolygok.

Pszichológushoz menni nem merek,mert állandóan tesztet töltetnek ki velem és utána közlik azt amiket régabben is……….Meditáció,jóga stb……..

Lehet türelmetlen vagyok,sőt biztos,de én gyors változást szeretnék.

Ital 1 hete nem volt a kezembe és nem is szenvedek érte-tőle…..Ezután a következő lépést keresem……….

Aki tud segítsen.

Még fel kell nevelnem a gyerekeimet és nem szeretném,ha egy “hibás Édesanyjuk” lenne.

Előre is köszönök minden segítő szót és figyelek rátok!!!!!!!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close